top of page

„Úgy érzem, hogy a saját temetésemen vagyok, vagy valami hasonló…” Transzgenderek a feministák ellen

A magát a liberalizmus és a tolerancia bástyájaként bemutató újság, amely nyíltan kritizálja a többi médiát, amiért nem elég progresszív módon támogatják az új nemi identitással foglalkozó elméleteket, saját ideológiájának csapdájába esett. Egyik vezető rovatvezetőjét „transzfóbiával” gyanúsítják. Suzanne Moore újságíró bejelentette, hogy megkeseredetten távozik a The Guardiantól a több mint 25 évig tartó karrier után. A díjnyertes újságírót az év elején egy „transzfóbia” vihar középpontjába taszították egy írása miatt miatt, amely a transzszélsőségesek által bántalmazott feministákról szól.

A márciusban megjelent cikk címe: „A nőknek joguk van szervezkedni. Nem hallgatnak el.” Itt írt arról is, hogy a nem biológiai besorolás, és nem „érzés”. A kommentár arra késztette a Guardian 338 alkalmazottját, hogy tiltakozó levelet írjanak Katharine Viner szerkesztőnek, arról panaszkodva: a lap hozzájárult „transzfób” tartalom közzétételéhez.

Ms. Moore, aki 2019-ben elnyerte az Orwell Alapítvány újságírói díját, és az elmúlt 10 évben következetesen kiállt a lapért, ennek társadalmi megnyilvánulásai mellett, miközben őt és gyermekeit többször megfenyegették. Távozása a feminizmus és a transznemű lobbik közötti leszámolás egy fejezete csupán. A Harry Potter íróját, JK Rowlingot ez év elején bírálták, miután egy online cikkben nem találta helyénvalónak, hogy a nők helyett a „menstruáló emberek” szavakat használták. A transzneműekkel tartó jogvédő szervezetek ellehetetlenítették az Oxfordi Egyetem professzora, Selina Todd és a feminista blogger, Kellie-Jay Keen-Minshull életét is.

Moore asszony hétfő este jelentette be lemondását: „Elmentem a The Guardianból. Néhány ember nagyon fog hiányozni. Teljesen az én döntésem volt, hogy elmegyek. Most köszönöm ezeket a kedves üzeneteket. Úgy érzem, hogy a saját temetésemen vagyok, vagy valami hasonló."

Lassan a feminista csoportok is kezdik megérteni, hogy a nemek közti határok eltörlésére kitalált és favorizált genderelmélet kiagyalóinak a feminizmusra is csak addig lesz szüksége, amíg hasznát veszik. Úgy tűnik, hogy egyre többen mernek nyíltan szembeszállni a progresszív propagandával. Ezek a nőjogi szervezetek nyílt levélben kérték a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, hogy a 2021-re tolt tokiói olimpián ne alkalmazzák a NOB 2015-ben elfogadott transzgender-irányelveit, mert nem szeretnék, ha nemváltoztató eljárásokon átesett férfiak ne állhassanak rajthoz a női versenyeken.

A Mentsük meg a női sportot" (Save Women’s Sports) néven futó nyílt levélnek, petíciónak vannak ausztrál, brazil, kanadai, holland, orosz, horvát feminista tagjai is, tehát ezúttal tényleg nagy az egyetértés. Természetes, hogy a világ vezető hírügynökségei most valahogy nem visszhangozzák egymás után a transzgender-ellenes nyílt levelet. Úgy tűnik, hogy azok a radikális feministák is, akik ma még sikító frászt kapva hallucinálnak szexizmust, ha egy férfi udvariasságból maga elé merészel engedni egy hölgyet, rájönnek, hogy nem a klasszikus férfi attitűd, hanem a beteg transzneműség korlátlan terjedése jelent veszélyt a női egyenjogúságra.

Irodalom:

27 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page