top of page

Az Antifa és a BLM mozgósítja szimpatizánsait a Trump-párti tüntetőkkel szemben

Miközben a republikánus vezetők (Mike Pompeo kivételével) megtagadták Donald Trumpot, a világ legnagyobb technológiai konglomerátumai és multinacionális vállalatai már az új elnök beiktatási ünnepségét finanszírozzák. A Google, a Microsoft, a Qualcomm, a Verizon, a Comcast, a nemrég botrányba keveredett a Boeing, az Anthem, Inc. egészségbiztosító társaság és az orvostechnikai eszközöket gyártó Masimo Corporation szerepel az adományozók listáján.

Míg a cégvezetők ünnepelnek, a demokraták az általuk támogatott baloldali csoportokkal akarnak rendet rakatni az országban. Az elmúlt napok eseményeinek hatására felfegyverzett Antifa- és BLM-aktivisták támadnak országszerte Trump-párti tüntetőkre az Egyesült Államokban.

San Diegóban baseball ütővel, palackokkal és vegyszerpermettel felfegyverzett Antifa-csoport támadt egy Trump-pári tüntetés résztvevőire. Az antifások üvegpalackokat, köveket és tojásokat dobtak a rend fenntartását megkísérlő rendőrökre is.

A San Diego-i rendőrség az erőszakos cselekmények miatt végül jogellenes gyűlésnek nyilvánította a Trump-párti demonstrációt. Az Antifa és a Black Lives Matter tüntetőinek nagy csoportja fekete védőfelszerelést és pajzsot viselve, vasárnap Manhattan utcáin Trump-párti támogatókra támadt. A volt elnök híveit – Arnold Schwarzeneggerhez hasonlóan – nácinak bélyegezték.

Egy amerikai-lengyel szervezet munkatársa a közelben tartózkodó rendőrökhöz sietett az ütlegelések elől, ám az anarchista tüntetőket ez nem zavarta. A rendőrök azt kérték a bántalmazottól, hogy menjen tőlük három méterrel távolabb, és ne álljon ellen a csőcseléknek.

Bryson Gray 29 éves rapper, észak-karolinai Donald Trump-rajongó egy dolgot világossá akart tenni egy bejegyzésében: egy szűk csoport zavargott szerdán a Capitolium épületében. A megtévesztett tüntetőket Antifához tartozó szélsőségesek vették rá az épület elleni támadásra.

A Facebook és a Twitter azonnal elkezdte az Antifát negatív színben feltüntető tartalmak törlését. A közösségi média szóvivői szerint ezek a tartalmak hazugok, és már azért sem igazak, mert az Antifa nem egy szervezett közösség.


Forrás:


49 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg