top of page

Agmand Apafarkas: Az Európai Uniót egy olasz kommunista vizionálta. Miért csodálkozunk?
2016 óta hallgatjuk a Palávert az Egyesült Államokból.

Ez alatt az idő alatt több alkalommal hallottam hazai betelefonálókat arról panaszkodni, az EU műveletei sértik a magyar függetlenséget. Csodálkozva hallgattam, s nem értettem, akkor a magyarok miért léptek be az EU-ba? Mert itt ezt a kérdést MÁSKÉNT ISMERJÜK.

Egy héttel ezelőtt négy olyan olyan telefonhívást hallottam, melyek megvilágították a problémát. Senkit nem akarok megsérteni, de úgy tűnik, értelmes, politikailag érett, aktív nemzeti érzelmű hazafiaknak FOGALMUK NINCS az EU alapításáról, az EU KÖZPONTI POLITIKAI CÉLJÁRÓL, és a meghatározó szerepet játszó alapító atyákról.

Röviden: a MEGHATÁROZÓ alapító atya, Altiero Spinelli olasz kommunista forradalmár volt, aki az EU alapvető tervét 1941-ben írta meg Mussolini börtönében, Ventotene szigetén, két másik kommunista forradalmár segítségével. Addig már 26 évet ült börtönben.


Az alapvető terv a „Ventotene-i Kiáltvány egy szabad és egységes Európáért".

Spinelli tézisének lényege: béke csak akkor lesz, ha nincsenek önálló államok/kormányok, mert azok CSAK saját polgáraikat védik. Ezért egy államok fölötti intézményre van szükség, mely minden tagállam fölött uralkodik, ügyel arra, senki ne ártson másoknak. Ezért minden államnak fel kell adnia függetlenségét. Akik fel nem adják függetlenségüket, EBBEN az „unióban" nyugtuk nem lesz. Az Európai Unió nevet is maga Spinelli találta ki.

Az olasz kommunista párt és baloldali olasz politikusok segítségével bejutott az EU Bizottságba, majd az EU Parlamentbe, ahol a kommunista frakció (akkor még csak CSOPORT) vezetője volt: Alatta 44 tagja volt az EU parlamenti kommunista csoportnak, mind a 44 két államból, Olaszországból és Franciaországból.

A ventotenei kiáltvány magyarul is elérhető volt, már 2012-ben. Ld itt:


2009-ben az EU „ajándékot” kapott az olaszoktól:

„Tegnap az olaszországi Lazio régió elnöke ünnepélyesen átnyújtotta az EP‑nek az egységes Európát vizionáló Ventotenei kiáltványt, amely immár az EU mind a 23 hivatalos nyelvén olvasható. Altiero Spinellire, az Európai Unió egyik alapító atyjára és az európai föderalizmus élharcosára születésének százkettedik évfordulójára emlékezett az EP.” (Ld.: itt)

Az EU szimbolikus szülőhelye Ventotene szigete. Ld. itt:

Az EU PARLAMENT épületének van egy neve: az Altiero Spinelli épület...Az épületben emléktáblák állnak, nehogy valaki ne értse, kiről nevezték el az épületet, és miért.Kérem, olvassák el az EU saját oldaláról a következőket. Valahogyan az évtizedek során egyetlen politikus

vagy média személyiség nem tartotta szükségesnek, hogy ebbe beletekintsen, s a nemzet tudomására hozza.

Ez itt egy kis TÖREDÉKE a rendelkezésemre álló anyagnak. Könyvet írok s filmet tervezek a témáról:

hogyan lopták el Európát a XX. században a rejtőzködő kommunisták.

Hallva viszont Vajda Miklós és Kőrösi Péter urak, valamint a Józsi úr telefonhívásait, úgy érzem, itt az ideje mindezt nyilvánosság elé hozni.

Ha valaki nem akar visszamenni közel 2 hetes hívásokat újra hallgatni, itt vannak a mi felvételeink:

Spinelliről és tevékenységéről számos tanulmányt és könyvet írtak. Nyugaton úgy beszélnek róla, mint EURÓPA ATYJA, vagy EURÓPA PRÓFÉTÁJA.

Képtelen vagyok megérteni, miért nem világosították fel erről a nemzetet...148 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK