top of page

Szabadság, egyenlőség, testvériség (itt, Varsóban ez az utolsó már „szabad abortusz”)

Csak pár gondolat a lengyel tüntetések kapcsán levő kettős mércékről, téves információkról:

1, Mindenhonnan azt hallani, hogy Lengyelországban megszüntették az abortuszt és a nőket szülésre kényszerítik, még akkor is, ha az az életükre veszélyes.

Tegnap, a tüntetésen több olyan táblát is láttam, ahol azt emelték ki, hogy nem küldhetik a halálba a nőket. Nos, Lengyelországban eddig abban az esetben lehetett abortuszt végezni, ha 1. a babánál valamilyen fejlődési rendellenességet találtak 2. a terhesség az anya életét veszélyezteti 3. a baba erőszakból vagy vérfertőzésből fogant.

Október 22-én az első pont eltörlése mellett döntöttek, ami jórészt Down szindrómás babákat jelent (tehát…nem veszélyezteti az anya életét a terhesség kihordása). 2019-es adat szerint Lengyelországban 1100 abortusz volt, amiből 1074 esetben arról volt szó, hogy a babánál rendellenességet találtak.

Abban az esetben, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, továbbra is lehet abortuszt végezni Lengyelországban.

2. „Ha nincs méhed ne legyen véleményed”

Milyen érdekes, hogy ez csak addig érvényes, amíg nem abortuszpárti az adott férfi. A tegnapi tüntetésen elég nagy számban vettek részt férfiak és beszéltek hangosbemondóba, tüntetve a „nők jogaiért”. Kérem, ha lehetséges akkor hozzunk egy közös szabályt. Akkor most vagy lehessen a férfiaknak véleménye az abortuszról, vagy ne. Szerintem a férfiak is kellőképp részt vesznek a fogantatás lebonyolításában, így véleményük is ugyanannyira lehet… akár az élet védelme mellett is nem csak a kioltásáért.

3. A tegnapi tüntetés tele volt kisgyerekekkel

Értem én, hogy azért megy a tüntetés, hogy szabadon lehessen kioltani a méhen belüli gyermekeink életét, de a már megszületett és mellettünk sétáló csöppséget légyszíves próbáljuk meg annyira védelmezni, ha lehetséges, hogy nem visszük ki egy tüntetésre, ahol teljes rendőri készültség van, mivel továbbra sem a legbiztonságosabb hely. Ez minimum veszélyeztetés.

4. Trágár, obszcén szavak

Mindenkinek van véleménye, de sokat elárul az emberről, hogy azt milyen trágársággal adja elő. A tegnapi poszterek nagyrésze nem ütötte meg azt a szintet, ami akár kicsit is toleráns lenne azokkal az emberekkel szemben, akik adott esetben nincsenek egy véleményen a tüntetőkkel, vagy úgy elférne bármilyen kontextusban.

Ezzel szemben a templomot védelmező életvédők órákon át imádkoztak a templomok előtt.

(...)

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page