VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Soros által pénzelt ügyészek keményen megdolgoznak a pénzükért

Soros György (aki egyébként Budapest díszpolgára és a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjének tulajdonosa) nemcsak Európában igyekszik a saját világnézeti céljait megvalósítani. Terveinek fő mozgatórugója „második hazájának”, az Egyesült Államoknak az átalakítása. Tisztában van azzal, hogy a nyílt társadalom eszméjének útjában elsősorban az amerikai intézményrendszer és joggyakorlat áll. Ha itt sikerül felszámolni a határokat, az egyén és a nemzet szuverenitását, sikerül rákényszeríteni az országra az identitáspolitikát, állami programmá tenni a kulturális relativizmust és a drogliberalizációt, akkor óriási lépést tesz céljai elérése érdekében. Soros világképe kizárólag az individuumra épül. Elveti az organikusan kialakult tradicionális közösségeket, mert ezek akadályozzák a globalista világrend kialakulását.

Soros 1998-ban a CBS-nek a következőt nyilatkozta: „...én egy Isten vagyok, aki Amerikát és az új világrendet irányítja. Úgy gondolok magamra, mint egyfajta Istenre, vagy mint gazdasági reformerre, amilyen Keynes volt, vagy ami még jobb, olyan tudósra, mint Einstein. Az igazságot megvallva, gyerekkoromtól kezdve erős messianisztikus fantáziákat hordoztam magamban, amelyekről úgy véltem, muszáj kordában tartanom, különben a pszichiátriára kerülök. De amikor elkezdtem bejárni az utamat a világban, úgy éreztem – amennyire csak megengedhetem magamnak –, bele akarok merülni ezekbe a fantáziákba." Sosem titkolta: „Azt szeretném, ha a véleményemre odafigyelnének.” „Pénzt akarok csinálni, azért vagyok jelen a pénzpiacokon, és ezért én nem lehetek, és nem is vagyok tekintettel semmilyen szociális következményre."

A hazai ellenzék tagadja bármilyen Soros-terv létezését, de a spekuláns megnyilatkozásaira odafigyelő ember számára nyilvánvaló, hogy pénzügyi tevékenysége kártékony és olyan messianisztikus nézeteken alapszik, amelyek minimum aggasztóak egy demokráciában bízó ember számára.