top of page

Az egész világ Kanadára figyel, kivéve a fősodratú magyar médiát. Cikk az Erdély.ma portálról

A világon nincs olyan sajtó és hírügynökség, amelyik ne a kanadai eseményekkel foglalkozna, egy kivételt leszámítva, ez pedig a magyarországi fősodratú média. A szerkesztőségek napok óta következetesen elhallgatják a kényszeroltás elleni tiltakozási hullámot.


Pedig még Guinnes-rekordot is sikerült felállítania a demonstrálóknak, ugyanis 50.000 kamionos tüntetésre még sohasem került sor. Ennyi sofőr indult el a főváros felé azért, hogy tiltakozzon a kényszeroltás és a lezárások ellen. Ez minden idők legnagyobb tüntetése a kovid-diktatúra ellen.


A Freedom Convoy néven elindított tiltakozás keretében a kamionosok folyamatosan érkeznek Ottawába. Kanada fővárosában lényegében már szombat délutánra megállt a közlekedés, a város utcáit végeláthatatlan sorokban foglalják el a kamionok, ezzel párhuzamosan tiltakozók százezrei vonultak utcára, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a demonstrálókkal.


(...)


A konvoj egyik kulcsfigurája, Tamara Lich Facebook-videóiban kijelentette, hogy a tüntetők addig nem hagyják el Ottawát, amíg követeléseiket nem teljesítik. Ugyanakkor arra is felszólította a tiltakozókat és a támogatókat, hogy tartsák be a törvényt.

A Freedom Convoy elsődleges célja, hogy nyomást gyakoroljon a Trudeau-kormányra, hogy szüntesse meg a kényszeroltást és a korlátozásokat.

 

746 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page