top of page

Az Egyesült Államok túl van a csődön – már „zombi”. Mi a játék vége? (Vukics Ferenc elemzése)

Azt gondolom, hogy talán hazánkban van a legtöbb ember, aki a „pénzteremtés” jelenségét ismeri. Az USA kizsákmányoló tevékenységével és a dollár szerepével sokan tisztában vannak, de a fősodorhoz tartozó közgazdászok egyszerű „összeesküvés-elméletnek” neveztek minden olyan következtetést, amely az USA esetleges felelősségét vizsgálta. Most ebben is nagyot fordult a világ. Tyler Durden „US Is "Beyond Bankrupt" - Kim Dotcom Fears "Controlled Demolition" Enabling A "New Dystopian Future" c. írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a vezető új-zélandi közgazdász, Kim Dotcom ki is számolta a „fosztogatás mértékét”, és attól tart, hogy a mai gazdasági folyamatok „ellenőrzött lebontása” lehetővé teszi az „új disztópikus jövő” megszületését.

Az új-zélandi technológiai vezérigazgató, Kim Dotcom kiszámolta az Egyesült Államok szuverén adósságát, és Twitteren írt erről egy bejegyzést, kijelentve, hogy ez a legfontosabb téma, amelyet valaha is elkészíthet. Kim kifejti, hogy az Egyesült Államok kiadásai és adóssága kicsúszott az ellenőrzés alól, és a kormány csak úgy tudja előteremteni a gazdaság működéséhez szükséges pénzt, ha többet nyomtat belőle, ami azt jelenti, hogy a hiperinfláció garantált.

Azt mondja, ez évtizedek óta megy, és nincs mód a folyamat megállítására. Dotcom szerint az USA azért tudta ilyen sokáig megúszni a felelősségre vonást, mert az amerikai dollárt a világ legfontosabb tartalékvalutájává tették, és ezzel elfedték a problémákat.

Az új-zélandi szakember keményen fogalmaz. Dotcom szerint amikor az Egyesült Államok kormánya billiókat nyomtat, kirabolja az amerikai polgárokat és az egész világot. A vezérigazgató ezt a történelem legnagyobb lopásának nevezte.


Azt mondja, hogy az Egyesült Államok teljes adóssága 90 billió dollár, ami 169 billió dollár fedezetlen kötelezettséggel együtt 259 billió dollárt tesz ki. Ez azt jelenti, hogy 778 000 dollár (300 millió forint) adósság jut minden amerikai állampolgárra és 2 067 000 dollár (800 millió forint) minden amerikai adófizetőre. Mivel az átlag amerikai adózás és a hitelek kifizetése után átlag 860 dollárt tud elkölteni, ez azt jelenti, hogy majdnem 200 évébe kerülne a rá eső adósság kifizetése. Ha minden pénzét a rá eső államadósság kifizetésére fordítaná, akkor is 50 évig kellene fizetni azokat.
Egy amerikai közepes háztartás éves jövedelme 59.039 dollár, amiből nagyon kényelmesen meg lehet élni Bakersfield, Kaliforniában (ehhez elég 43 ezer dollár), de nagyon kevés lenne New Yorkban, ahol ugyanezen életszínvonalhoz közel 90 ezer dollár kellene. A medián éves fizetés 30,53 ezer dollár, az átlagfizetés azonban 46,6 ezer dollár. A medián amerikai otthon 205.100 dollárba kerül. Az újépítésű ingatlanok medián ára 318.700 dollár. A házak méretének évtizedek óta tartó növekedése megállt, a tetőzést 2015-ben érték el, az átlagos újépítésű ház akkor 234 négyzetméter volt. Aki bérli az ingatlanát, átlagosan 688 dollárt fizet érte havonta, a legdrágábbak Kalifornia nagyvárosai, az észak-keleti nagyvárosok csak egy lehelettel olcsóbbak. A hírhedten drága San Franciscoban 2.450 dollár átlagosan az egy hálószobás lakás havi bérleti díja. Az átlagos amerikai diák 30.100 dollár (7,6 millió forint) hitellel hagyja el az egyetemet/főiskolát, az átlag amerikai adós háztartás 140.133 dollárral tartozik jelenleg. Az autóhitelek átlagos havi törlesztője 503 dollár havonta. Az átlagos amerikaiak 30%-a szerint soha nem fog megszabadulni a hiteleitől, 38%-ának fogalma sincs, mikor fog ez megtörténni. A többiek átlagosan kilenc évre teszik a szabadulás dátumát. Az amerikaiak majdnem fele hétről-hétre, fizetéstől fizetésig él, bő kétharmada nem tudna finanszírozni egy hosszabb fizetéskiesést, közel háromnegyede nincs anyagilag felkészülve arra, hogy elveszítheti az állását.

Az amerikaik 55%-a maximum 10 ezer dollár megtakarítással kezdi meg a nyugdíjas éveit, ez ugye négyhavi medián jövedelemmel egyenlő. Mindeközben az átlagos nyugdíjas évi 45 ezer dollárt költ. (Természetesen a legtöbben kapnak valamiféle nyugdíjat az államtól vagy a volt munkáltatójuktól.) 6,8 millió amerikai háztartás rendelkezik legalább egymillió dollárnyi befektethető vagyonnal, a számuk gyorsan nő, 2020-ra további 3,1 milliónyi háztartás fogja elérni ezt a szintet. (Sajnos az infláció a milliomos megtisztelő címet is leértékeli, ma közel 25 millió dollár kellene ahhoz, hogy annyi pénzünk legyen, mint egy milliomosnak 1913-ban.) Egy felmérés szerint az amerikai férfiak 40, a nők 17%-a gondolja úgy, hogy eléri ezt a szintet az élete során. Mindeközben a családok 75%-a éppencsak megél a jövedelméből.

Dotcom szerint az összes amerikai vagyon értéke együtt (minden földterület, ingatlan, minden megtakarítás, minden vállalat, minden, ami minden állampolgár, vállalkozás, entitás és az állam tulajdonában van), 193 billió dollárt ér.

Az amerikaiak teljes adóssága 259 billió dollár. Ha ebből kivonjuk a teljes nettó vagyonukat, (193 billió dollár), még akkor is marad 66 billió dollár adósságuk. Tehát még ha az USA minden eszközét el tudná adni a jelenlegi értéken – ami lehetetlen –, akkor is tönkremenne.

Itt jön be a „Great Reset” jelensége, és megszületik bennünk a kérdés:


Valójában ez a globális piacok, gazdaságok és az általunk ismert világ irányított lerombolása? Elmozdulás egy új disztópikus jövő felé, ahol az elit a demokrácia kozmetikumai nélkül akar uralkodni a rabszolgává tett emberek felett?

Dotcom megjegyzi, hogy a világ rengeteget változott az elmúlt években, és úgy tűnik, hogy semminek nincs többé értelme.

Az új-zélandi vezető szerint égbekiáltó korrupció uralkodik mindenhol. Dotcom szerint egy mindent megmérgező propagandamédia segédkezik abban, hogy lebontsák a jogainkat. A közgazdász nem tudja, hová vezet ez az egész, és ezzel a kérdéssel fejezi be a bejegyzést: „Mi lesz a játék vége?”

Ahogy Harrison Smith, az American Journal munkatársa mondja:


„Ez egy piramisjáték. A piramisjátékot működtető emberek felelősek mindenért. Feláldozzák az emberiséget, hogy fenntartsák rendszerüket. A világgazdaság összeomlik, az élelmiszer-ellátási rendszer megsemmisül, az energia, amelyre a civilizáció fenntartásához támaszkodunk, megnyirbálódik és megszűnik, és egy olyan nagy újrakezdésre kényszerülünk, ahol semmink nem lesz."

Ed Dowd, a BlackRock egykori tőzsdei kereskedője úgy véli, hogy az egész COVID-járványt a pénzügyi összeomlás fedezésére hozták létre, és hogy újabb bezárások jönnek, hogy megpróbálják enyhíteni az elkerülhetetlen erőszakot és káoszt, amelynek tanúi lehetünk majd az utcákon.

Azt is láttuk, hogy Dr. Mike Yeadon, a Pfizer korábbi alelnöke azt is hiszi, hogy a COVID és a „védőoltás” egy bonyolult átverés a szuverén valuták összeomlásának megtervezésére, hogy megtörténjen a Great Reset és a programozható központi banki digitális valutákat (CBDC) be tudják vezetni.


A végeredmény egy teljesen irányított populáció, amelyben az emberek nem vásárolhatnak még élelmiszert sem, hacsak az algoritmusok meg nem engedik nekik. A nemkívánatos személyeket a mesterséges intelligencia segítségével lehet majd éhhalálba kergetni.

Kim Dotcom írja a twitteren:

„Talán ez a legfontosabb téma, amivel valaha foglalkoztam. Ez egy teljes, mindent összefoglaló nagy kép a közelgő nagy globális összeomlásról. Megpróbálok segíteni annak megértésében, hogy a jövő miért nem az, amiben reménykedünk. Rosszabb, mint amit a legtöbben el tudnának képzelni. A vezetőink tudják. De mit terveznek?”

„Az Egyesült Államoknak 2001 óta nem volt többlete vagy kiegyensúlyozott költségvetése. Az elmúlt 50 évben az Egyesült Államoknak csak 4 olyan éve volt, amikor éves nyeresége volt. Valójában az Egyesült Államok összes nyeresége nem lenne elegendő a jelenlegi éves hiány 6 hónapos kifizetésére. Szóval hogyan fizetett az USA az általa elfogyasztott termékekért, ha nem volt rá pénze?”„Az Egyesült Államok kiadásai és adósságai kicsúsztak az ellenőrzés alól, és a kormány csak úgy tudja előteremteni a szükséges pénzt, hogy újat nyomtat. Ez inflációt okoz. Ez az átlagember számára olyan, mintha többletadózna, mert többet fizet a szükséges dolgokért, és közben minden eszköz értéke csökken.”

Tekintse meg az amerikai pénznyomtatási őrületet:„Az ok, amiért az USA ilyen sokáig megúszta, az az, hogy az USD a világ tartalékvalutája. A nemzetek mindenhol biztonságos eszközként tartják az USD-t. Tehát amikor az Egyesült Államok kormánya billiókat nyomtat, az amerikaiakat és az egész világot kirabolja. Ez a történelem legnagyobb lopása.”

„A probléma az, hogy ez évtizedek óta megy, és most nincs mód megállítani ezt a folyamatot. A valóság az, hogy az Egyesült Államok már egy jó ideje csődben van, és ami ezután jön, az egy rémálom: tömeges szegénység és új ellenőrzési rendszer. Ez ezért nem csak ’vészmadárkodás’ és fölösleges ijesztgetés.”

„Az USA tőzsdén jegyzett ÖSSZES vállalatának összértéke 53 billió dollár. A valós érték azonban jóval alacsonyabb, mert az Egyesült Államok ’billiószámra’ nyomta a pénzt, hogy kamatmentes kölcsönöket nyújtson a befektetési bankoknak, hogy felpörgesse a tőzsdét. Ez egy nagy átverés. Az 53 billió dollár nagy része levegő.

Az USA valójában már túl van a csődön. Ez a beteg már meghalt. Ez a beteg most zombi. Most valószínűleg azon tűnődsz, hogy miért mennek még mindig a dolgok? Miért nem dőlt még össze minden? Ez csak a tagadás és függőség miatt van. Az az általános felfogás, hogy az Egyesült Államok rendelkezik a legnagyobb gazdasággal és a legerősebb hadsereggel a világon. De a valóságban az USA már régen összeomlott, és nem engedheti meg magának a hadseregét.”

„Az ok, amiért az Egyesült Államok zombija folyamatosan megy előre, az az, hogy az Egyesült Államok vége egyben a nyugati jólét végét is jelenti, és annak beismerését, hogy a jelenlegi rendszer megbukott a világ számára. Ez azonban nem változtat a valóságon. Az összeomlás elkerülhetetlen és közeleg.”

Jobb, ha idejében szembenézünk vele, mint ha fejvesztve kapkodnánk.

 


2 166 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page