top of page

A CNN a nácikhoz hasonlítja az egyetemi tüntetőket (Caitlin Johnstone jegyzete)
Eredeti cikk:

May 3, 2024

Schiller Mária küldeménye

Az egyik legmegdöbbentőbb propagandaszegmensben, amit életemben valaha láttam, a CNN-es Dana Bash szerdán tűzzel-vassal teli prédikációba kezdett, amelyben a népirtás ellen tiltakozó egyetemi tüntetőket a náci Németország barnaingeseihez hasonlította - mindezt az ugyanezen tüntetők elleni fasiszta rendőri fellépés védelmében tette.


Miután lejátszott egy klipet Eli Tsives cionista aktivistáról, aki teátrálisan azt állította, hogy a UCLA egyetemi tüntetői elzárják őt a tantermétől, Bash ünnepélyesen azt mondta: "Ismétlem, amit most láttak, az 2024 Los Angelesben. Az 1930-as évek Európáját idézi, és ezt nem mondom könnyelműen. A félelem a zsidók körében ebben az országban érezhető most".Jeremy Lindenfeld újságíró szerint – aki történetesen zsidó – Tsivesnek nem is az osztályterembe való bejutását tagadták meg, hanem csak a tüntetők táborába való bejutást, amelyen ő kényelmesen úgy döntött, hogy át akar sétálni, hogy odaérjen. Dana Bash erről nem tesz említést, ehelyett úgy állítja be a dolgot, mint egy félelmetes támadást a zsidók ellen, ami hamarosan azt eredményezheti, hogy felrakják őket a megsemmisítő táborokba induló vonatokra.


[Bash megjegyzései szinte tökéletesen visszhangozzák Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, aki a múlt héten előre láthatóan "antiszemitának" nevezte az amerikai egyetemi tüntetéseket, és azt mondta, hogy meg kell állítani őket. Még tovább ment, egy videoüzenetben azt mondta, hogy a tüntetések "arra emlékeztetnek, ami a német egyetemeken történt az 1930-as években", és baljóslatúan kijelentette, hogy "szörnyű következményekkel járnak". Amikor Netanjahu beszél, az amerikai tisztviselők és a média figyel].


Bash lejátszott egy klipet, amelyben Eric Adams, New York polgármestere azt mondja: "van egy mozgalom a fiatalok radikalizálására, és nem fogom megvárni, amíg ez megtörténik", mintha a radikális politikai vélemények terjedésének megakadályozása olyan dolog lenne, amiért egy polgármestert megválasztanak az Egyesült Államokban.


"Tűzszünetet követelnek" – mondja Bash. "Nos, tűzszünet volt október 6-án, egy nappal azelőtt, hogy a Hamász terroristái brutálisan meggyilkoltak több mint 1000 embert Izraelen belül, és további százakat ejtettek túszul."


Ez egy arcátlan propagandista hazugság. Az izraeli erők az október 7-i támadást megelőző hetekben és hónapokban rendszeresen gyilkoltak palesztinokat a Gázai övezetben és Ciszjordániában. A The New Arab 2023. október 6-án "2023 a 'leghalálosabb év' a palesztin gyermekek számára – állítják emberi jogi csoportok" címmel közölt cikket, amelyben más források mellett a Defence of Children International – Palestine szervezetre hivatkozott.


"Ebben az órában egy amerikai izraeli családdal fogok beszélni, akiknek a fiát még mindig fogva tartja a Hamász azóta a szörnyű nap óta, amely idáig vezetett minket" – mondta Bash. Hozzátette: "A palesztinbarát tüntetőket nem hallja erről beszélni. Mi fogunk".

Ah igen, milyen bátor, felemelő újságírói tisztesség, hogy az izraeli túszokról beszélsz, Dana. Nem mintha nem hallottunk volna róluk minden egyes nap a birodalmi médiában az elmúlt hét hónapban, miközben nagyságrendekkel több palesztint mészárolt le az USA által szállított hadigépezet.

"A UCLA-n Izrael-párti és palesztinbarát csoportok támadtak egymásra, mindenféle tárgyakat dobáltak, egy fa raklapot, tűzijátékot, parkolókúpokat, még egy robogót is"  írja Bash.


Egy újabb hazugság.

A körbejáró felvételekből teljesen egyértelmű, hogy az erőszakot következetesen a cionista ellentüntetők szítják, a videókon Izrael-párti verőlegények tűzijátékot lőnek ki és vegyszeres palackokat dobálnak a táborba, bandába verődnek egy földön fekvő tüntetővel szemben, és botokkal ütlegelik, és a tábor egyes részeit lerombolják, miközben azt kiabálják, hogy "Második Nakba!".

Később, Bash saját műsorának ugyanebben a szegmensében a CNN-es Stephanie Elam ellentmond Bash mindkét oldalról szóló hazugságának azzal, hogy kommentálja a felvételek egy részét, mondván:


"És a videón látható, hogy úgy tűnik, mintha az emberek erről az oldalról a palesztinbarát oldalról tegnap este lerombolták volna a tábort, és tárgyakat dobáltak volna oda. Valamint úgy néz ki, mintha a másik oldalról talán paprikaspray vagy valami ilyesmi érkezett volna."

Itt kell megjegyezni, hogy Dana Bash vezetéknevét első férjétől, Jeremy Bash-től kapta, aki később a CIA és a Pentagon vezérkari főnöke volt. A nő tiszta mocsár.
Azt is meg kell jegyezni, hogy a CNN saját munkatársai nemrég kiszivárogtatták a The Guardiannek, hogy nyomást gyakoroltak rájuk, hogy szélsőségesen Izrael-barát módon tudósítsanak a gázai támadásról, és a nyomást a csatorna új vezérigazgatójának, Mark Thompsonnak tulajdonították.

Én a magam részéről nagyszerűnek tartom, hogy a birodalmi média ilyen átlátszóan nyilvánvalóvá teszi propagandisztikus jellegét, és remélem, hogy továbbra is leleplezik a nyugati mainstream embereket, igazolva, hogy ezeknek a csatornáknak az elsődleges célja az USA és szövetségesei információs érdekeinek előmozdítása.


A propaganda csak akkor működik, ha nem tudod, hogy ez veled történik, így remélhetőleg továbbra is ilyen maszkokban folytatják, hogy mindenki láthassa.


100 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page