top of page

Az emberi jogok világnapján gyűléseket tartottak Julian Assange-ért

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


Julian Assange-ért tartanak [tartottak] tüntetéseket a brit nagykövetségek és konzulátusok előtt Rómától New Yorkig és a világ más városaiban szombaton, az emberi jogok napján.


A WikiLeaks bebörtönzött kiadójának, Julian Assange-nak a támogatói az emberi jogok napja alkalmából most szombaton azt követelik [követelték], hogy a brit kormány utasítsa el a kiadatását az Egyesült Államoknak.


A NYC Free Assange és az Assange Countdown to Freedom (Visszaszámlálás a szabadságért) által szervezett tüntetést a brit konzulátus és az ENSZ-képviselet előtt tervezik [tervezték] délután 1 órára, a New York-i Second Avenue-n, a 47. és 48. utca között.

Felszólalók többek között: a rocklegenda Roger Waters; Randy Credico komikus és aktivista; Garland Nixon rádiós műsorvezető; Margaret Kuntsler ügyvéd; Ben Cohen, a Ben & Jerry's aktivistája; Max Blumenthal újságíró és Joe Lauria CN-szerkesztő.

Assange az angliai és walesi legfelsőbb bíróság előtt fellebbezésre vár a belügyminiszter azon döntése ellen, hogy az Egyesült Államokba küldik,

ahol 175 év börtönbüntetés vár rá, mert igaz információkat tett közzé az amerikai bűncselekményekről és korrupcióról.

A támogatók szombaton [2022. december 10-én], közép-európai idő szerint 14 órakor Londonban virrasztásra gyűlnek [gyűltek] össze a szigorúan őrzött Belmarsh börtön előtt, ahol Assange közel négy éve előzetes letartóztatásban sínylődik.
 


155 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page