top of page

Az ukrajnai proxyháború és a gázai népirtás leleplezi a nyugati képmutatást és erkölcsi csődötSchiller Mária küldeménye
A nyugati vezetők és intézmények példátlanul rossz hírbe hozták magukat a palesztin nép elleni népirtásban való bűnrészességük miatt. Ezt még inkább felerősíti a NATO ukrajnai proxy-háborúja.


Nemcsak a háborús bűnökben való nyugati bűnrészesség lepleződött le, hanem ami az egész világ számára látható, az a nyugati vezetők megdöbbentő kettős mércéje és képmutatása. Ezek az emberek hazugok, pszichopaták és bűnözők.


Aminek tanúi vagyunk, az valami mélységesen történelmi dolog: a demokratikus és erkölcsi tekintélynek vélt nyugati képzelgések korszakalkotó összeomlása.


Világszerte hatalmas nyilvános tüntetések zajlanak a Gázai övezetben és Ciszjordániában az izraeli állami erők által a civilekkel szemben elkövetett megdöbbentő mészárlás ellen. Európai és észak-amerikai városokban, köztük Washington DC-ben, Londonban, Berlinben és Párizsban polgárok milliói vonulnak fel tiltakozásul, nemcsak az izraeli állami bűnök ellen, hanem – ami ugyanilyen fontos – saját kormányaik elvetemült bűnössége ellen is, amiért elősegítik a palesztin nép ellen folyó népirtást.


A népi felháborodásnak még a kormányok és parlamentek egyszerű alkalmazottai, diplomatái és más dolgozók is hangot adnak. A dolgozók tiltakozásai megakadályozták, hogy a kikötők nyugati fegyvereket szállítsanak Izraelbe. A nyugati médiavállalatok újságírói is elítélik szervezeteik elfogultságát, és – jogosan – arra panaszkodnak, hogy a kompromittáló hírszolgáltatás segíti és támogatja a népirtást.


Joe Biden amerikai elnököt és más nyugati vezetőket a nyilvánosság előtt heccelik a népirtásban való bűnrészességük miatt. A tiltakozók között vannak zsidó szervezetek és olyan személyek, akik túlélték a náci holokausztot.

A közvélemény dühét tovább fokozza a nyugati intézmények reakciója, amelyek azt állítják, hogy a tiltakozások illegitimek. A hatóságok megpróbálták – és sikertelenül – betiltani a felvonulásokat arra az elítélendő állításra alapozva, hogy a tüntetők terroristaszimpatizánsok és antiszemiták. A népirtás elítélésére mozgósított több millió átlagpolgár ilyen jellegű besározása csak még inkább felszítja a nyugati kormányok és média iránti megvetést.

Gázában a civilek – főként nők és gyermekek – barbár és förtelmes tömeges gyilkolása több mint négy hete megállás nélkül folytatódik.

Az október 7-i kiváltó esemény, amelynek során a Hamász palesztin militáns csoport több száz izraelit ölt meg, teljesen aránytalan az azt követő népirtáshoz képest.

A jelentések szerint több mint 40 000 palesztin civilt gyilkoltak meg vagy csonkítottak meg.

Egy egész 2,3 millió fős lakosság kegyetlen kollektív büntetésnek van kitéve a blokád alá vont területen.
Különösen borzalmas a gyermekek megölése az amerikai és NATO-fegyvereket használó izraeli bombázások által.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, a NATO és a G7-ek mind elutasították, hogy a mészárlás nyomán tűzszünetre szólítsanak fel. Ehelyett "humanitárius szünetet" sürgetnek, amit Benjamin Netanjahu izraeli rezsimje nemrégiben engedett – kétségtelenül a nyugati vezetők nyomására, akik félnek a lakosság lázadásától. De az ilyen szánalmasan szánalmas "szünetek" csak a sérüléseket tetézik.


Az egész világ, beleértve Oroszországot, Kínát és az ENSZ túlnyomó többségét, az ártatlan emberek tömeges meggyilkolásának azonnali befejezését követeli. Nem pedig értelmetlen "szüneteket" az újrafegyverkezésre és a további gyilkossági ciklusokra.

Az egész világon megújult, erőteljes felhívás hangzik el a palesztin nép történelmi igazságtételére, amely évtizedek óta elviseli a cionista rezsim évtizedes aljas megszállását és agresszióját, amelyet a nyugati kormányok tettek lehetővé.

Az amerikai fegyvereket – amelyeket az amerikai adófizetők és közvetve a világ többi része fizet a kiváltságos amerikai dollár-nyereség miatt – a gázai civilek megsemmisítésére használják. Az amerikai kormány pedig további 14 milliárd dolláros támogatással kívánja növelni a gyilkológépek utánpótlását. Biden Fehér Háza és a Pentagon szemtelenül azt állítja, hogy nincsenek vörös vonalak, amelyekkel korlátozható lenne, hogy Izrael hogyan használja az amerikai tűzerőt. Már eddig is mintegy 25 000 tonna robbanóanyagot dobtak le Gázára, ami megegyezik azzal a két A-bomba erejével, amellyel az USA 1945 augusztusában Hirosimára csapott le.


A térségben amerikai és más NATO-hadihajók félelmetes armadája gyülekezik, köztük nukleáris meghajtású repülőgép-hordozók. Tekintettel az USA és a NATO kormányainak hivatalos álláspontjára, miszerint támogatják Izraelt – az "önvédelemhez való jog" hamis állítása alapján –,

elkerülhetetlenül nyilvánvaló, hogy a nyugati hatalmak teljes mértékben támogatják a népirtást. Ez a förtelmes politika a nyugati polgárok és az egész világ számára égbekiáltóan világos.

A nyugati vezetők, kormányaik és médiájuk képmutatását és kétszínűségét háborús bűnösökként ítélik el. Alig néhány hónappal ezelőtt ugyanezek a nyugati sarlatánok elítélték Oroszországot az Ukrajnában elkövetett állítólagos háborús bűnök miatt. Biden, Von der Leyen, Scholz, Macron, Sunak és más nyugati vezetők jámbor prédikációkat tartottak az Ukrajna elleni állítólagos orosz bűnökről – holott a valóságban azt a háborút a NATO robbantotta ki, amely fegyvereket vetett be és támogatott egy náci rezsimet Kijevben.


Most, hogy Oroszország nagyrészt legyőzte a NATO által támogatott kijevi rezsimet, a nyugati médiában vagy a nyugati kormányok alig tesznek említést a háborúról.


Mindazonáltal megdöbbentő, hogy a nyugati vezetők nem aggódnak a Palesztinában elkövetett tömeges háborús bűnök miatt. Biden és nyugati cinkosai "ártatlan halálesetek gyászolásáról" beszélnek, miközben fegyverként használják és támogatják az izraeli állami terrorizmust.


A Gázában és Ciszjordániában zajló barbárság megdöbbentő. Ami még visszataszítóbb, az a nyugati államok kifejezett bűnössége a népirtás lehetővé tételében.


A bűntettek a rideg valóságban a nyugati államhatalom abszolút ördögi természetét tárják fel. Az izraeli rezsim bűntettei a nyugati imperializmus megnyilvánulása; a nyugati hatalom valódi és groteszk, rothadó természete.

Az Egyesült Államok és európai partnerei évtizedeken, sőt évszázadokon keresztül úgy tettek, mintha a demokrácia példaképei lennének – miközben a bolygó többi részét kizsákmányolták és kizsigerelték.

Most minden csalásuk és korrupciójuk teljes mértékben láthatóvá vált. Ezek olyan bűnöző rezsimek, amelyeknek a háborúskodó gyarmatosítás és imperializmus történelmét túlságosan gyakran elfedte a média túlsúlyos ellenőrzése és az önjelölt allűrök.

Most már kristálytisztán látszik, hogy a "kollektív Nyugat" (egy globális kisebbségi elit) valójában mit képvisel: a halált és a pusztítást.

A nagy kérdés az, hogy meddig és hová vezet a hatalmas közdüh és megvetés.

Történelmi lázadás van folyamatban.

Mi következik ezután? Lehet-e konstruktívan mozgósítani, hogy megdöntsük a kapitalista oligarchia dekadens diktatúráit, amelyek a demokrácia álcája alatt uralták a nyugati államokat?


Egyvalami már bizonyított. A nyugati elitrendszerek javíthatatlanul és rehabilitálhatatlanul károsodtak. A palesztin nép keresztre feszítése Pandora szelencéjét hozta létre. A nyugati korrupció – a mély, szisztematikus, történelmi korrupció – most kint van, és az elit uralkodók nem tudják újra visszagyömöszölni, hiába megpróbálják eltussolni.


A nyugati hatalmak népirtó bűntetteit ezúttal nem lehet elhallgatni vagy megmagyarázni. A kétszínűség és a csőd az egzisztenciális magjukig káros.


Végső soron azonban lehet remény egy jobb, igazságosabb és igazságosabb világra. De mindenekelőtt a régi, nyugati dominanciájú rendnek kell távoznia, a vele járó mérhetetlen fájdalom és szenvedés ellenére.

460 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page