VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A CitizenGo karácsonyi könyvajánlója

Szeretettel ajánljuk figyelmébe az alábbi, értékeink védelméhez kötődő idén megjelent remek könyveket, amelyek egyszerűen online is megrendelhetők házhozszállítással.


Abby Johnson és Cindy Lambert: Nem tervezett Szegletkő Kiadó, 2020. Ford.: Hunyadi Tamás Megrendelhető: https://szegletko.org/termek/nem-tervezett Abby Johnson 2009 októberében hátat fordított addigi munkájának. Ennek az egyszerű cselekedetnek országszerte híre ment. Abby a Planned Parenthood szervezet egyik texasi klinikájának igazgatója volt, de nem sokkal azután, hogy életében először személyesen közreműködött egy abortusz elvégzésében, hátrahagyott mindent, hogy a Szövetség az Életért mozgalomhoz csatlakozzon. Mi történhetett ott, a klinikán, ami a Planned Parenthood szervezet e vezetőjét – aki nem sokkal korábban még az Év Dolgozója volt – erre a drasztikus lépésre késztette? Mi volt a Planned Parenthood válasza erre a hirtelen távozásra?

Dale O'Leary: A gender forradalma. Az egyenlőség átértelmezése Ős Kép Kiadó, 2020. Ford.: Sallai Gábor Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök előszavával Megrendelhető: https://szitkonyvek.hu/termek/6598 Javaslom a könyv olvasását mindenkinek, aki érteni szeretné korunkat, és tenni szeretne azért, hogy a következő nemzedékeknek egy élhető világot, egy a Teremtő gyönyörű, életet adó szándékai szerint működő társadalmat adjunk tovább. Dr. Székely János püspök


Abortusz 20 kérdés – 20 válasz Mission is Possible Kft., 2020. Ford: Sallai Gábor Megrendelhető: https://missionispossible.hu/termek/trent-horn-20-kerdes-20-valasz-abortusz Ez a könyv kiváló logikával végigvezet 20 kérdésen és 20 válaszon az abortusszal kapcsolatban, melyekkel korunkban tisztában kell lennie mindannyiunknak. Történelmünk olyan korszakába érkeztünk ugyanis, amikor az abortusz problémája – következményeit tekintve – talán a legsúlyosabb probléma. Első sorban a mérhetetlen sok kioltott emberi élet miatt, azután pedig az ebből következő bűntudat miatt, amely alattomosan rombol. Az egymásra épülő kérdések és válaszok segítenek érveket találni egy olyan vitához, amely kibontakozhat a hétköznapok során, amikor egymásnak feszülnek élet-pártiak és ún. pártiak. De akár orvosok, védőnők, pedagógusok vagy politikában tevékeny emberek is nagy haszonnal forgathatják e kis füzetet. A szerző világossá teszi, hogy a sokféle kérdés mögött mindig ugyanaz az alapkérdés húzódik meg: hogy a magzat, akiről szó van az abortusz kapcsán, valójában embernek számít-e vagy nem. A szerzőnek természetesen ez a szilárd kiindulópontja, és még csak vallásosnak sem kell lenni, hogy ezt az igazságot belássuk. Elég a tudomány érveit következetesen végigvezetni. Hiszem, hogy ez a füzet hatékonyan hozzájárulhat az élet kultúrájának megerősítéséhez Magyarországon. Puskás Antal pálos szerzetes


Marguerite A. Peeters: Genderőrület - Útmutató a globális mesterterv megértéséhez Jogállam és Igazság Nonprofit Kft., 2020 Ford.: Sallai Gábor Megrendelhető: https://bookline.hu/szerzo/marguerite-a--peeters/12852240 A férfi és a nő antropológiai szerkezetének lebontása után a forradalom a lebontásról az „építkezésre" tér át. A letűnt ideológiák maradványaiból egyfajta virtuális valóságot tákol össze: olyan polgárt, olyan egyént, aki „megszabadul" önmaga ingyenes ajándék voltától, aki aszexuális, semmilyen megkülönböztető jelleggel nem rendelkezik, sőt saját „nemi irányultságát" és „nemi önazonosságát" is „szabadon választhatja meg." A nemek közti egyenlőség propagandája az értelmet és a tudományt a tényleges valóság tagadására használja fel. A nyugati szekularizmus szülöttét most minden kultúrába elviszik, ami azzal a veszéllyel jár, hogy elpusztítja azok lelkét, és tönkreteszi a szent iránti érzéküket. (Részlet a könyvből)


Reméljük, hogy felkeltették az érdeklődését a fenti könyvek! Bízunk benne, hogy sokan fogjuk tudni őket hasznosítani az élet kultúrájáért vívott küzdelmeinkhez és a világban végbemenő folyamatok megértéséhez.


Üdvözlettel:

Schittl Eszter és a CitizenGO csapata

11 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek