top of page

Az amerikaiak elbutultak Oroszországgal kapcsolatban

Eredeti cikk:

Americans Dumbed Down on Russia, by Ray McGovern, AntiWar.com, 2022. december 6.

Schiller Mária küldeményeMa öt évvel ezelőtt a kongresszus eskü alatt tett tanúvallomásokból tudta meg, hogy nincs technikai bizonyíték arra, hogy Oroszország (vagy bárki más) feltörte volna a DNC e-mailjeit, amelyekből kiderül, hogy a DNC hogyan játszotta ki a paklit Bernie Sanders, Hillary Clinton riválisa ellen a demokrata jelöltségért.


Szinte hallom, ahogy a honlapon újonnan olvasók hitetlenkedve felkiáltanak:


"Ez nem lehet. A hivatalos Washington és a média biztosított minket arról, hogy az oroszok azért hekkelték meg azokat az e-maileket, hogy segítsék Trumpot a győzelemhez. És nem Obama dobott ki erre válaszul 35 orosz diplomatát? És mi van azzal a 12 orosz hírszerző ügynökkel, akik ellen vádat emeltek a hekkelés miatt?".


Tévedtek az amerikai tisztviselők és a média?

Nem, nem tévedtek. Hazudtak.

"De ... de, ez azt jelenti, hogy Robert Mueller különleges ügyész tudta, hogy nincs konkrét bizonyíték az orosz hekkertámadásra, mindössze hat hónappal a Trump-orosz összejátszás 22 hónapos vizsgálata után?"


Vallják eskü alatt

2017. december 5-én Shawn Henry, a CrowdStrike kiberbiztonsági cég vezetője a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt azt vallotta, hogy nincs technikai bizonyíték arra, hogy Oroszország feltörte a WikiLeaks által 2016 júliusában közzétett DNC e-maileket. A CrowdStrike-ot a DNC és a Clinton-kampány bérelte fel (az FBI áldásával) az "orosz hekkertámadások" kivizsgálására.


Shawn Henry az FBI korábbi igazgatójának, Robert Muellernek a pártfogoltja (2001 és 2012 között), akinek Henry az iroda kiberbűnözéssel kapcsolatos nyomozati részlegének vezetőjeként dolgozott, mielőtt a CrowdStrike-hoz ment. Mennyi az esélye annak, hogy Shawn Henry nem tájékoztatta egykori mentorát, a különleges ügyészt erről a kritikus tényről?


Miért csak most értesül erről néhány olvasó – öt évvel a tanúvallomás után?

Rövid válasz: Adam Schiff (D, CA), a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke képes volt titokban tartani Henry nem minősített vallomását 2017. december 5-től 2020. május 7-ig, amikor is kénytelen volt nyilvánosságra hozni azt.

Schiff átadta az elhallgattató furkósbotot a vállalati médiában dolgozó barátainak, akik most már hosszabb ideig elhallgatták Shawn Henry tanúvallomását, mint ameddig még Schiff is képes lett volna.

Összefoglalva, öt évvel Henry vallomása után (és még mindig számoljuk), a vállalati média még mindig sötétben tartja a nézőket/hallgatókat.

Ha mi, a Veterán Hírszerző Szakemberek a Józanságért (VIPS) nem lettünk volna kitiltva a vállalati médiából, a "hekkelés" átverése iránt érdeklődők megtudhatták volna, mi folyik itt, ha elolvassák a 2016. december 12-i "A hekkelésről szóló állítások alaptalanok" című memorandumunkat – egy évvel azelőtt, hogy Shawn Henry eskü alatt tisztázta volna magát. Henry vallomása nem okozott meglepetést számunkra. (A frissítések itt és itt érhetők el.)


Mégis, a New York Times például tovább dobogtatja a dobot. Charlie Savage a múlt héten gondosan beillesztette a következőket egy Julian Assange-ról szóló cikkbe (ne hagyja ki, amit maga a New York Times ágyazott be):


[Assange] nyilvános megítélése jelentősen megváltozott, miután a WikiLeaks közzétette azokat a demokrata e-maileket, amelyeket az orosz kormány hekkelt meg annak a titkos műveletnek a részeként, amelynek célja Donald J. Trump győzelmének elősegítése volt a 2016-os elnökválasztáson.


Így Charlie Savage és a Szürke Hölgy szavai. Mindig van egy bohóc, aki nem érti a szót – de Charlie nem bohóc. Ő tudja, hogy mi a főszöveg, aminek még mindig lennie kell, és ragaszkodik hozzá (és így a munkájához is).


Shawn Henry tanúvallomásának elhallgatása mögött álló indoklás a következőképpen hangzik:


Az igazság az "orosz hekkerrel" kapcsolatban megtöri az Oroszország-gate központi elemét; ez kihúzza a szőnyeget az alól, amit mi, a hivatásos média a gonosz Putyinról és Trump vele való "baráti kapcsolatáról" mondtunk. Ami még rosszabb, az igazság megtagadhatja a MICIMATT-tól a fenyegető "ellenség" képét, amelyre szüksége van, hogy "igazolja" a fegyverek építését és eladását. Különben is, az amerikaiak valószínűleg nem tudják kezelni az igazságot. És amit nem tudnak, az nem árt nekik.


Amit az amerikaiak nem tudnak

Will Rogers humoristának igaza volt:


"A probléma nem az, hogy mit tudnak az emberek. Hanem az, amit az emberek nem tudnak, az a probléma."


Amit az amerikaiak "tudnak", az az, hogy Vlagyimir Putyin elnök gonosz, és hogy Oroszországot meg kell állítani Ukrajnában. Ez hat évnyi folyamatos befolyásolás/agymosás eredménye. Putyin és társai természetesen tisztában vannak ezzel. Úgy tűnhet nekik, hogy az Egyesült Államokban és Európában az embereket a szélesebb körű háború propagandaalapjával acélozzák meg. Ez rendkívül veszélyessé válik.

Amit az emberek nem tudnak, az valóban árthat nekik, és egy újabb elhibázott háborúba sodorhatja őket – ez a mostani sokkal rosszabb, mint a közelmúltban történt többi tévedés.

Ha a Joe Biden elnöknek tanácsot adók nem hajlandók elismerni, hogy Oroszországnak kiterjedt fennhatósága van Ukrajnában, akkor az elkövetkező hónapokban nagy a valószínűsége egy szélesebb háborúnak. És a hírszerzés vezető tisztviselőinek legutóbbi optimista előrejelzései ellenére, sokkal valószínűbb, hogy Ukrajna és a NATO lőszere előbb fogy ki, mint Oroszországé.


Ez a cikk eredetileg az AntiWar.com-on jelent meg.

 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


525 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page