top of page

A neves brit-indiai kardiológus azt javasolja Indiának, hogy hagyja el a WHO-t (Vajda Miklós cikkajánlója)
 

A WHO elvesztette függetlenségét, az indiai kormánynak ki kellene lépnie az Egészségügyi Világszervezetből


Az ismert brit-indiai kardiológus, Dr. Aseem Malhotra azt állította, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) teljesen elvesztette függetlenségét, és azt javasolta, hogy az indiai kormány hagyja figyelmen kívül a különböző kérdésekben adott tanácsait, és lépjen ki az Egészségügyi Világszervezetből. Malhotra, aki a közelmúltban előadást tartott „Az orvostudomány és a közegészségügy vállalati megragadása” címmel az All India Institute of Medical Sciences-ben (AIIMS), miközben a PT-nek beszélt, azt állította, hogy a szabályozó hatóságok nem értékelik függetlenül a gyógyszer adatokat.

 

„Azok a gyógyszerszabályozó hatóságok, mint az FDA, amelyeknek a gyógyszerek értékelését kell végezniük, finanszírozásuk 65 százalékát a gyógyszeripartól kapják. A szabályozó hatóságot Nagy-Britanniában 86 százalékban gyógyszergyártó cégek finanszírozzák. Ez nyilvánvaló összeférhetetlenség. A betegek és az orvosok úgy vélik, hogy ezek a szervezetek önállóan értékelik az adatokat, de nem. Amíg nem távolítjuk el ezeket a kereskedelmi összeférhetetlenségeket az egészségügyi politikából és a döntéshozatalból, addig nem lépünk előre” – mondta Malhotra.


A WHO-val kapcsolatban Malhotra elmondta, hogy a szervezet teljesen elvesztette függetlenségét.

„Az Egészségügyi Világszervezet finanszírozásának hetven százaléka kereskedelmi szervezetektől származik. …. Amíg a WHO-t ipari vagy érdekcsoportok finanszírozzák, nem szabad függetlennek tekinteni, és az indiai kormánynak figyelmen kívül kell hagynia a tanácsait. Ezeket a kereskedelmi cégeket nem érdekli az egészséged, hanem csalással akarnak pénzt keresni” – mondta.


A WHO-t függetlenül kell finanszírozni, különben a kormányok, az orvosok és a közvélemény nem bízhat abban, hogy ajánlásai a rendelkezésre álló legjobb tudáson alapulnak – jelentette ki Malhotra.

 

 Az orvostudomány kereskedelmi ellenőrzés alatt áll, "Ez azt jelenti, hogy

az orvosok által a betegek számára hozott döntések meghozatalához – különösen a gyógyszerek felírásakor – nem a legjobb kezelést, hanem a gyógyszergyártó cégek érdekeit tartják szem előtt, hogy részvényeseiknek profitot termeljenek."

Szinte mindig és kivétel nélkül a legrangosabb orvosi folyóiratokban publikálják a klinikai gyógyszerkísérletek eredményeit, amelyek durván eltúlozzák a gyógyszerek biztonságosságát és előnyeit egyaránt – mondta Malhotra.


"Elkötelezett vagyok az etikus, bizonyítékokon alapuló orvosi gyakorlat mellett, és ehhez etikus, bizonyítékokon alapuló klinikai vizsgálatokra van szükség, amelyek figyelembe veszik a betegek egyéni preferenciáit és értékeit" – mondta Malhotra.


Malhotra szerint a nagy gyógyszergyárak által az elmúlt két évtizedben kifejlesztett új gyógyszerek többsége régi gyógyszerek másolata, és ezeknek kevesebb mint 10 százaléka valóban innovatív.


„Megváltoztatják a gyógyszer molekuláit, megdrágítják és új nevet adnak neki. Megkeresik a pénzt és továbbmennek. Az elmúlt két évtizedben az új gyógyszereknek csak körülbelül 10 százaléka volt igazán hasznos és javult a korábbi gyógyszerekhez képest. Képzelje el, mennyi pénzt költenek el feleslegesen” – mondta.


Malhotra hozzátette, hogy

a Covishield és a Pfizer COVID elleni vakcináinak a bevezetése, kényszerített beadása felfedte a rendszer legnagyobb hibáját: a gazdasági ösztönzőket az emberek fölé helyezi, még akkor is, ha megnyomorítják vagy megölik őket.

„A klinikai vizsgálatokat olyan tudósoknak kell megtervezniük és értékelniük, akiknek nincs pénzügyi kapcsolatuk e termékek gyártóival. Másodszor,

olyan törvényt kellene elfogadni, amely megtiltja a gyógyszerszabályozó hatóságoknak, hogy pénzt fogadjanak el a gyógyszeripartól.

Ez egy nyilvánvaló összeférhetetlenség, amelynek már katasztrofális következményei voltak” – mondta. 

Forrás:


604 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK