top of page

A szövetségi bíró az összes államra felfüggesztette Biden vállalkozókra vonatkozó oltási rendeletét

Ashley Sadler, 2021. december 7., kedd – 18:03


Egy szövetségi bíró a dél-karolinai főügyész mellé állt, és blokkolta a Biden-adminisztráció vállalkozókra vonatkozó COVID-19 elleni oltási felhatalmazását. Ez a harmadik szövetségi oltási mandátum, amelyet mind az 50 államban blokkoltak, s ezzel országosan elakadt a rendelkezés végrehajtása.


Stan Baker amerikai kerületi bíró teljesítette az Alan Wilson dél-karolinai republikánus főügyész által benyújtott kérést, és december 7-én (kedden) előzetes végzést adott ki a szövetségi kormánnyal szerződéses beosztásban dolgozó amerikaiakra vonatkozó oltási rendelet végrehajtásának leállításáról.

A Fortune arról számolt be, hogy a január 4-én hatályba lépő szövetségi vállalkozói megbízás „az Egyesült Államok munkaerejének nagyjából egynegyedét” érintette volna, és „a szövetségi kormánnyal üzleti kapcsolatban álló vállalatokat célozta volna meg", köztük a Lockheed Martin Corp.-t, a Microsoft Corp.-t. , az Alphabet Inc.-et, a Google és a General Motors Co.-t.

A georgiai bíróság e követelmény ellen hozott ítélete a legújabb abban a tiltakozás-sorozatban, amely Joe Biden elnök azon kísérlete ellen irányul, hogy az amerikaiak túlnyomó többségét rákényszerítse a COVID-19 elleni kísérleti oltásokra.

A szövetségi bírák országszerte elutasították a rendelkezést, miután államok, vállalatok és magánszemélyek is pert indítottak az átfogó követelmények leállítása érdekében, azzal érvelve, hogy a Biden-kormányzatnak nincs felhatalmazása az oltások végrehajtására, és az egyetemes szabályok sértik az Egyesült Államok alkotmányát.

A keddi döntés alig több mint egy héttel azután született, hogy a Biden-adminisztráció két oltási rendelkezését súlyos csapás érte a szövetségi bíróságokon: egy louisianai bíró országszerte felfüggesztette az egészségügyi dolgozókra vonatkozó követelményt, egy kentuckyi bíró pedig blokkolta a szövetségi vállalkozói megbízatást Kentuckyban, Tennessee államban, és Ohio-ban. A lépésre egy hónappal az után került sor, hogy az Egyesült Államok Ötödik Körzeti Fellebbviteli Bírósága ideiglenesen leállította a Biden-kormányzat oltási határozatát, amely szerint a 100 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknak arra kell kényszeríteniük a dolgozókat, hogy felvegyék a kísérleti oltást, vagy hetente teszteljék őket. A fellebbviteli bíróság elutasította a szövetségi kormány fellebbezését, amely a felfüggesztés megszüntetésére irányult.

A magánvállalkozások megbízatása, amelyet a Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Hivatal (OSHA) égisze alatt alakítottak ki, a múlt hónapban az Egyesült Államok Hatodik Körzeti Fellebbviteli Bíróságához került, amely most a szabály konszolidált megtámadásait tárgyalja.

A Hatodik Körzeti Fellebbviteli Bíróság ez idáig elutasította a szövetségi kormány azon kérését, hogy utalják vissza az ügyet az ötödik körzetbe, és elutasított azt a kérést is, hogy az ügyet a Washington DC körzetbe helyezzék át.

Eközben maguk a szövetségi ügynökségek is visszavonták saját határozatukat.

A múlt hónapban az OSHA bejelentette, hogy felfüggeszti megbízatásának végrehajtását a peres eljárásig.

Hasonlóképpen, a Biden-adminisztráció Medicare és Medicaid Szolgáltatások Központja (CMS) is bejelentette, hogy ideiglenesen leállítja egészségügyi dolgozóira vonatkozó megbízatásának végrehajtását az intézkedést blokkoló szövetségi határozat megtámadásáig.

A Biden-adminisztráció szövetségi bíróságon elszenvedett jelentős vereségeit a konzervatívok az egyéni szabadságjogok és az alkotmányos rend győzelmeként üdvözölték.

Az oltásokat komolyan kifogásoló amerikaiak orvosi szabadságjogát legalább átmenetileg védik a bírósági határozatok.

A COVID-19 elleni, átfogó immunizálás ösztönzésére és kikényszerítésére irányuló masszív kampány ellenére sok amerikai továbbra is aggódik amiatt, hogy az injekciók negatív hatásait nem vizsgálták kellőképpen a felgyorsult klinikai vizsgálatok miatt, néhányan pedig etikai fenntartással éltek az abortált csecsemők sejtjeinek felhasználásával kapcsolatban.

Megint mások egyszerűen szükségtelennek tartják az oltásokat, tekintettel a COVID-19 legtöbb csoportot érintő túlélési esélyére, valamint a tünetmentes terjedés alacsony kockázata miatt, s mert a kutatások azt mutatják, hogy a fertőzés utáni természetes immunitás védelmet nyújt az újrafertőződés ellen.

Eközben az FDA által elismert, a COVID-19 oltásokkal kapcsolatos nemkívánatos események listája a súlyos anafilaxiás reakcióktól kezdve a végzetes trombózisos eseményekig, a gyulladásos szívbetegségen, a szívizomgyulladáson és a neurológiai fogyatékosságot okozó betegségeken, például a Guillain Barré-szindrómán át, több ezer halálesetet és maradandó fogyatékosságot dokumentál.

A CDC jelentése szerint a COVID-19 fertőzés túlélési aránya meghaladja a 99,95%-ot az 50 év alatti oltatlanok körében.


Fordította: Marsall Ágnes287 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page