top of page

Az amerikai lakosság nem védi a szabadságunkat (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye
Időnként megkérdezik tőlem, hogy miért vagyok olyan lenéző az amerikaiakkal szemben, miért nevezem őket lelketleneknek és tökfilkóknak. A válaszom az, hogy nem tesznek semmit a szabadságuk eróziója és a szabadságukat védő alkotmány eróziója ellen.

Az amerikai lakosság kevesebb mint 1 százaléka cselekszik a szabadságunk védelmében, és ezért megbüntetik őket.

A "mi" kormányunk, amely nem értünk, hanem az uralkodó elitért cselekszik, hadműveletet hajt végre ellenünk – például 9/11, vagy a "Covid-járvány" –, és néhány szaúd-arábiaira fogja, akik valahogy túljártak az egész amerikai nemzetbiztonsági állam eszén, és a világtörténelem legnagyobb megaláztatását okozták egy szuperhatalomnak, vagy a kínai piacon árult denevérhúsra, és az amerikai lakosság beveszi az ilyen nyilvánvalóan hamis történeteket.

Ennek egyik oka, hogy az amerikai konzervatívokat évtizedek óta arra készítik fel, hogy külföldi ellenségek támadása alatt lássák magukat. A hidegháború megszilárdította ezt a gondolkodásmódot. Jelenleg az amerikai konzervatívok és a kongresszusi republikánusok Oroszországot és Kínát tekintik ellenségnek. Készek háborúzni a katonai/biztonsági komplexum által finanszírozott álhírek alapján, amely növekvő profitot lát ebben a vállalkozásban.

Ami azonban valójában történik, az az, hogy a demokraták és a Biden-rezsim nemcsak az első kiegészítést, hanem az igazság minden megnyilvánulását kriminalizálja. Bármi, ami nem a hivatalos magyarázatot támogatja, "félretájékoztatás", "propaganda egy külföldi ellenség nevében" vagy "belföldi terrorizmus".
Az igazmondók megbüntetése Amerikában már bevett gyakorlat.

Julian Assange újságírót egy évtizeden át börtönözték be megfelelő bírósági eljárás nélkül (ez a George W. Bush-rezsim újítása), mert kiszivárogtatott dokumentumokat jelentett be. Tucker Carlsont kirúgták a Fox "News"-tól, mert az uralkodó elitet nem támogató igazságokat mondott. Matt Taibbit, Glenn Greenwaldot és James O'Keefe-t elbocsátották az általuk alapított alternatív médiaszervezetektől, vagy – Taibbi esetében –- kirúgták a magazin vezető sztárjaként, mindezt azért, mert a hivatalos hazugságok helyett az igazságot mondták el.

És mi történik? Semmi. Az amerikai emberek továbbra is érzéketlen tökfilkók, akiket nem érdekel, hogy a szabadságjogaik felszámolásra kerülnek, miközben a közösségi médiát használják, nézik a CNN-t, az ABC-t, a CBS-t, hallgatják az NPR-t, olvassák a NYTimes-t és a Washington Postot.

Ahelyett, hogy megvédenék szabadságjogaikat, alávetik magukat a zsarnokság erői általi agymosásnak és átnevelésnek, és támogatják azokat, akik pártfogásukkal megtévesztik őket.
Egy ilyen ostoba lakosságú országnak nincs jövője.

A szabadság megszűnése az egyik ára annak, hogy multikulturális Bábel tornya vagyunk.

Egy ilyen nem-nemzetben nincs egység, és ezért nincs kényszer az uralkodó oligarchiára.

Amitől alapító atyáink féltek, Amerika nem sokkal tartott tovább 200 évnél .
277 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page