top of page

Agmand Apafarkas: Konténeres mobil vakcinagyárat szállít a Pfizer Afrikába. Vajon mi szükség rá?


Február 16-án nemzetközi termékbemutatóra került sor Marburgban, Németországban. A BioNTech vezetősége mutatta be legújabb termékét külföldi méltóságoknak, között volt Senegal, Rwanda és Ghana elnöke, valamint a WHO tökéletlenje, Tedros Ghebreyesus.Az új termék, a BioNTainer, egy hat, 40 láb hosszú teherkocsi konténerbe épített, mRNA oltásokat gyártó mobil GYÓGYSZERGYÁR, melyet elsősorban Afrika számára terveztek.Ezeket a BioNTech a második negyedévben kezdi majd szállítani. Az építménynek egy 800 négyzetméternyi területre van szüksége, s a összerakás / felépítés után kb. 12 hónap után áll termelő munkába. A gyárnak, természetesen, szüksége van helybeli infrastruktúrára, és minőséget ellenőrző laboratóriumra.


A gyárat a kezdeti időszakban BioNTech személyzet fogja működtetni, amíg be nem tanítják a helyi partnerek alkalmazottjait a komplex munkafolyamatra, mely ÖTVENEZER lépésből áll. Kezdetben csak a Covid-oltószert fogják gyártani, de ez idővel ki fog terjedni más oltásokra is, melyeket ÁTALAKÍTNAK mRNA-MÓDSZERRE (malária, tuberkulózis, stb. - amire szükség van)

Ami nem egészen világos, miért van erre szükség?

Afrika lakosainak nagy része rendszeresen szedi az HCQ-t és Ivernectin-t, s a fertőzések száma messze az amerikai és európai fertőzések száma alatt áll. Ez a Johbs Hopkins Egyetem napra pontos statisztikája:Az https://www.worldometers.info/coronavirus/ oldalon olvasni lehet minden állam Covid statisztikáját. Itt pl. össze lehet hasonlítani két, kb. ugyanakkora népességű állam halálozási adatait: a 46 milliós Spanyolország, és a 48 milliós Uganda. Első világ és harmadik világ.A halálozási adatok önmagukért beszélnek. Csak nem éppen emiatt tarthatatlan a helyzet, s kell Afrikát is megszállnia a Pfizernek?

253 megtekintés

Commenti


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page