top of page

Női kvótát vezetnek be a német cégeknél (+ hozzászólások)

Minden olyan cég vezetésében kötelező lesz legalább egy nőnek helyet biztosítani, ahol az igazgatóságban legalább három tag van.

Angela Merkel koalíciós kormánya kötelező női kvótát vezet be, amelyet a cégeknek a vezetésükben kell alkalmazni. A német családügyi miniszter, Franziska Giffey történelmi áttörésnek nevezte a döntést.

A mostani döntés értelmében a jövőben minden olyan cég vezetésében kötelező lesz legalább egy nőnek helyet biztosítani, ahol az igazgatóságban legalább három tag van. Ugyan 2015 óta már van szabály arra, hogy a cégek biztosítsák nők kinevezését vezetőségi pozíciókra, ám ez eddig önkéntes alapon történt, s ezért Franziska Giffey ezt a gyakorlatot kudarcosnak minősítette. A hírről beszámoló Financial Times idézi az AllBright Foundation kimutatását, mely szerint a DAX tőzsdeindexen szereplő 30 legfontosabb német vállalat vezetésében 12.8 százalékot tesznek ki a nők.

A döntésre a lap beszámolója szerint ugyanakkor szkeptikusan reagáltak a német cégek, mert álláspontjuk szerint ez beavatkozás az ő belső ügyeikbe.

(...)

Néhány hozzászólás a mandinerről:

  • Szóval nem a tudás számít majd. Remélem nem zárják aki azokat a nőket akik férfinak születtek :)))

  • minden birodalomnak van felívelő és hanyatló szakasza... a hanyatló szakaszra többek közt az jellemző, hogy mindent túlszabályoznak...

  • Semmi gond. Jelentkezel az álláshirdetésre és kijelented, hogy nő vagy. Ott a genderizmus már nagyon fejlett, ezért mindenki el is fogja hinni

  • Ha mégsem kapod meg az állást, feljelented őket diszkrimáció miatt. A bíróság már eleve példát akar statuálni, tehát megkapod a kártérítést. Persze nőként nyilatkozol a baráti sajtónak, melléd állnak, hiába van méretes pöcsöd és hiába kúrod le az összes libsi nőt a kampányodban, amelyik valamennyire nőnek is néz ki.

  • szerintem a legjobb megoldás, ha az eddig 3 vállalatvezető közül az egyik hivatalosan nőnek vallja magát

  • Éppen a nőkkel szúrnak ki. Semmi se mossa le egy női vezetőről hogy csak azért került pozícióba mert nő,és nem azért mert ért hozzá.

  • A németek ostobaságától ments meg, Uram, minket!

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg