top of page

Ismét akcióban: Marx és Ságvári utcáját is áthúztuk

Látványos performansszal üzentünk a Bem térről: az MTA a továbbiakban tegyen hathatós lépéseket az önkényuralom utcaneveinek megváltoztatására! A kommunista elnevezések eltörléséért szervezett akció során 56-os hagyományőrzők díszsortüze is eldördült.

Kattintson, és nézze meg a performanszról készült videónkat!

Egyesületünk a nemzeti ünnep alkalmából az ikonikus 56-os helyszínnek számító Bem téren adott hangot annak a tarthatatlan helyzetnek, hogy harminc évvel a rendszerváltozás után, még mindig több mint félezer kommunista utcanév található Magyarországon. A mulasztásos törvénysértés oka, hogy a jogszabály az MTA-ra bízta annak eldöntését, hogy kinek a nevét nem viselheti közterület.

Az MTA olyan személyeket tartott elfogadhatónak, mint a Tisza István ellen merényletet tervező Szabó Ervin, a vörösterror elkötelezett híve, a párizsi kommünben ténykedő Frankel Leó, vagy Benedikt Ottó, Kun Béla munkásmozgalmi panteonban nyugvó hírhedt titkára.

Hetzmann Róbert bejelentette: levélben fordulunk az MTA idén megválasztott új elnökéhez, Freund Tamáshoz, hogy az akadémia a kommunista utcanevek ügyében hozott eddigi határozatait vonja vissza, és tekintettel az önkényuralmi rendszer áldozatainak, kárvallottjainak érzékenységére, a jövőben ne akadályozza az önkényuralom utcaneveinek megváltoztatását.

Köszönjük figyelmét!

Üdvözlik Önt

a Patrióták

 

7 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page