top of page

Álljunk ki Böjte Csaba mellett! – A petíció elindítója: Igazság Mag – Füssy Angéla riportjával


A petíció elindítója: Igazság Mag

Címzettje: Minden hívő – keresztény – alapértékeinket fontosnak tartó ember

2023.06.11Nemtelen támadás érte Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, aki több, mint hatezer gyermeknek adott esélyt egy teljesebb, boldogabb életre az elmúlt három évtizedben. A baloldali média kritikán aluli vádakkal illeti Böjte Csaba, ferences rendi szerzetest. Egyre többen és egyre hangosabban harsogják azokat a koholt vádakat. Mindent meg akarnak tenni, hogy Csaba testvér 30 éves munkáját tegyék semmissé karaktergyilkosságukkal. Nem nézhetjük tétlenül, hogy az értékőrző, szolgálatot teljesítő szakembereink ilyen támadásoknak legyenek kitéve csupán azért, mert világnézetük nem egyezik a „mainstream” liberális médiáéval és minden eszközzel igyekeznek lejáratni őket.


Korábban közel 22 000-en kiálltunk Bagdy Emőke mellett, amikor a Szkeptikus Társaságtól érkező támadásokat kellett visszavernie. Legalább ilyen fontos, hogy most Böjte Csaba testvér mellé álljunk! Itt az idő, hogy ismét összefogjunk, és támogatásunkról biztosítsuk Csaba testvért! Ne hagyjuk, hogy a támadások és az alaptalan vádak megtörjék a lelkesedését és szolgálatát! Csatlakozzon hozzánk, és küldje el támogatását neki Ön is, hogy együtt erősebben állhassunk értékeink, a családok és a gyermekek jövője mellett!


A baloldali média ezekkel a vádakkal illeti most Böjte atyát:


- Otthonaiban rendszeresen abuzálták a gyermekeket, a nevelők ütötték-verték őket és szexuális visszaélés is történt, amiről Csaba testvér tudott, de ellene semmit nem tett.

- Lenézi és nem megfelelően támogatja azokat a bántalmazott nőket, akik segítségért fordulnak hozzá, mert szerinte természetes jelenség a családon belüli erőszak és az, hogy a nőket megverik. (Amúgy sem hisz nekik.)

- Dolgoztatja a gyerekeket, ami törvényellenes.


Ezt valóban eltudjuk hinni Böjte Csabáról? Egy olyan ferences rendi szerzetesről, aki életét Isten kezébe és szolgálatába ajánlotta? Egy olyan emberről, aki gyerekek ezreinek segített akkor, mikor más lemondott róluk? Egy olyan segítőről, aki esélyt adott az esélyteleneknek? Valójában Csaba testvér esélyt adott azoknak a gyerekeknek a jobb életre, akiket magukra hagytak. Megtanította nekik a helyes utat és a munka szeretetét. Elfogadta őket, de megszabta a kellő kereteket az ő érdekükben. Azoknak a nőknek, akiket bántalmazás ért, lelki megnyugvást és családon belüli problémamegoldást kínált. Munkát adott a munkanélkülieknek, támogatást a szenvedélybetegeknek. Meghallgatást, támaszt adott mindenkinek, aki hozzá fordult segítségért.


Itt az idő, hogy cselekedjünk!


1. Kattintson a linkre, és álljon ki Böjte Csaba mellett!

2. Ossza meg a petíciót a közösségi médiában, a következő hashtaggel:: #ÁlljunkKiBöjteCsabaMellett

3. Kérje meg családtagjait, barátait és ismerőseit, hogy csatlakozzanak ehhez a fontos kezdeményezéshez!


Mostani kampányunk célja, hogy kifejezzük támogatásunkat és szolidaritásunkat Böjte Csaba felé, és felhívjuk a figyelmet emberfeletti munkájára, amit nap mint nap tesz a gyermekek és Isten szolgálatában. Ne hagyjuk, hogy Csaba testvér 30 éves munkája kárba vesszen! Biztosítsa Ön is támogatásáról Böjte atyát! Hálásak vagyunk Böjte Csabának, hogy számtalan gyermek életét és jövőjét mentette meg, hogy becsülettel és alázattal dolgozik értük, miközben folyamatos támadások érik!


Fogjunk össze, és támogassuk Böjte Csabát, aki méltó módon küzd Erdélyben értékeinkért és a gyermekek jövőjéért:

  1. Böjte Csaba 30 éve azon dolgozik, hogy otthont adjon az otthontalanoknak, esélyt adjon az esélyteleneknek!

  2. Böjte Csaba azért dolgozik, hogy minden hozzá kerülő gyermek egészséges, boldog és becsületes felnőtté váljon, aki megtalálja helyét a világban és hasznos tagja lesz a társadalmunknak!

  3. Csaba testvér azon dolgozik, hogy a bántalmazott nők lelki támogatást kapjanak, de ne elmeneküljenek a problémáik elől, hanem oldják meg azokat. Éppen ezért segít a bántalmazókon is, akiket megment a függőségtől, munkát ad nekik, hogy elmeneküljenek kilátástalan helyzetükből.

  4. Hangsúlyozza, hogy a gyermekekért dolgozni, életre szóló küldetése!

Csatlakozzunk hát, imádkozzunk érte, így adva erőt Böjte Csaba testvérnek, hogy továbbra is becsülettel és alázattal szolgálhassa a kilátástalan helyzetbe került gyermekeket és nőket!

 


Idén harminc éves a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és az egész világon egyedülálló gyermekellátó intézményhálózat, amelyet Böjte Csaba ferences szerzetes épített fel Erdélyben. Csaba testvér, ahogy a követői, tisztelői nevezik, hatezer gyermeknek adott esélyt egy teljesebb, boldogabb életre az elmúlt három évtizedben. Nemcsak árvákat nevelnek, hanem nehéz családi körülmények közt, nyomornegyedekben született gyermekeket, akiket a civilizáció minimum feltételeire sem tanítottak meg a szüleik: mi az, hogy wc, hogyan kell evőeszközzel enni. A máig kirepült több ezer gyermek nagy többsége beváltotta a reményeket, sokan diplomát szereztek, nem is egyet; mások kenyérkereső szakmát kaptak a kezükbe és a legtöbben ma már édesanyák, édesapák. A PestiSrácok.hu négy napon keresztül kísérte Böjte atyát otthonról otthonra. Nevelőkkel, neveltekkel és volt Böjte-gyermekekkel, valamint Böjte atyával beszélgettünk múltról, célokról és arról is, hogy vajon egy ugyancsak súlyos hiba miatt, az azt habosító, lejárató kampánnyal tönkretehető-e harminc év munkája. Ebben a riportunkban Böjte Csabát és a ma már fiatalok mentorálásával foglalkozó egykori nevelt, Octavian Davis szólal meg. A riportból kiderül, hogy a társadalom peremén a gyermekvédelem nem merülhet ki abban, hogy családokból kiemelnek gyermekeket, majd felnevelik azokat. A gyermekeken, a gyermekmentésen keresztül komplex társadalmi problémák megoldására, kezelésére is lehet utat találni – legalábbis ebben hisz Böjte Csaba, és elvét a harminc év alatt kinevelt több ezer gyermek példája igazolja is.(...)


327 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page