top of page

Az Egyesült Államok megszállja Szíriát, embereket öl meg, és közben önvédelemre hivatkozik


Az embernek néha komoly elmaradásai vannak. Öt hónapja húzom-halasztom, hogy a szíriai amerikai beavatkozás részletes történetét a Szilaj Csikó olvasói elé tárjam. Több olvasónk is jelezte, hogy néha „brutálisan hosszúak” az általam írt anyagok, és lássam be, hogy az emberek nem olvasnak ennyit. Az e-mail is „tiltakozik” az ilyen hosszúságú anyagok ellen, mert általában csak két részletben tudom eljuttatni a szerkesztőségbe. Egyre inkább nyilvánvaló a számomra, hogy végül mégiscsak be kell fejeznem a szóban forgó írást, mivel a Szíriában történt események tökéletesen bemutatják, hogy az USA hogyan fejlesztette tökéletesre a helyi szélsőségesek és a külföldi zsoldosok „kombó”-t a saját céljai elérése érdekében, és hogy mennyire nem érdekli az ENSZ, a nemzetközi szerződések, az államok szuverenitása, a magántulajdon szentsége és az „állami terrorizmus”.

Nos, addig is, amíg magam a végére nem járok, a Tisztelt Olvasó „elégedjen meg” Caitlin Johnstone „Az Egyesült Államok megszállja Szíriát, embereket öl meg, és közben önvédelemre hivatkozik” c. kiváló és korszerűen rövid írásával.

„A jelentések szerint számos szíriai és külföldi fegyveres meghalt, és több amerikai katona megsebesült az amerikai megszállók és az illegálisan elfoglalt szíriai országrész lakossága közötti összecsapások során. Kedd este az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága bejelentette, hogy „precíziós légicsapásokat hajtott végre Deir ez-Zor szíriai tartományban”, hogy „megvédje az Egyesült Államok erőit az olyan támadásoktól, mint amilyeneket augusztus 15-én az Irán által támogatott csoportok hajtottak végre a területen állomásozó amerikai haderő állománya ellen”.


„Az elnök a II. cikk szerinti felhatalmazása alapján jóváhagyta a csapásokat, hogy »'megvédje' az Egyesült Államok haderejének személyi állományát az Irán által támogatott csoportok támadásainak megzavarásával vagy elrettentésével« – mondta a CENTCOM. Irán tagadta, hogy bármiféle kapcsolata lenne a légicsapásokkal, amelyben állítólag tízen életüket vesztették. Az amerikai támadást újabb rakétatámadás követte az Egyesült Államok kelet-szíriai katonai állásai ellen. Az újabb csapásokban ismeretlen számú amerikai katona sebesült meg, amire az Egyesült Államok egy Apache helikopter támadással válaszolt azon szíriai járművek ellen, amelyekről állítása szerint a rakétákat indították. A Központi Parancsnokság azt állítja, hogy »két vagy három feltételezett Irán által támogatott fegyveres« életét vesztette a helikopteres támadásban. Az írás pillanatában még nem látható, hogy eszkalálódik-e a konfliktus, de mindannyiunk számára kristálytiszta, hogy itt ki az agresszor.”

„»Az Egyesült Államok azt állítja, hogy Szíriában van, hogy harcoljon az ISIS ellen, de valójában nagyon ritkán harcolt az ISIS ellen« – írta a Twitteren Aaron Maté újságíró. »Valójában azért van ott, hogy ellopja Szíriától saját olaját és búzáját, és alkalmanként megtámadja azokat a szíriaiakat és szövetségeseiket, akik legyőzték az Egyesült Államok által támogatott szektás halálosztagokat ebben a piszkos háborúban.«”


Amit mond, az teljesen igaz. Az Egyesült Államok egy megszálló erő, amely a szíriai kormány engedélye nélkül van jelen Kelet-Szíriában. Teszi mindezt anélkül, hogy Szíria valaha is megtámadta volna az USA-t, és anélkül, hogy bármilyen jogos igényt tartana arra, hogy megvédje magát bárkitől Szíriában. Az 'Irán által támogatott' milíciák Szíriában a szíriai kormány teljes felhatalmazásával működnek. Az USA szó szerint megszállt egy nemzetet a világ másik felén, megölte azokat az embereket, akik nem akarták, hogy ott legyenek, majd amikor ellenállásba ütköznek, akkor pedig arcátlan módon önvédelemre hivatkozik.

Ha betörnék a szomszédom házába, hogy ellopjam a dolgait, majd megölném, amikor megpróbált megállítani vagy távozásra bírni, elég nevetségesnek tűnne, ha önvédelemre hivatkoznék. Még nevetségesebben nézne ki, ha valaki hinne is nekem.

„A brit szíriai különmegbízott néhány héttel ezelőtti jeruzsálemi látogatásán azt mondta izraeli tisztviselőknek, hogy az iráni katonai célpontok elleni izraeli légicsapás »valószínűleg az egyetlen dolog, ami működik Szíriában«.”


»Az elmúlt években Izrael több száz légicsapást intézett Szíriában« – írja az Antiwar's írója Dave DeCamp, a brit szíriai különmegbízott nyilatkozatáról. »Az izraeliek azt mondják, hogy a bombázási kampány célja, hogy megakadályozza Iránt abban, hogy még jobban beépüljön Szíriába, de a csapások gyakran szíriai csapatokkal végeznek, néha pedig civileket ölnek meg, és rendszeresen károsítják a civil infrastruktúrát«.

»Az Egyesült Államok hallgatólagosan támogatja a szíriai bombázási kampányt, és állítólag koordinálja is a csapások egy részét« – teszi hozzá DeCamp. »Júniusban a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy Izrael titokban koordinálja a légicsapásokat az Egyesült Államokkal, és Washington jóváhagyott számos izraeli légicsapást, amelyeket egy dél-szíriai amerikai támaszpont közelében indítottak.«

Tehát ha valaki kíváncsi arra, hogy a nyugati liberálisok miért is lengetik mind lelkesen a szíriai zászlókat, és miért van az, hogy önmagukból kikelve tiltakoznak az USA hadseregének embertelensége ellen, és miért állítják, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei bűnözők, mondván, hogy egy szuverén nemzet ellen bűnöző, gyilkos támadásokat folytatnak, akkor ennek ez az oka.
Természetesen viccelek; ilyesmi nem történik meg. Ez a fajta közfelháborodás kizárólag azon kormányok rossz cselekedeteire vonatkozik, amelyeket az Egyesült Államok nem hagy jóvá, mint például az ukrajnai orosz invázió.

A nyugatiakat csak arra ösztönzik, hogy elmélkedjenek a háború borzalmain, de csak akkor, ha az valaki más háborúja. Ha ez szolgálja a lazán az Egyesült Államok köré központosított, egész világon átívelő hatalmi struktúra stratégiai érdekeit, akkor bárki hetente bombázhatja szomszédját, és alig kerül bele a hírekbe.

Szóval, ha akarod megtámadhatsz egy országot a világ másik felén, majd amikor azok nem hagyják magukat és ki akarnak dobni az országukból, azt állíthatod, hogy valójában csak önvédelmet gyakorolsz.”


494 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page