VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Soros által pénzelt ügyészek keményen megdolgoznak a pénzükért

Soros György (aki egyébként Budapest díszpolgára és a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjének tulajdonosa) nemcsak Európában igyekszik a saját világnézeti céljait megvalósítani. Terveinek fő mozgatórugója „második hazájának”, az Egyesült Államoknak az átalakítása. Tisztában van azzal, hogy a nyílt társadalom eszméjének útjában elsősorban az amerikai intézményrendszer és joggyakorlat áll. Ha itt sikerül felszámolni a határokat, az egyén és a nemzet szuverenitását, sikerül rákényszeríteni az országra az identitáspolitikát, állami programmá tenni a kulturális relativizmust és a drogliberalizációt, akkor óriási lépést tesz céljai elérése érdekében. Soros világképe kizárólag az individuumra épül. Elveti az organikusan kialakult tradicionális közösségeket, mert ezek akadályozzák a globalista világrend kialakulását.

Soros 1998-ban a CBS-nek a következőt nyilatkozta: „...én egy Isten vagyok, aki Amerikát és az új világrendet irányítja. Úgy gondolok magamra, mint egyfajta Istenre, vagy mint gazdasági reformerre, amilyen Keynes volt, vagy ami még jobb, olyan tudósra, mint Einstein. Az igazságot megvallva, gyerekkoromtól kezdve erős messianisztikus fantáziákat hordoztam magamban, amelyekről úgy véltem, muszáj kordában tartanom, különben a pszichiátriára kerülök. De amikor elkezdtem bejárni az utamat a világban, úgy éreztem – amennyire csak megengedhetem magamnak –, bele akarok merülni ezekbe a fantáziákba." Sosem titkolta: „Azt szeretném, ha a véleményemre odafigyelnének.” „Pénzt akarok csinálni, azért vagyok jelen a pénzpiacokon, és ezért én nem lehetek, és nem is vagyok tekintettel semmilyen szociális következményre."

A hazai ellenzék tagadja bármilyen Soros-terv létezését, de a spekuláns megnyilatkozásaira odafigyelő ember számára nyilvánvaló, hogy pénzügyi tevékenysége kártékony és olyan messianisztikus nézeteken alapszik, amelyek minimum aggasztóak egy demokráciában bízó ember számára.

Az amerikai társadalmat érintő átalakítási kísérlete során az általa létrehozott, csillagászati költségvetéssel rendelkező politikai akcióbizottságok (PAC) kivétel nélkül baloldali irányultsággal bíró képviselőket, elnökjelölteket támogatnak.

Az Open Society Foundations (OSF) évek óta intézményi szinten is kísérletet tesz arra, hogy a közvetlen módon megválasztható szövetségi vagy kerületi ügyészek választási kampányában óriási mennyiségű pénzzel támogatja az OSF szemléletéhez lojális jelöltet. Ez végeredményben az igazságszolgáltatás, valamint a büntetés-végrehajtás működési garanciáinak a megszüntetését jelenti. Tevékenységük eredményeivel egyre inkább találkozhatunk a sajtóban.

E törekvés keretében pl. Shani Curry Mitchel kerületi ügyészjelölt (NY, Rochester) 800 ezer dollárnyi támogatást kapott Soros György egyik akcióbizottságán keresztül. Ez az összeg a tízszerese volt annak, mint amit a posztra pályázó ellenfelei összesen a saját kampányukra fordítottak. Természetesen Shani Curry Mitchel kampánya az állam szigorú büntetés-végrehajtás irányelveinek teljes megkérdőjelezésén alapult.

Nemrégiben a Soros Györgyhöz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól (PAC) által támogatott demokrata helyi ügyész, Kimberly Gardner tartóztatta le törvénytelen fegyverhasználatért Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvéd házaspárt is (ők védték meg magukat az otthonukba betörő radikális baloldali aktivistákkal szemben).

George Gascón, a milliárdos által támogatott Los Angeles-i „progresszív ügyészek” egyike, úgy tűnik, nem tudja végrehajtani radikális „igazságszolgáltatási reformját”, miután egy bíró hétfőn végzést adott ki, amely megtiltotta számára a jogok progresszív értelmezését.

Gascón azonnal átfogó reformokat ígért, többek között az óvadék megszüntetését, a halálbüntetést kérő ügyészekkel szembeni határozott fellépést, a súlyosbító körülmények figyelmen kívül hagyását és a „három sztrájk” elnevezésű törvénnyel kapcsolatos büntetőeljárások megszüntetését. A Soros által pénzelt kerületi ügyész a büntetés mérséklését kérte egy kettős-gyilkosságot elkövetett férfi ügyében. Az állam többi ügyésze nem volt hajlandó együttműködni vele több joghatóságot érintő ügyekben, és eddigi tevékenysége miatt a Los Angeles-i megyei Ügyvédek Szövetsége (ADDA) beperelte.

Forrás: