top of page

Az új nyugati őrület: a „zöld” fegyverek (Vukics Ferenc jegyzete)

"Az a tény, kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej." – Idézet a Nincs kettő négy nélkül c. filmbőlAzt már megtanultuk, hogy a globális kapitalizmus a demokrácia számára egy új kihívás. A liberálisok összetévesztették az óriáscégeket a magántulajdon szentségével, a 21. századra pedig egyfajta technokrata ideológia lett meghatározó, mely szerint a népszuverenitás egy lebontásra ítélt kereskedelmi korlát.


A „zöld ideológia” követői arról akarnak bennünket meggyőzni, hogy az emberiség a felelős a földi élet pusztulásáért, és azok a cégek akarnak bennünket „átnevelni”, akik az elmúlt évszázadban a legnagyobb hasznot hajtották abból, hogy felélték a bolygó erőforrásait, elszennyezték a környezetet és kifosztották az embereket.

A vörös-zöldek által hirdetett dogma szerint a fogyasztók nem eléggé tudatos vásárlói választása és hozzáállása okozta a városok határában álló szeméthegyeket és elpusztult élőhelyeket.

Ezért sem ért bennünket meglepetésként, amikor a holland kormány bejelentette, hogy erőszakkal fog bezárni 3000 gazdaságot, hogy megfeleljen a "zöld" menetrendnek. A kormány kemény eszközöket kíván bevetni az ellenszegülőkkel szemben.

A holland gazdák, akik hónapok óta tiltakoznak a kormány radikális "zöld" terve ellen, amely a nitrogénkibocsátás 50-95%-os csökkentését célozza, hamarosan készülhetnek földjeik kényszerfelvásárlására.

Christianne van der Wal nitrogénügyi miniszter a holland parlamentben kijelentette, hogy a mezőgazdasági vállalkozók számára a lehető legvonzóbbá fogják tenni „a leállítási rendszert". A holland kormány 3000 "csúcsszennyező" gazdaság megvásárlását tervezi egy 24,3 milliárd eurós (25,6 milliárd dolláros) alapon keresztül. Van der Wal elmondta, hogy a gazdáknak 100%-os értéket ajánlanak a földjeikért, de ha az önkéntes erőfeszítések kudarcot vallanak, a gazdák kényszerfelvásárlással fognak szembenézni. Az ország megpróbálja csökkenteni a nitrogénszennyezést, és farmvásárlásokat fog végrehajtani, ha csak kevés földtulajdonos fogadja el a kivásárlást. Fenyegetően hozzátette: "Nem fog érkezni jobb ajánlat".

Az azonban már minket is meglepett, amikor kiderült, hogy a Biden-adminisztráció a holland kormányhoz hasonló eltökéltséget mutat a „zöld” terv megvalósításában és célja a „zöld fegyverek” megvalósítása, amely során szigorú klímaváltozással kapcsolatos követelményeket írnak elő a Pentagon számára. Hála Biden elnöknek, a Pentagon elindult a klímaháború felé

A védelmi minisztérium, a NASA és az Általános Szolgáltatási Igazgatóság által a múlt hónapban javasolt szabályalkotás kötelezné a szövetségi vállalkozókat, hogy tegyék közzé és csökkentsék a CO2-kibocsátásukat. A szabály 5766 olyan vállalkozóra vonatkozna, amelyek az előző évben legalább 7,5 millió dollárt kaptak a szövetségiektől.

A fegyvergyártóknak például számszerűsíteniük és nyilvánosságra kellene hozniuk a saját létesítményeikből származó CO2 mennyiségét; a fegyverekben használt acélt, számítógépes chipeket és motorokat, hajtóanyagokat és üzemanyagot, sőt még a lőszereket gyártó üzemeknek is. Nem világos, hogy a CO2-kibocsátás befolyásolja-e majd a beszerzési döntéseket.

A nagyvállalkozóknak emellett éves éghajlati menetrendet kellene közzétenniük, és "tudományosan megalapozott célokat" kellene kidolgozniuk az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, összhangban a 2015-ös párizsi megállapodás céljaival. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozóknak törekedniük kell a kibocsátás nullára való csökkentésére, és esetleg meg kell követelniük alvállalkozóiktól is, hogy ezt tegyék.

A rendelkezés érdekes kérdéseket vet fel. A Lockheed Martinnak és a Raytheon Technologiesnak talán át kellene majd terveznie a fegyverrendszereket és a repülőgépeket, hogy lítium-ion akkumulátorokkal működjenek? Jelenleg Kína bányássza és dolgozza fel az akkumulátorokban és más zöld technológiákban használt kritikus ásványi anyagokat, amelyekre szükség lesz e "tudományosan megalapozott célok" eléréséhez.

A javasolt szabály a nem védelmi célú vállalkozókra is vonatkozna, beleértve a gyógyszeripari, szállítmányozási és technológiai vállalatokat, bár érdekes módon mentesíti az egyetemeket, a nonprofit kutatóintézeteket, valamint az állami és helyi önkormányzatokat.

Nem, ez nem valamiféle „ludas matyis gondolat”. Erről a Wall Street Journal ír.

Nos, akkor ez rendben van. A „zöld fegyver” jelentős mértékben hozzá fog járulni az inflációhoz és a nagyobb költségvetésekhez.

Ki ne akarná ezt? Az, akinek meg kell majd fizetnie ezeknek a döntéseknek az árát. Az pedig nem Hunter Biden lesz…

Mindannyian várjuk a bejelentést arról, hogy Biden elnök rávette Oroszországot, Kínát és Észak-Koreát, hogy egyezzenek bele hasonló szabályokba. A lényeg, hogy a verseny mindenhol „tisztességes” legyen.

A WSJ cikk alatt nézegettem a kommenteket. Érdeklődve figyeltem, hogy hogyan reagálja le egy átlag amerikai állampolgár ezt a hihetetlen szellemi teljesítményt.

„Ez egyre rosszabb lesz. Biden az összes szövetségi ügynökséget kötelezte, hogy a zöld energiával működjenek. Még a felújításoknál is szükségessé válik, hogy az épületet zéró kibocsátás mellett renoválják. Az új szabályok betartása esetén a szövetségi építési projektek költségei természetesen megugranak. Látom, ahogy a szövetségi vállalkozók ragaszkodnak ahhoz, hogy csak EV buldózereket és végrakodókat használjanak, és hogy minden terméket, beleértve a cementet is, EV teherautókkal szállítsanak. Természetesen az a tény, hogy ezek még nem léteznek, és valószínűleg soha nem is fognak, nem számít. Egy tollvonással, az emberekkel való megbeszélés komolyabb egyeztetés nélkül döntöttek. Ez csak egy szeszély, a Biden-adminisztrációt irányító valakinek a szeszélye, ami most egy értelmetlen, elérhetetlen szabályban csúcsosodott ki. Csak egy csapat kellett ahhoz, hogy ilyen alaposan és gyorsan tönkretegye ezt az országot: a Biden-csapat.”


A legszebb majd az lesz, amikor a városlakó, a természettől elszakadt „zöldek” a vidékieket a „zöld fegyvereikkel” kergetik ki majd a birtokaikból, hogy „szent ügyük” diadalmaskodjon.

526 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page