top of page

Ausztráliában a gyermekeknél aggodalomra ad okot a COVID-19 vakcina okozta halálesetek száma

Eredeti cikk:
Egy ausztrál szenátor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ország terápiás hatóságai késlekednek az ausztrál mellékhatás-bejelentési adatbázis (DAEN) frissítésével, miután kiderült, hogy a kormányzati szerv elmulasztotta felvenni a listára a vakcinának tulajdonított halálesetek egy részét, köztük két 7 és 9 éves gyermek halálát.


Ez azután történt, hogy egy ausztrál orvos információszabadság iránti kérelme alapján kiderült, hogy az ausztrál gyógyszer- és gyógyszerügyi hatóság, a Therapeutic Goods Administration (TGA) nem frissítette a DAEN-t a halálesetekkel.


Gerard Rennick, az Ausztrál Liberális Párt szenátora a The Epoch Timesnak elmondta, hogy mélységesen aggasztja, hogy a TGA nem frissítette a DAEN-t, és az összeférhetetlenségre való tekintettel független felügyeletet kér a TGA felett.


"Egy harmadik független orvosi félnek kellene megvizsgálnia a bizonyítékokat, mivel a TGA-nak összeférhetetlensége van, mivel ők hagyták jóvá az oltóanyagokat, és ezért a rossz szabályozási felügyelet miatt felelősek lennének ezeknek a gyerekeknek a haláláért" – mondta Rennick.


A szenátor megjegyezte, hogy nagyon aggódik amiatt, hogy a TGA a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos kockázatokat, különösen a szívizomgyulladással és a szívmegállással kapcsolatos kockázatokat elhalványította.


"Határozottan lekicsinylik a kockázatokat. Nem rendelkeznek elegendő információval ahhoz, hogy kizárják, tekintettel az oltóanyagok és a szívizomgyulladás, valamint a szívizomgyulladás és a szívmegállás közötti ismert kapcsolatra" – mondta Rennick.

Március 6-ig a DAEN szerint az ausztráliai oltás bevezetésének kezdete óta 137 576 nemkívánatos eseményt jelentettek a COVID-19 oltóanyaggal kapcsolatban. Ebből 134 224 feltételezhetően közvetlenül az oltóanyaggal függ össze, míg 980 az oltóanyaggal összefüggő haláleset.

TGA Független Felülvizsgálati Testület


A TGA-nak van egy már létező független felülvizsgálati szerve a vakcinákra vonatkozóan, a Vaccine Safety Investigation Group (VSIG).


A csoport célja, hogy független immunizációs (és egyéb releváns) szakértői szakértelemmel segítse a TGA-t a nemzeti szintű szakértőket igénylő, immunizálást követő nemkívánatos események (AEFI) kivizsgálásában és kezelésében.


A csoportot időben korlátozott munkacsoportként írják le, amelyet akkor lehet összehívni, ha egyetlen súlyos, váratlan és nyilvánvaló, nem vakcinán kívüli ok nélküli AEFI fordul elő. A TGA megjegyzi, hogy egy AEFI akkor tekinthető váratlannak, ha az nem szerepel a vakcina termékinformációs dokumentumában, vagy szerepel, de az ok-okozati összefüggés nem állapítható meg.

619 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page