top of page

A Pfizer és a Moderna befektetői menekülőre fogták. Amit a Wall Street már nem vehet semmibe...
A Pfizer és a Moderna befektetői menekülőre fogták – Vannak dolgok, amelyeket a Wall Street akkor sem hagy figyelmen kívül, amikor a fősodratú média hallgat róla
A Wall Street-i befektetők gyorsabban dobálják el a Moderna- és Pfizer-részvényeiket, mint ahogy a világ képes volna ejteni a koviddal kapcsolatos kötelező előírásokat A Moderna részvények a csúcshoz képest 70, míg a Pfizer 19 százalékkal estek vissza. Edward Dowd, a Blackrock korábbi vezérigazgatója és befektetési tanácsadója várakozása szerint a Moderna a nullára, a Pfizer pedig részvényenként tíz dollár alatt végzi.


Hogy lenne ez lehetséges, tekintve, hogy a Pfizer manapság rekordnagyságú részvényenkénti nyereséget és mintegy 270 milliárd dolláros piacos értéket tud felmutatni, és ezzel a világ 29. legnagyobb vállalatává vált? A gyógyszeripari óriás számára kizárólag profitra van kilátás, mi lehet a probléma?


Végül is decemberben a Forbes egyik főcíme így szólt: "A Wells Fargo előrejelzése szerint a vakcinagyártó még évekig uralhatja a Covid-piacot" A rendkívül jövedelmező mRNS-vakcinák mellett a Pfizer olyan hatásos vírusellenes szereket is piacra dob, mint a Paxlovid, amely 2022-ben 22 milliárd dollárt hozhat.


A 2021-es 81 milliárd dolláros bevételhez képest a vakcinákból és a vírusellenes szerekből származó bevétel 2022-ben meghaladhatja a 102 milliárd dollárt, ami zene a részvényesek fülének. Ugyanakkor akadnak néhányan, akik hallják az építmény összeomlását megelőző zajokat, és ezek történetesen a Wall Street legjobbjai, az az okos pénz, akik óramű pontossággal megelőzik a nyáj fennmaradó tagjait a menekülésben.

Ezek a tapasztalt befektetők arra törekszenek, hogy ne a szokványos bölcsességhez igazodjanak, hanem maguk járjanak utána a dolgoknak, ami gyakran látványosan kifizetődő.


Edward Dowd az egyike ezeknek a befektetőknek. Ő előre látta az internetbuborék (dotcom) összeomlásának szükségszerűségét és ennek megfelelően cselekedett. Mindemellett számos, nem ennyire hozzáértő befektető későn látta meg, azt, hogy a dotcom portfólió össze fog omlani, így 2000-ben a NASDAQ Index az értékének 40%-át elvesztette.


Dowd, aki a Notre Dame Egyetemen végzett, és korábban a Blackrock portfóliómenedzsere volt, a cég alapját 2 milliárd dollárról 14 milliárd dollárra növelte, ezzel kivívta a befektetési közösség tiszteletét.

Dél-Maui partjaihoz való részleges visszavonulása után továbbra is ő maradt a részvénypiaci világ egyik legbölcsebb szakértője, akire sok tőkefedezeti alap továbbra is épít. A LinkedIn szerint ő a Symphonic Capital, LLC alapítójának tanácsadója & Partner of Symphonic Capital, LLC.


De nem a internet lufi összeomlása volt az egyetlen olyan csalás, amit Dowd sikeresen leküzdött. Miközben a legtöbb portfóliókezelő magasan minősített és jövedelmező jelzálogfedezetű értékpapírokba helyezte ügyfelei pénzét, Dowd vonakodott ettől és megkérdőjelezte az ebbe történő befektetés észszerűségét. Úgy vélte, hogy ezek erősen túlértékeltek, és igaza volt.


Kiderült, hogy a jelzáloghitelek minősítési rendszerét a lakáshitelekhez kapcsolódó kizsákmányoló jellegű pénzügyi termékek jelentős profitja tönkretette. Edward Dowd szerint ezért nagy részben azok a hitelminősítő intézetek voltak a felelősek, amelyek megbízhatónak számítottak, és az volt a feladatuk, hogy megítéljék ezeknek a másodlagos jelzáloggal fedezett értékpapíroknak a kockázatát - köztük a Moody's, a Standard & Poor's és a Fitch."A hitelminősítők ösztönző rendszere visszásnak bizonyult. Az olyan ügynökségeket, mint a Moody's és a Standard & Poor's, éppen azok fizetik, akiket minősíteniük kellene. Ennek eredményeképpen minden okuk megvolt arra, hogy a cégeket magas minősítésekkel lássák el, ez amolyan pénzügyi változata annak, mint amikor az egyetemen a tanárok felhúzzák a hallgatók osztályzatait.”


Dowd pedig most megkongatta a vészharangot, és azt állítja, a Moderna és a Pfizer olyan süllyedő hajók, amelyeket a befektetőknek sürgősen el kell hagyniuk. Mit mond tehát Modernáról és a Pfizerről az az ember, aki előre látta az internetbuborék és a másodlagos jelzáloghitel-válságot, milyen bajok lehetnek a COVID vakcina nyereségének paradicsomában?


„Ahhoz tudom hasonlítani, mint ami a Nagy Pénzügyi Válságban történt. A hitelminősítő intézetek, a külső független ellenőrző források tették lehetővé a csalás fenntartását. A pénz már túl sok volt, a hiteleket kihelyező pénzügyi intézmények és a hitelminősítők is korrumpálódtak, így a bankok tripla-A minősítéseket szereztek, amelyekről utólag mindannyian tudjuk, hogy nem feleltek meg a tripla-A minősítésnek - térjünk át napjainkra.
Az FDA elvileg egy kívülálló harmadik fél, akinek a gyógyszeripari készítmények minősítése a feladata. Viszont a költségvetése 50%-a gyógyszeripartól származik - az akkori intézményi kényszer és amiatt a gyorsaság miatt, amellyel ezeket a nem megfelelően bevizsgált, új, sosem próbált termékeket jóváhagyták, csaltak. Mi a bizonyítékom erre? Az FDA a Pfizerrel együtt megpróbálta elrejteni a klinikai adatokat.
Nemrégiben derült ki, hogy a Pfizer terméke az összesített halálozási mutató tekintetében kudarc - ez azt jelenti, hogy a vakcinával kezelt csoportban több haláleset történt, mint a placebocsoportban. Ilyen esetben általában az adott készítmény nem kap engedélyt. Ez az arany standard. A biotechnológiai iparban dolgozó szakértők kész vannak.”

És sajnos ez még nem minden. Dowd úgy érzi, hogy bár pályafutása során három nagy csalást is sikeresen megjósolt, de most a globális pénzügyi piac összeomlását várja, mivel az adósságbuborék lassan kipukkad.

"Tehát három csalást láttam: az internet-buborék csalást, a nagy pénzügyi recesszió banki csalását, és úgy vélem, hogy most a csalás átterjedt a központi bankokra és a kormányokra - mert ez a monetáris rendszerünk természete - mivel folyamatosan hitelt kell teremteni ahhoz, hogy ez a dolog működjön."
"A globális adósságbuborék elérte a tetőpontját... elérkeztünk a végéhez... számos őrületes dolgot fogunk látni a pénzügyi piacokon... látni fogjuk, ahogy a hitelpiacok és a részvénypiacok kizökkennek. A Fed haladékot kapott... a COVID takarásában 65%-kal több pénzt nyomtattak annak érdekében, hogy ezt a dolgot a felszínen tartsák, de most már a dolgok végső stádiumában járunk."

Egyértelművé tette, hogy a totalitarizmus globális térnyerése nem pusztán a hatalomról és a profitról szól. Dowd inkább úgy gondolja, hogy ezzel a tömegeket akarják irányítani amikor az emberek rádöbbennek, hogy a gazdaság omladozik - amelynek az lehet az egyik következménye, hogy a nyugdíjak és a szociális juttatások is megszűnnek.

"A világ kormányainak reakciójában megfigyelhető, hogy az egészségügyi diktatúra leple alatt egy olyan rendszert akarnak felállítani, amelyek célja azoknak a lázongások megakadályozása, amelyek akkor fognak kitörni, amikor ez az egész dolog elszabadul - ez az én személyes meggyőződésem...".

A szkeptikusok figyelmébe ajánljuk, hogy a Pfizer részvények 2022. február 8-án 20 milliárd dollárt veszítettek piaci értékükből, mivel azzal együtt, hogy rekordbevételt értek el, ez mégis elmaradt az optimistább várakozásoktól.


Azt is figyelembe kell venni, hogy a Moderna részvényeinek értéke mintegy 70 százalékkal csökkent a 2021. augusztus 9-i 484 dolláros csúcshoz képest, ami közel 140 milliárd dolláros befektetési veszteséget jelent.


Dowd azt jósolja, hogy a Moderna csődbe fog menni és nulla lesz az értéke mert a COVID vakcina veszélyeinek eltitkolásával kapcsolatos csalás felszínre került, és azt jósolja, hogy a Pfizer részvények értéke 10 dollár alatt lesz. Dowd elmagyarázza, hogy az okos pénz már elhagyta a Modernát, és hamarosan a Pfizert is elhagyja.


Dowd azt jósolja, hogy a perek lavinája fog megindulni, amint a biztosítási ipar feltárja az mRNS COVID-19 vakcinák szövődményei miatt bekövetkező halálesetek tömegét.


Dowd összeállt egy biztosítási iparági elemzővel, és utánanézett az életbiztosítási igényeknek. Megállapították, hogy mióta a OneAmerica sokkolta a világot azzal, hogy bejelentette a fiatalabb munkásosztálybeli alkalmazottak körében a nem-COVID halálozás 40%-os növekedését, világszerte több más biztosító társaság is ugyanezt tapasztalta - a nem-COVID halálozás masszív növekedését. A bizonyítékok pedig megkerülhetetlenül a vakcinákra mutatnak, mint okozóra.


"A temetkezési vállalkozások olyan részvények, amelyek növekedést mutatnak. Nagyszerű évet zártak 2021-ben a 2020-as évhez képest, és felülmúlták az S&P 500-at. A temetkezési vállalkozások részvényei 40 plusz százalékkal emelkedett, míg az S&P 26 százalékkal emelkedett - és ezek 2021-ben, a vakcinák bevezetésekor indultak egyre gyorsabb árfolyam-emelkedésnek - Nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy összekapcsoljuk ezeket."
"Az Unum Insurance 36%-kal, a Lincoln National plusz 57%-kal, a Prudential plusz 41%-kal, a Reinsurance Group of America plusz 21%-kal, a Hartford plusz 32%-kal, a Met Life plusz 24%-kal, az Aegon - amely egy holland biztosító - amerikai ágában pedig a 4. negyedévben 57%-kal nőtt a halálesetek száma - a 3. negyedévben 258%-os növekedést tapasztaltak".
"A COVID és a "közvetett COVID" miatt a 2022-es halálozások számában 300 000-rel több halálesetre számítanak a 2021-es halálozásokhoz képest, és azt hiszem, már tudjuk, hogy ez miért kódolt... Ők (Aegon) egy 1,4 milliárd dolláros viszontbiztosítási szerződést kötött a Wilton Reinsurance-val... amit ők viszontbiztosítottak, ezek a magas névértékű egyéni biztosítások voltak, 1 millió és 10 millió között... (Tehát) azt hiszem, a biztosítási iparágban aszimmetrikus információs helyzet van, ahol néhányan rájöttek, hogy valami történik. Kockázatot helyeznek ki - nem árulják el, hogy milyen kockázatról van szó, mivel nem akarják, hogy ez az információ kiszivárogjon, mialatt kiteszik a kockázatot"."

"Valakinek el kell vinnie a kockázatot."


És Dowd biztos benne, hogy nem a biztosítási ágazat lesz az. Egy franciaországi bíróság már kimondta, hogy egy életbiztosító nem kell viselje az mRNS vakcina miatt bekövetkezett haláleset kockázatát.


Ez azonban nem jelenti azt, hogy az mRNS-gyártókat ne lehetne felelősségre vonni egy olyan vészhelyzeti engedéllyel rendelkező készítményért, amelyről úgy gondolták, hogy nem tartoznak érte felelősséggel.


Az oltóanyaggyártók mentességet kaptak a kártérítési felelősség alól, és megkapták az EUA-t, a speciális vészhelyzeti sürgősségi felhasználási engedélyt, ami azt jelenti, hogy nem vonhatók jogi felelősségre a kísérleti vakcinákból eredő halálesetekért vagy bekövetkezett egészségromlásokért.


Az elképzelés lényege, hogy egyetlen vállalatnak sem kellene fizetnie akkor, ha egy olyan sürgősségi engedélyt kapott termék miatt következik be komplikáció, amelyet kormányzati kérésre, jó szívvel, a legjobb szándékkal fejlesztettek ki. Ugye?


Viszont más a helyzet akkor ha a vállalat ezt csalárdul, más néven megtévesztéssel éri el.


A csalás mindezt a védelmet semmissé teszi. Ha egy vállalat vagy személy szándékosan megtéveszt egy másikat, hogy hasznot húzzon belőle, akkor csalásról van szó. Ha a Pfizer adatai szerint megnövekedett a halálozás, és ezt elhallgatta azért, hogy az embereket a vakcina beadatására ösztönözze, miközben azt állította, hogy az biztonságos, akkor csalás történt.


Dowd a COVID-19 vakcinák tekintetében felkutatta azokat a tényeket, amelyeket döntő bizonyítéknak tart, ezek pedig a halálozási kockázatok tudatos elhallgatása - és rámutat arra, hogy a Pfizer és az FDA herkulesi erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a jogi környezet ellenére visszatartották az adatokat egészen addig, míg a bíróság nem kötelezte őket erre. Az FDA-t ma a jelzáloghitel-válság idején működő hitelminősítőkhöz hasonlítja.

"Az FDA a megbízható harmadik fél, akárcsak a hitelminősítő intézetek. És ebben az országban sok orvos, sok helyi önkormányzat bízik az FDA-ban, amely költségvetésének 50%-át a nagy gyógyszergyártóktól kapja. Nem egy személy volt az oka... Azt hiszem, figyelmen kívül hagytak dolgokat... A halálozások számának meg kellett volna állítania ezt a dolgot - de nem tette."

A vakcinázott csoportban több volt a haláleset, mint a nem vakcinázott csoportban. Dowd csalást feltételez, mivel az FDA támogatja a Pfizert abban, hogy nem adja ki az adatokat. Úgy véli, hogy ez egy tudatos kísérlet a halálesetek eltitkolására.

"Ha a felek szerződést kötnek ... és a szerződés megkötésekor csalás történt, és a másik fél nem tudott erről, akkor a szerződés érvénytelen és semmis. Nincs mentesülés a kártérítési fizetési kötelezettség alól, amennyiben ez bebizonyosodik, és szerintem be is fog."
"A Pfizer általános mentességet szerzett az EUA-val. Ha csalás történt, ami az adatok önkéntes kiadásának a megtagadásából is látszik akkor emberekre van szükségünk, akik kiállnak, és akik által bizonyítható, hogy a készítmény halálos. A csalás minden szerződést kiüresít - ez az ítélkezési gyakorlat. Tehát végigmegyünk a láncban, ez a felelősség a Modernáé és a Pfizeré mindenképpen."

Dowd megjegyzi, hogy bármennyire is igyekeznek, a holttesteket nem lehet elrejteni - és "a holttestek egyre csak gyűlnek"


Megjegyzi, hogy a halálesetek száma az oltóanyag bevezetése után ugrásszerűen megnőtt, miközben csökkennie kellett volna. És a halálesetek az, ami a 2021-2022-es vakcinabotrányt sokkal rosszabbnak tüntette fel, mint ami az Enronnal történt.

"Emberek halnak meg és válnak rokkanttá. Ez egy olyan csalás, ami túlmegy minden határon... Megvannak a VAERS adatok... Megvan a DoD szivárgás... És most megvannak a biztosítótársaságok eredményei és a temetkezési vállalatok eredményei... Nem kell túl sokat gondolkodnunk ezen... A haláleseteknek csökkenniük kellett volna, miután a vakcinák megjelentek. Ez az ország történetének legsúlyosabb csalása - és ez globális... A Pfizer is érintett, és csalást követett el" - magyarázta Dowd.
"Az én munkám az, hogy a hírek előtt járjak és vezető legyek... amikor a valóban értékes részvények kiválasztására való képességeimet a részvények kiválasztáson kívül használom, időnként összeesküvés-elméletek kiagyalójának is neveznek."

Dowd hangsúlyozta, hogy nem shortolja a Pfizer vagy a Moderna részvényeit. Kifejtette, hogy nem profitál abból, ha a részvényeik árfolyama csökken. Arra is rámutat, hogy nem az ő előrejelzései okozzák a meredek visszaesést, mivel ezek már azelőtt bekövetkeztek, hogy ő előállt volna ezzel az elemzéssel.

"Ez a legérdekesebb hallucináció, amit valaha láttam a pénzügyi piacokon."
"Tehát nincs szükségünk a mainstream médiára... És szeretném, ha tudnád - a Wall Street már izgatott -, rengeteg megkeresést kapok volt kollégáimtól. Semmi sem győzi meg jobban az alvó közönséget, mint az összeomló részvények. Az a célom, hogy felébresszem az országot, hogy lássa, valami történik. A Wall Street már ébren van."

Ha a pénz számít, Edward Dowdnak igaza van abban, hogy a biztosítók megnyerik a biztosítók és a vakcinagyártók közötti harcot. Az életbiztosítási piac az Egyesült Államokban mintegy 900 milliárd dollárt ér, míg a vakcinapiac ehhez képest elhalványul.


Ha ez valakinek a nyakába hullik ez, az nem a biztosítási ágazat lesz, hanem lehet, hogy az mi, az átlagpolgárok. Van azonban egy fontos kikötés - ha Edward Dowdnak sikerül felébresztenie a polgárokat, akkor ők - az oligarchák - nem úszhatják meg ezt - a vakcinacsalást, a Nagy Újraindítást, a Negyedik Ipari Forradalmat és a Globális Totalitarizmust.

"Sokan vannak, akik megkapták az oltást, és nem értették, hogy mi történik. Sokan közülük a befektetési világban dolgoznak. Sokan közülük okos emberek - őket is átverték. Néhányan ezek közül az emberek közül, akik megkapták a vaxot, azért dolgoznak a részvények shortolásán, mert nem nehéz rájönni arra, hogy iszonyatosan dühösek - és felébresztettétek az alvó óriást, akit Wall Streetnek hívnak. A Wall Street már ébren van. Az okos pénz mozog először - mint mindig, most is vannak vezetők. Semmi sem gyorsabb, mint amikor egy részvényárfolyam elkezd zuhanni.”
Azok, akik még mindig azt hiszik, hogy semmi sem történik, ne akarjanak - ahogy én nevezem - a pénzestáska tartója lenni. Nem akarsz az a fickó lenni, akinek úgy adják be a negyedik oltást, hogy közben ilyen részvényei vannak."

Dowd előrejelzése nemcsak a Wall Streetet, hanem az átlagpolgárokat is felébresztheti. Mi vagyunk a világ alvó óriásai, azok, akik hegyeket mozgathatunk meg részvényeladásaink és erőszakmentes tiltakozásaink erejével, a nagy csendes többség, akik eltávolíthatják a diktátorokat a hatalomból, és új és tisztességes vezetőket választhatnak.


A számokban rejlik az erő, ahogyan azt a kanadai kamionosok nemrégiben megállapították. A bátorság ragályos, mivel mindenütt szabadságkonvojok alakultak. Mi rendelkezünk a hatalommal, ha úgy döntünk, hogy gyakoroljuk, míg ha passzívan engedelmeskedünk, elveszítjük ezt a hatalmat.


"Nem tudom, mi történt az országunkkal. Ez undorító. Semmi olyat nem fognak emiatt, hogy lázadunk elvenni tőlünk, amit ne vennének el úgyis - És az embereknek fel kell állniuk. Ha elegen vagyunk, nem tudják ezt megtenni."

Ha elég sokan szólalunk fel MOST, kollektíven, akkor megvan a hatalmunk ahhoz, hogy ne csak a kötelezéseknek vessünk véget, hanem hogy helyreállítsunk MINDEN szabadságot Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Európában és az Egyesült Államokban, és mi fogjuk megnyerni a napot. Soha nem fogunk belemenni egy autoriter uralomba.


Nem hagyjuk a rabszolgaság világát gyermekeinkre és unokáinkra. Minden egyes nap tüntetni fogunk, amíg a kormány rá nem jön, hogy ki a valódi felelős. Hiszünk a nép által, a nép által és a népért való kormányzásban. Az 1984 gyógymódja továbbra is 1776 marad.


Edward Dowd figyelmezteti azokat, akik továbbra is szunyókálnak:

"Ha ezt a két részvényt magasan tartják, azt azért teszik, mert a koviddal kapcsolatos kötelezések, a kormányzati ellenőrzés és a szabadságjogoktól való megfosztás a cél."
 

 

A Szilaj Csikó megjegyzése: Szerettük volna Angelika Mihalik fordításának csak egy részét közölni, hogy a tisztelt Olvasó térjen csak át az eredeti világhálós oldalra (Angelik's Newsletter), de sehol nem találtunk olyan szakaszt, ahol elvághattuk volna az utóbbi évek egyik legfontosabb cikkének szövegét! Hálásan köszönjük Angelikának!

1 121 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page