top of page

A brit miniszterelnök élő adásban szembesült a COVID-19 vakcina okozta sérülésekkel

Eredeti cikk:

Global Research, February 16, 2024

Schiller Mária küldeménye
Az élő televíziós közvetítés lenyűgöző részében Rishi Sunak brit miniszterelnök nemrégiben egy COVID-19 vakcina sérültjével szembesült egy meg nem írt kérdés-felelet során. Az elszenvedett fájdalmat és traumát leírva, a közönségből John Watt elmondta a miniszterelnöknek, hogy hogyan maradt minden segítség nélkül, miután a vakcina miatt szívbetegsége lett. Sunak, akire már így is nagy nyomás nehezedett egy olyan fedezeti alaphoz fűződő kapcsolatai miatt, amely a COVID-19 vakcinát gyártó Moderna vállalatba történő befektetéséből hatalmas hozamot ért el, olyan volt, mint a reflektorfénybe került nyúl.


A GB News csatornán a "lakossági fórumként" meghirdetett adás során történt az incidens, miközben Sunaknak a stúdió közönségének tagjai egy többnyire ártalmatlan kérdéssorozatot tettek fel. A hangulat azonban gyorsan megváltozott, amikor Watt felállt, és követelte, hogy a miniszterelnök nézzen a szemébe. Watt kijelentette, hogy ismer olyan embereket, akiknek végtagjait amputálták a COVID-19 vakcina miatt, és megkérdezte, hogy miért kellett létrehoznia egy támogató csoportot az érintettek gondozására.Watt láthatóan dühös volt, és azt is megkérdezte Sunaktól, hogy miért hagyták a brit COVID-19 vakcina áldozatainak tízezreit elrohadni.

Közölte a miniszterelnökkel, hogy az ország úgynevezett "Vaccine Damage Payment Scheme" (oltáskár-fizetési) rendszere nem felel meg a célnak, és elmondta, hogy csak Skóciában több mint 30 ezer embernek voltak mellékhatásai az oltások miatt. Beszédes módon Watt hozzászólását az összegyűlt közönség lelkes tapssal jutalmazta.


Sunak válasza nagyrészt elkerülte Watt aggodalmait. Annak ellenére, hogy azt állította, hogy nagyon sajnálja Watt körülményeit, hamar világossá vált, hogy nem fog egyenes válaszokat kapni a kérdéseire. Ahogy Sunak kitérése nyilvánvalóvá vált, Watt közbeszólt, mondván, hogy őt és más áldozatokat elhallgatták a közösségi médiában.

"Mi vagyunk a leginkább elhallgatott emberek ebben az országban" – mondta.

Az esemény ezután rövid időre káoszba torkollott, amikor a közönség egy másik oltássérült tagja is felszólalt, a televíziós műsorvezető pedig kétségbeesetten próbálta visszanyerni az irányítást a helyzet felett. Annak ellenére, hogy Wattsnak azt mondták, hogy a miniszterelnök meg fogja vizsgálni az aggodalmait, aligha hallhatott valami megnyugtatót.Sunak állítólagos kapcsolatai a Modernával


Amiért Sunak nem foglalkozott megfelelően ezzel a kérdéssel, nem egyszerűen politikai okokra vezethetők vissza, mivel a közelmúltban a Theleme Partners nevű fedezeti alaphoz fűződő kapcsolatai miatt vizsgálják, amely a COVID-19 vakcinát gyártó Moderna vállalatba történő befektetéséből jelentős nyereséget ért el. A Theleme Partners társalapítója, mielőtt 2013-ban belépett volna a politikába, Sunak azt állítja, hogy az alapban való részvételét egy vak bizalmi alapon keresztül kezelik, ami azt jelenti, hogy állítólag nincs tudomása vagy ellenőrzése a befektetések felett. Ennek ellenére továbbra is kérdéses, hogy személyesen részesült-e a Moderna részvényárfolyamának drámai emelkedéséből a világjárvány idején.


Az ismételt kritikák ellenére Sunak azonban azt állítja, hogy nincs tudomása semmilyen pénzügyi haszonról. Mivel azonban a nyilvánosan elérhető bizonyítékok arra utalnak, hogy a Theleme Partners befektetése a Modernába több százmillió dollárt ér, a lehetséges összeférhetetlenséggel kapcsolatos aggodalmak továbbra is fennállnak.


A vezető politikusok csak ritkán szembesülnek a COVID-19 vakcinák áldozataival. Az a tény, hogy ez a legutóbbi incidens élő televíziós adásban történt, még figyelemreméltóbbá teszi.

Felismerve, hogy a világjárvány kezelése világszerte fokozott ellenőrzés alá kerül, Sunak miniszterelnök a jövőben talán kevésbé lesz hajlandó élőben, forgatókönyv nélkül válaszolni a kérdésekre.

Ez a cikk eredetileg a Dr. Rath Egészségügyi Alapítvány oldalán jelent meg . 

Kapcsolódó cikk:

566 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page