top of page

A nagy újrakezdés: a világhatalmi elit új világrendet hirdetett

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


„Változtass meg mindent úgy, hogy ne változzon semmi” – hangzik a híres közmondás, amely jól leírja azt az elképzelést, amellyel a világ leggazdagabb és leghatalmasabb emberei álltak elő a vagyonuk, a hatalmuk, a pénzük megmentése/átmentése érdekében a globális kereskedelem, a kapitalista piacgazdaság, a nemzetállami szerepek újraszabása segítségével.

A koronavírus válság, – a világ fejlettebb felén végbemenő társadalmi változások (nyugat-európai tüntetéshullámok, terrorista cselekmények, BLM mozgalom, migráció, klímatüntetések stb.), a nemzetállami szerepkörök megerősödése és Kína egyre erőteljesebb menetelése a világot vezető hatalmának a pozíciója felé – arra késztette a nyugati világ háttérembereit, hogy úgy írják újra a játékszabályokat, hogy továbbra is feléjük lejtsen a pálya.

A Világgazdasági Fórum egy olyan szervezet, amelynek a céljai között szerepel a globális piacgazdaság kibővítése, a nemzeti kereteket meghaladó szabályok kidolgozása, illetve a globalizáció erősítése.

A 2020-ban meghirdetett Nagy Újrakezdésnek az apropóját a koronavírus-válság adta. A szakértők, akik már dolgoztak a Nagy Újraindítás műveletén, úgy ítélték meg, hogy a koronavírus-válság kellett ahhoz, hogy az emberiség ráébredjen: az eddig megszokott hétköznapi életmódja fenntarthatatlan, törékeny és sebezhető. Az új világot teremteni akaró társadalom-mérnököknek azonban az is szemet szúrt, hogy az emberiség nagyon gyorsan tudott adaptálódni az új kihívásokhoz (távolságtartás, lezárás, boltzár, otthonmaradás, digitális munkarend), és leginkább ez sarkalta őket arra, hogy bemutassák terveiket a nagyközönség számára is.

Az új világszocializmus bevezetésére tett javaslatot Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke és alapítója, valamint Károly herceg mutatták be májusban a Világgazdasági Fórumon. Meglátásuk szerint itt az ideje, hogy a kapitalista világgazdaságot váltsa le egy szociális típusú berendezkedés. A „Big Reset”, a „Nagy Újraindítás” nem más, mint a világ eddigi működésének újraszabása, új alapokra történő helyezése.

„Most érkezett el az a soha vissza nem térő történelmi pillanat, hogy ne csak a koronavírus ellen küzdjünk, hanem újradefiniáljuk a világot, előkészítve a poszt COVID korszakot. Ehhez szükségünk van a Great Resetre!”

– mondta Klaus Swab, az új világrend egyik szellemi atyja.

Érveik szerint a kapitalizmus számtalan embert megszabadított a szegénységtől, de a digitális jólét és a globalizáció terjeszkedésével a kapitalizmus nagyobb egyenlőtlenségeket és megosztottságot eredményezett. Úgy érvelnek, hogy a kapitalizmus mai formájában nem igazán járul hozzá az emberiség jólétéhez. Ezért egy „új kapitalizmus” létrehozására van szükség, amely nem kihasználja, hanem megvédi a természetet, és nem növeli, hanem csökkenti az egyenlőtlenségeket. Természetesen mindezt olyan üzletemberek javasolják, akik vagyonuk, hatalmuk és befolyásuk jelentős részét annak a világgazdasági rendszernek köszönhetik, amelyet eredetileg is ők alkottak, és működtettek, hogy a digitalizációról, és a globalizációról már ne is beszéljünk.

A post Covid korszaknak nevezett új világrend alapvetően politikai, ideológiai, gazdasági egységet és nemzetállamoktól mentes világot jelentene.

Klaus Schwab és bűntársai az egész bolygót akarják.


A politikai kohézió alatt az újhullámos liberalizmust értik, szerintük a vállalatoknak és az államoknak olyan mutatókat kell kidolgozni, amelyek alapján aszerint értékelik a cégeket, hogy azok hány kisebbségi hátterű embert alkalmaznak, a nemek közti bérszakadékot miként orvosolják, vagy hogy milyen előrelépést tett a vállalat a klímavédelem érdekében.

A terv célja egyértelmű: a koronavírus válságot kihasználva és a klímavédelemmel igazolva, a világgazdaságot eltolni egy sajátos szocialista irányban, amelyben már nem az államok és azok polgárai döntenek, hanem sokkal inkább azok a szereplők, akik a kapitalizmusnak köszönhetően mások kárára, a föld nyersanyagainak a felhasználásával meggazdagodtak, és mérhetetlenül sok hatalomra tettek szert. Az új világrend létrehozásával pedig leginkább az a céljuk, hogy a „világmegváltás” leple alatt átmentsék a pénzüket, a hatalmukat és a befolyásukat. Hiszen ha a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetésének az élére állnak, akkor nem fog szemet szúrni az általuk felhalmozott vagyon és befolyás mennyisége, hiszen úgy változtatták meg a játékszabályokat, hogy immár állíthatják: mindezt a társadalmi igazságosság megteremtésesre fordítják.

A Great Reset ötletét, elvi alapvetéseit sok vezető politikus, milliárdos üzletember is támogatja, köztük Joe Biden, Ursula von der Leyen, Soros György, Justin Trudeau, John Kerry, Obama volt külügyminisztere.

A listán szereplőkben mind közös, hogy a Soros által meghirdetett nyitott társadalom feltétlen hívei, pénzüket pedig a kapitalista világrend segítségével szerezték.

Az elképzelésnek konzervatív kritikusai is vannak, sokan osztják Donald Trump nézetét, mely szerint a „Nagy Visszaállítás” nem más, mint a kommunista Új Világrend, és szavai szerint – „Soha nem fogjuk engedni a radikális szocialistáknak, hogy lerombolják a gazdaságunkat, tönkretegyék az országunkat és kiirtsák a szabadságunkat.”

A Great Reset pontos részleteit a 2020 januárjában megtartott Világgazdasági Fórumon ismertették. A terv egy nyíltan szocialista elveket tükröző kezdeményezés a világgazdaság elmozdítására a szocializmus felé, lerombolva a nemzetállamot, a nemzetet és magát az embert.

441 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK