top of page

A kormány hazudni is megtanított minket (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


Tegnap arról írtam, hogy a kormány megtanított minket lopni.


A mai lecke az, hogy a kormány megtanított minket hazudni.


Tud bármelyik olvasó megnevezni egy olyan fontos kérdést, amelyről a kormány az igazat mondta nekünk?


Az első világháborút? A második világháború? A koreai háború? A vietnami háború? John F. Kennedy elnök, testvére, Robert Kennedy szenátor és Martin Luther King meggyilkolása? 9/11? Az afganisztáni háború? Az iraki háború? Líbia elpusztítása? Aszad vegyi fegyverek bevetése? Covid? A Covid "vakcinák"? Ukrajna?


Az olvasóknak könnyebb lesz ezt a listát bővíteniük, mint egyetlen olyan esetet találni, amikor a kormány igazat mondott.


A kormány 100%-os hazugságrekordja ellenére az emberek mindig bedőlnek a következő hazugságnak, és mire rájönnek, hogy ismét átverték őket, a kormány már továbblépett.


Nagyon nehéz kijavítani a hazugságokat. A történelemkönyvek, történelmi regények és filmek őrzik őket. A professzorok megvédik az emberi tőkéjüket azzal, hogy ragaszkodnak hozzájuk. Sokkal könnyebb minden évben ugyanazokat az előadásokat tartani, mint újakat készíteni. Az emberi elme pedig védi a hazugságokat. Amit az embereknek tanítottak, azt sokan még mindig igazságnak tekintik, és védik a nekik tanított "igazságot" a valódi igazságtól, amelynek a kialakulásához általában egy vagy több generációra van szükség. Mire a valódi igazság ismertté válik, szinte mindenki, aki akkoriban érintett volt, már halott, és az újabb generációk nem értik meg a jelentőségét.


Az amerikai demokrácia maga is hazugsággá vált. A demokrácia a választott képviselők általi önrendelkezésen alapul. A képviselők azonban nemcsak a szavazatoktól függenek, hanem a kampánytámogatásoktól is, és ezek főként szervezett érdekcsoportoktól származnak, akik a reklámszámlák és különböző javítások kifizetésével megvásárolják a képviselő megválasztását.

A képviselő a pozícióját azoknak a keveseknek köszönheti, akik finanszírozták, és a lojalitása nekik szól. Megteszi, amit tud a választóiért, de soha nem az őt finanszírozó csoportok érdekeinek rovására.
Nemrég a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a kampányhoz való hozzájárulás az Első Alkotmánykiegészítéshez való jog, és hogy az érdekcsoportoknak alkotmányos joguk van megvásárolni a kormányt, amely végül az ő érdekeiket szolgálja, nem pedig az emberekét. Amíg ez a rendszer fennmarad, addig az amerikai demokrácia nem tudja képviselni az embereket.

Lehetséges, hogy az egyszerű emberek jobban képviselték magukat az arisztokrácia és az angol királyok alatt, mint az amerikai demokrácia alatt.

A királyok és az arisztokrácia születési jogon rendelkezett a kormánnyal, és nem kellett eladniuk a lelküket az érdekcsoportoknak. Ezért szabadon figyelembe vehették a nép érdekeit, és így is tettek, hiszen az ország fennmaradása a viselkedni és szolgálatot tenni hajlandó átlagemberektől függött.

Amikor a király és az arisztokrácia túlságosan elmerült kiváltságaikban és elhanyagolta a népet, a francia király és az arisztokrácia az 1789-es francia forradalom áldozatává vált.


Ezek az arisztokratikus rezsimek a faji vagy etnikai lojalitásból is profitáltak. Egy angol angol volt, akár kelták, akár angolszászok vagy normannok leszármazottja volt. A francia az francia volt.

Kihez hűséges egy nép egy sokszínű, multikulturális Bábel tornyában? Ez korunk kérdése minden nyugati ország számára.

Életem korábbi szakaszában egy olyan Amerikában éltem, ahol az ember szava határozta meg őt. A szerződések kézfogások voltak egy szóbeli, fel nem jegyzett alku során. Aki nem tartotta be a szavát, az tönkrement.


Húsz évvel ezelőtt vállalati jogászokkal tárgyaltam a szerződésekről. Azt mondták nekem, hogy ma egy szerződés értelmetlen és végrehajthatatlan. Még mindig azért készítenek szerződéseket, hogy rögzítsék, mit várnak el a szerződő felek a külső esély ellenében, mintha a felek szándékában állna betartani az aláírt dokumentumot.

Úgy tűnik, a vállalatoknak nem okoz kárt a szerződések be nem tartása, mivel a nyereséget általánosan fontosabbnak tartják, mint a szavukat.


 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


373 megtekintés

تعليقات


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page