top of page

Azok a „rohadt” oroszok... most már elárasztják magukat a propaganda kedvéért!

Eredeti cikk:

June 6, 2023

Schiller Mária küldeményeNem az oroszok perverzek és barbárok. Hanem a nyugati rezsimek és az ukrajnai náci terrorista frontjuk.


A nyugati média azt szeretné elhitetni a fogyasztóival, hogy az oroszok a legelvetemültebb, legperverzebb és legönpusztítóbb emberek a Földön. Az orosz ellenőrzés alatt álló Herszon régióban a héten leesett állkapcsos, bibliai méretű áradást követően a nyugati média felerősítette a kijevi rezsim, vagyis a kijevi rezsim nyugati szponzorainak beszédtémáit.


Az oroszok propagandacélokból pusztítják magukat, e beszédtémák szerint.


Az óriási Kakhovka vízerőmű látványosan felrobbant és a hatalmas víztározó több száz várost és falut kezdett elárasztani a környező Herszon vidékén. A közeli, 45 ezer lakosú Nova Kakhovka városát evakuálják. Az áradásról készült légi felvételek példátlan katasztrófát mutatnak, amelynek hatalmas környezeti, gazdasági és társadalmi következményei vannak.


A gát összeomlásából eredő károk katasztrofálisak. A kitelepítések és a megsemmisült megélhetés, vállalkozások és iparágak hatása orosz állampolgárok millióit fogja érinteni. Herszon egyike annak a négy volt ukrán területnek, amelyek tavaly népszavazáson az Orosz Föderációhoz való csatlakozás mellett szavaztak, miután Moszkva katonai beavatkozást hajtott végre Ukrajnában, hogy semlegesítse a kijevi rezsim által az orosz nemzetiségűek ellen elkövetett agressziót.


A gát lerombolásának számtalan következménye közül két fő konkrét, kiemelt jelentőségű hatása van. A Kakhovka erőmű a feljebb fekvő Zaporozsjei Atomerőmű – Európa legnagyobb polgári atomerőműve – vízellátását szolgálja. A vízellátás megszakadása kedvezőtlenül befolyásolhatja az atomerőmű hűtőrendszereit, ami a reaktorok felrobbanását és ezáltal sugárkatasztrófát okozhat. A zaporozsjei atomerőmű orosz ellenőrzés alatt álló területen fekszik, és az orosz katonai beavatkozás 2022. február 24-i kezdete óta orosz katonai védelem alatt áll.


A gát összeomlásának másik következménye, hogy az Oroszországhoz tartozó Krím félsziget ivóvízellátásának megszakadása fenyeget, ahol mintegy 3 millió ember él.

Nyilvánvaló, hogy ki nyer és ki veszít a kachovkai vízerőmű felrobbantásával. A NATO által támogatott kijevi rezsim hatalmas károkat okozott az orosz infrastruktúrának a Herszon régióban és azon túl.

A nyilvánvaló következtetés ellenére a nyugati média és kormányok mégis azt próbálják elhitetni a világgal, hogy a gát ellen orosz "terroristák" követtek el szabotázsakciót. A brit külügyminiszter, (a nem is "okos") James Cleverly és az európai uniós Charles Michel is azon nyugati politikusok közé tartozott, akik azonnal a Kremlt próbálták gonosztevőnek beállítani.


Felbecsülhetetlen képesség kell a kettős gondolkodáshoz és a bénító ruszofóbiához, hogy ilyen logikát egyenes arccal lehessen megfogalmazni.


Ez ugyanannak a bénító ostobaságnak a megismétlődése, amely az Északi Áramlat gázvezetékek tavaly szeptemberi lerombolását követte. Amikor a Balti-tenger alatt húzódó, orosz tulajdonban lévő vezetékek felrobbantak, a nyugati kormányok és kötelességtudó médiájuk azonnal Oroszországot hibáztatták saját infrastruktúrájának szabotálásáért. Később kiderült, hogy a gázvezetékeket az amerikai hadsereg aknázta alá, ami Joe Biden elnök által elrendelt terrorcselekmény volt – állítja Seymour Hersh elismert, veterán oknyomozó újságíró. Hónapokkal később a nyugati média figyelmen kívül hagyta vagy cenzúrázta ezt a legvalószínűbb okot, mint az európai-orosz energiakereskedelem törlésének eszközét Amerika stratégiai érdekei miatt.


A nyugati kormányok és a média ugyanezt a kettős gondolkodást alkalmazta a zaporozsjei atomerőmű elleni folyamatos tüzérségi támadások kapcsán. A kijevi rezsim hónapok óta bombázza az erőművet az Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétákkal. A kimondhatatlan aljas cél az, hogy nukleáris katasztrófát okozzanak Európában. Az oroszok őrzik az atomlétesítményt, és dokumentumokkal bizonyították az ENSZ Biztonsági Tanácsának és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek, hogy ki végzi a bombázást.

Mégis, az ENSZ és a NAÜ, valamint a nyugati média cinikus agnoszticizmust színlel azzal kapcsolatban, hogy kik a nukleáris terroristák, és megpróbálnak kérdőjeleket hagyni, hogy Oroszország esetleg valamilyen módon önszabotázst követ el.

A kijevi rezsim erői hónapokon keresztül ugyanezt a taktikát alkalmazták a kachovkai gát elleni bombázások során. Oroszország volt az, amely többször is figyelmeztetett az árvíz közvetlen veszélyére, ha a vízerőművet megbénítják.

Ez a figyelmeztetés valósággá vált, bár a nyugati média az okot, az indítékot és a múltat semmibe veszi, hogy megfordítsa a vádakat.

A kijevi rezsim azt állítja, hogy Oroszország azért bombázta a kachovkai gátat, hogy akadályozza a tervezett ellentámadást. Ezen a héten fokozódtak az erőfeszítések az ukrán erők és az oroszok által ellenőrzött terület közötti 1000 kilométeres frontvonal mentén. Moszkva közölte, hogy a támadásokat az ukrán fél súlyos veszteségei mellett visszaverte. Ezek a harcok a Fekete-tenger partján fekvő Herszon térségétől, ahol a gátat felrobbantották, sokkal északabbra zajlottak.

Kettő meg kettő összeadva ötöt kapunk, ez a szokásos nyugati médiaformula, mert ez a médiarendszer minden eddiginél jobban megmutatja, hogy merő propagandaszolgáltatás, akár magán-, akár állami tulajdonban van. Az ilyen média kettős gondolkodásának szégyentelensége minden racionális megfigyelő számára lélegzetelállító.

Ráadásul a nyugati közvélemény egyre inkább átlát a "független újságírás" hazugságain és képtelen színlelésén. A nyugati média egy háborús minisztérium, amelynek célja, hogy Oroszországot barbárokként démonizálják, akiknek az emberiség alatti szintje, mint sugallják, megérdemli a háborút és a pusztítást.

Ha nem vették volna észre, ez a gondolkodásmód összhangban van a náci ideológiával.
Nem az oroszok azok, akik perverzek és barbárok. Hanem a nyugati rezsimek és az ukrajnai náci terrorista frontjuk.


602 megtekintés

Komentarze


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page