top of page

A 2006-OS RENDŐRTERRORT ELSZENVEDETT ÁLDOZATOK NYÍLT LEVELE...
...Novák Katalin köztársasági elnök asszony és Tuzson Bence igazságügyi miniszter úr részére


Tisztelt Köztársasági Elnök Asszony!

Tisztelt Igazságügyi Miniszter úr!Alulírottak, a 2006-os RENDŐRTERROR bántalmazott, maradandó sérüléseket elszenvedett, koncepciós perekben meghurcolt áldozatai, az ’56-os szabadságharcosoknak a Köztársasági Elnök Asszony és Igazságügyi Miniszter úr részére, a Budaházy-per utolsó három vádlottja érdekében benyújtott, 2023. október 23. napján kelt nyílt levelét megismerve, azzal teljes mértékben egyetértünk.

Mint személyesen bántalmazottak és meghurcoltak tanúsíthatjuk, hogy 2006-ban törvénytelen karhatalmi erőszakot alkalmaztak a tiltakozók, de még a békésen ünneplők ellen is, tehát az egész magyar nép ellenében. Ennek a karhatalmi erőszaknak volt egyenes következménye a Hunnia-ügy, illetőleg a Budaházy-per, így az érintettekkel szembeni vádak is csak ennek az előzménynek a figyelembevételével értelmezhetők és értékelhetők. Mivel pedig a 2006-os állami terror felelőseinek felelősségre vonását az igazságszolgáltatás elmulasztotta, mind jogi, mind pedig erkölcsi szempontból igazságtalan és elfogadhatatlan a Budaházy-per vádlottjainak közel másfél évtizedes meghurcoltatása, többévnyi szabadságvesztéssel való büntetése, és az ügy teljes lezárásának mindmáig tartó elmaradása.

Az utolsó három eljárás alatt álló vádlott az őket másodfokon elmarasztaló Fővárosi Ítélőtábla tanácsa szerint is kiemelkedően hasznos tagja a társadalomnak. Dr. Szücsi Frigyes a 15 éves meghurcoltatás időtartama alatt szerzett régész-történészként PhD tudományos fokozatot és hazai meg nemzetközi elismertséget. Kétgyermekes családapa. Tián Csaba pedig, aki egy fontos cég termelési vezetője és gazdálkodó, négy gyermek édesapja. Piller Gergely életét az ügy derékba törte, de még így is hasznos tagjává tudott válni a magyar társadalomnak.

Mindezekre tekintettel, az alábbi tiszteletteljes kéréssel fordulunk Igazságügyi Miniszter úrhoz és Köztársasági Elnök Asszonyhoz.

Tisztelettel kérjük Igazságügyi Miniszter urat, hogy amennyiben 2023. november 2. napján a 2009-ben indított aljas gyurcsányi koncepciós eljárásban a „hármak” ítélete jogerőre emelkedne, úgy az értelmetlen szenvedésüknek és embertelen meghurcoltatásuknak soron kívül szíveskedjen a büntetésvégrehajtás köztársasági elnöki döntésig történő elhalasztásával véget vetni!

Tisztelettel kérjük Köztársasági Elnök Asszonyt, hogy a korábbi bátor hozzáállásában legyen következetes, és a gyurcsányi koncepciós Budaházy-per utolsó három meghurcoltját, hazafiát is részesítse soron kívül, eljárási kegyelemben!

2023 Magyarországán az igazságszolgáltatás kettős mércéje miatt egyetlen napot se legyenek kénytelenek fegyházban tölteni azok, akik 2006–2009 között a személyi szabadságukat és épségüket nem féltve tiltakoztak a Gyurcsány-rezsim hazugságai és terrorja ellen, miközben a 2006-os állami terror elrendelői és végrehajtói felelősségre vonás nélkül élhetik életüket!

2023. október 31.


Macsotai Gergely

Bankó Attila

Kollár Tibor

Barna Tibor

Gőbl György

Venczel Zsolt

Klopcsik László

Megay László

Rédai István

Szabolcs Levente

Szűcs Apor

Vig Sándor

Szabó Bálint

Dukán Dániel


281 megtekintés

تعليقات


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page