top of page

A Budaházy Bizottság tagjai szolidaritási éhségsztrájkba kezdenek Budaházy és társai szabadulásáért

Közlemény a sajtónakA Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai szolidaritási éhségsztrájkba kezdenek Budaházy György és társai szabadulásáért


A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai közül többen úgy határoztak, hogy csatlakoznak Budaházy György 2022. október 24-én megkezdett éhségsztrájkjához. Ennek jegyében 2022. október 26. (szerda) reggel 10 órától két-két teljes napon át a Hazatérés Templomában tartózkodnak, s ez alatt csak vizet vesznek magukhoz. A helyszínen orvos is jelen lesz.


Elsőként Budaházy György édesanyja és testvére, Budaházy Edda vállalkozott a szolidaritási éhségsztrájkra, valamint Varga Domokos György író, újságíró, a Szilaj Csikó főszerkesztője. Céljuk ugyanaz, mint a különféle koncepciós eljárásokkal legutóbb 17 év fegyházra ítélt Budaházy Györgyé, aki így kívánja felhívni a figyelmet az ellene foganatosított eljárások és ítéletek égbekiáltóan jogtalan és igazságtalan voltára, valamint így kíván nyomatékot adni annak a kérésének és az egyre szélesedő társadalmi elvárásnak, hogy őt és társait mielőbb köztársasági elnöki kegyelemben részesítsék.


A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai azt kérik, hogy szabadság- és igazságszerető honfitársaink közül minél többen nyilvánítsák ki együttérzésüket és támogatásukat Budaházy és társai ügyében a budahazybizottsag@gmail.com címen. Aki teheti, otthon vállalkozzon jelképes, szolidaritási éhségsztrájkra, illetőleg várjuk olyan közéleti személyek jelentkezését, akik társulnának hozzánk a Hazatérés templomában 2022. november 4-éig folytatandó tiltakozásunkhoz. Ez a nap ugyanis 1956-os szabadságharcunk eltiprásának nevezetes napja, s Budaházy Györggyel együtt úgy véljük, hogy ha az ország mostani vezetése, köztársasági elnök asszonnyal egyetemben, addig nem nyilvánítja ki szándékát és akaratát az igazságtételre, s 2006 ősze igazi terroristái helyett továbbra is az önkény ellen felkelő és lázadó hazafiakat, szabadságharcosokat zárja be és tartja börtönben, nem élve a köztársasági elnöki kegyelem alaptörvény nyújtotta lehetőségével – akkor le kell mondanunk arról, hogy a fennálló rend képes lenne a törvényesség és igazságosság elemi szintű garantálására.


Budapest, 2022. október 26.


Budaházy Bizottság az Igazságtételért 

Kapcsolódó írások, dokumentumok:

1. Budaházyék eljárási kegyelméért áll ki a Budaházy Bizottság az Igazságtételért ! https://www.szilajcsiko.hu/single-post/budahazyek-eljarasi-kegyelmeert-all-ki-a-budahazy-bizottsag-az-igazsagtetelert

2.

Budaházyék a mi Pesti Srácaink. Minden ’56-os ünneplés hiteltelen, amíg ők börtönben ülnek https://www.szilajcsiko.hu/single-post/budahazyek-a-mi-pesti-sracaink-minden-56-os-unneples-hiteltelen-amig-ok-bortonben-ulnek 3. A Budaházy és társai szabadulásáért tartandó mai, budavári tüntetés teljes programja + Meghívó https://www.szilajcsiko.hu/single-post/a-budahazy-es-tarsai-szabadulasaert-tartando-mai-budavari-tuntetes-teljes-programja-meghivo 4.

Éhségsztrájkba kezd Budaházy György https://www.szilajcsiko.hu/single-post/ehsegsztrajkba-kezd-budahazy-gyorgy Vasárnap délután a Mi Hazánk Corvin téri megemlékezésén olvasta fel Budaházy Edda Budaházy György levelét: így jelentette be Budaházy György, hogy éhségsztrájkba kezd a börtönben.

Levelét változtatások nélkül közöljük.

5.

Budaházy György éhségsztrájkba kezdett a koncepciós eljárás miatt – NJSZ vélemény + 1956 és 2006 párhuzamai

6.

Levél a köztársasági elnök asszonynak Budaházy György és társai kegyelmi kérvényének aláírásáért

7.

Füssy Angéla: Igazságtételért demonstrál október 23-án a Budaházy Bizottság (Videó)917 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page