top of page

A babának, aki 34 órával az oltások után halt meg, mérgező mennyiségű alumínium volt a vérében

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye

A 62 napos Sawyer szülei megtudták, hogy a baba vérében literenként 95 mikrogramm alumínium volt, ami felnőttek számára mérgező szint. A toxikológus, aki felolvasta Sawyer jelentését, azt mondta, hogy a vérben lévő alumínium- és antigénszint az oltások következménye.


Egy maine-i házaspár a múlt héten végre megkapta a válaszokat, amelyeket már közel egy éve kerestek, amióta 62 napos kisfiuk, Sawyer 2022. október 28-án meghalt – 34 órával azután, hogy megkapta a tervezett gyermekkori oltásokat. A toxikológiai jelentés szerint Sawyer vére literenként 95 mikrogramm alumíniumot tartalmazott, ami felnőttek számára mérgező szint. Egy toxikológus azt mondta a házaspárnak, hogy a vérben lévő alumínium- és antigénszint az oltásoknak köszönhető. Azt is mondta, hogy egy vírusfertőzés, amellyel Sawyer-t kezelték, szintén közrejátszhatott.


Sawyer szülei, Melissa – aki ápolónő – és vőlegénye, Nick múlt héten osztották meg történetüket Jennifer Margulis újságíróval. A The Defender című lapnak adott interjúban a házaspár részletezte az igazság keresését, kezdve azzal, hogy Maine állam orvosszakértője többször is elutasította a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére irányuló kéréseket, amelyek kimutathatták volna az oltóanyagok bűnösségét – ehelyett kezdetben Sawyer halálát "a nem megfelelő alvási pozíció és környezet miatti fulladásnak" minősítette.A kis Sawyer története


2022. október 20-án Melissa elvitte Sawyert egy orvoshoz a törzse körüli tartós kiütések miatt. Az orvos vírusfertőzést diagnosztizált, gyógykrémet adott Melissának, és azt mondta neki, hogy figyelje Sawyer lázát, hátha belázasodik.


Pontosan egy héttel később Melissa elment ugyanahhoz a gyermekorvoshoz egy babavizsgálatra, ahol az orvos ragaszkodott ahhoz, hogy Sawyer – Melissa fenntartásai és a baba még mindig kiütései ellenére – megkapja a tervezett gyermekkori oltásokat.


Ezek közé tartoztak: RotaTeq (rotavírus ellen), Hib (Haemophilus influenzae b ellen), Prevnar 13 (13 féle pneumococcus baktérium ellen) és Pediarix (diftéria, tetanusz, pertussis, hepatitis B és gyermekbénulás ellen).


Dr. Lawrence Palevsky gyermekorvos a The Defender című lapnak elmondta:

"Nem tudok semmilyen hivatalos figyelmeztetésről a beteg gyermekek beoltása ellen", de "a beteg gyermek beoltásának nincsenek előnyei. Csak hátrányai vannak". Hozzátette: "És semmilyen előnye nincs annak, ha bármilyen gyermeket beoltanak".

Melissa elmondta a The Defender című lapnak, hogy orvosi képzettsége ellenére mindössze két nappal korábban kezdett szkeptikus lenni az oltásokkal kapcsolatban, amikor megnézett egy videót, amelyen egy toxikológus beszélt a vakcinák gyermekekre gyakorolt veszélyeiről. Megbeszélte vőlegényével a közelgő oltásokat, és úgy döntöttek, hogy mégis beadatják.


"Attól féltünk, hogy az egészségügyi rendszer el fogja ítélni őt és minket, és nem engedi majd be az iskolába" – mondta Nick. "Egyszerűen nem végeztünk semmilyen kutatást ezzel kapcsolatban."


Nicknek van két lánya egy korábbi házasságából, 11 és 19 évesek, akik megkapták az összes gyermekkori oltást, "és soha semmi sem történt" – mondta.


Az orvosi vizit után Sawyer sikoltozva érkezett haza, és Melissa beadta neki az orvos által ajánlott bébi Tylenolt. Másnapra a baba valamelyest megnyugodott, de még mindig "nyűgösen és kényelmetlenül" viselkedett, ezért Melissa még több Tylenolt és egy kis kifejezett anyatejet adott neki.


Amikor Nick aznap hazaért a munkából, fél hat körül betették Sawyert a mózeskosárba szundikálni. 6:15-re a baba már nem nyűgösködött, és némi segítséggel sikerült visszaaludnia. További négy órán át aludt, miközben a szülei a bébiőrön keresztül és a szobájában tett látogatásokon keresztül folyamatosan figyelték őt.


Amikor Melissa utoljára ellenőrizte Sawyer-t, nem mozgott és nem lélegzett. Felemelte a bicegő és élettelen testét, és sikoltozni kezdett. Nick odarohant segíteni, de már túl késő volt.


A mentőorvosok megérkeztek, miután a pár felhívta a 911-et. Megpróbálták, de nem tudták újraéleszteni Sawyert.


A megyei és az állami rendőrség is reagált, és mivel csecsemőhalálról volt szó, hivatalos vizsgálatot indítottak, és boncolást rendeltek el. Mark Flomenbaum főorvos másnap végezte el a boncolást. Bár Sawyert "jól fejlettnek" találta, és sérülésre vagy zúzódásra utaló jelek nélkül,

Flomenbaum a halotti bizonyítványt "nem optimális alvási környezet" miatti fulladásra hivatkozva állította ki – lényegében a szülőket hibáztatva.

"Közel volt karácsony, amikor megkaptuk a boncolási eredményeket" – mondta Melissa a The Defender című lapnak. "Karácsony este olvastuk el őket. ... Egész hétvégén nem csináltunk semmit".


Arra a kérdésre, hogy megtudták-e valaha, mit látott az orvosszakértő, hogy meghozza a döntését, azt válaszolták, hogy nem. "Az egyetlen dolog, ami a kosarában volt, az a takaró volt, amin feküdt".


A rendőrség gyermekbántalmazásra vagy alkoholizmusra utaló nyomokat keresett, de hamar arra a következtetésre jutottak, hogy baleset okozta halálról van szó.


A gyászoló Melissa mindenkinek elmondta, akinek csak tudta, hogy vizsgálják ki, hogy az oltásoknak lehetett-e szerepe Sawyer halálában. Először felhívta az orvosszakértőt, hogy megkérdezze, végez-e vizsgálatot annak megállapítására, hogy a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS) volt-e a felelős, de azt mondták neki, hogy erre nincs szükség, "mert ez nem mutatná ki az elhalálozás okát" – emlékezett vissza, amikor azt mondták neki.A válaszok keresése


Ekkor kezdődött a házaspár válaszok utáni vadászata. "Utánanéztem az embereknek az interneten, a közösségi médiában. Felhívtam minden számot, amit csak találtam" – mondta Melisssa.

Végül felfedezett egy sor patológiai vizsgálatot, amelyekkel megállapíthatták, hogy a vakcinák szerepet játszottak-e Sawyer halálában.

A tesztek a C-reaktív fehérjét (az agyi gyulladást jelzi), a májenzimeket, az agy- és vérszövetben lévő alumíniumot és higanyt, a formaldehidet és a formalin (a formaldehid másik neve) mérik. A citokinpanel különböző vérfaktort és a vakcinák titerszintjét is azonosítaná.

Melissa postán és e-mailben kérte Flomenbaum irodáját, hogy hivatalosan is kérje a teljes vizsgálati sorozatot. Az orvos elutasította, elhárította az aggodalmát, és azt mondta neki, hogy a nehézfémek nem okoznak SIDS-t.

"Minden egyes vizsgálatot megindokoltak, hogy miért nem kell elvégezni" – mondta a nő.

Az állami orvosszakértői hivatalnak küldött további e-mailek mindkét szülő részéről azóta is "nem kézbesíthető"-ként érkeznek vissza.

Melissa egyik barátja mesélt neki a Health Choice Maine-ről, egy egész államra kiterjedő nonprofit szervezetről, amely az egészségügyi szabadság és a szülői jogok védelméért dolgozik. Ott találkozott Tiffany Kreckkel, a Health Choice Maine ügyvezető igazgatójával, aki segített Melissának megszervezni saját vizsgálatát.


"Azok a családok, akiket egy orvos zaklat, vagy a CPS [gyermekvédelmi szolgálat] fenyeget, vagy bármi más, fordulhatnak hozzánk, és mi a legjobb tudásunk szerint segítünk nekik eligazodni" – mondta Kreck a The Defender-nek.


Melissa elmondta, hogy Tiffany adott neki egy listát a teendőkről, "például jelentések és számlázási információk beszerzése, emberek, akikkel kapcsolatba kell lépniük, és én ezt tettem".

Elsődleges céljuk az volt, hogy találjanak egy kompetens patológust, aki elvégzi a Melissa által kért laborvizsgálatokat. Az egész országot átkutatták – még Laura Bono, a Children's Health Defense alelnökének segítségét is igénybe vették, mondta Kreck a The Defender című lapnak –, de üres kézzel jártak. Kreck azt mondta Melissának, hogy nem fognak semmit sem említeni a vakcinákról a leendő patológusoknak, így kisebb valószínűséggel utasítanák el a kérést.

A legnagyobb akadályt az jelentette, hogy olyan orvost találjanak, aki hajlandó volt megrendelni a vizsgálatokat. A nő szülész-nőgyógyásza azt mondta neki, hogy ez "nem tartozik a tevékenységi körébe". Felhívta a háziorvosát, és elmondta neki, hogy szerinte a vakcinák szerepet játszottak a fia halálában, "és ő elutasította" – mondta. A gyermekorvosa szintén nemet mondott.A toxikológiai jelentés és a következő lépések


Végül találtak valakit az államban, aki Melissa gyászára tekintettel beleegyezett, hogy június 21-én elvégzi a vizsgálatokat. Bár Sawyer néhány szövetmintája megromlott, a patológus elég vizsgálatot tudott elvégezni ahhoz, hogy a múlt hónapban végleges jelentést adjon ki.

A jelentés technikai jellegű volt, és nem tartalmazott semmilyen útmutatást vagy ajánlást.

Melissa elmondta: "Soha nem hívtak fel, és nem mondták, hogy 'Ó, figyelj, ez magas. Ez az oltások miatt lehet. Tudja, majd készítünk egy VAERS [Vaccine Adverse Event Reporting System] jelentést, és kiállunk a többi csecsemőért, aki elhunyt". Nem, nem kaptunk tőlük semmit".

Ezért fel kellett bérelniük egy magán toxikológust, aki értelmezni tudta a jelentést.

Ez a második jelentés a múlt héten érkezett meg.


"És ő volt az, aki a minap felhívott minket, és közölte, hogy az alumíniumszintje nagyon magas" – mondta Melissa – "és hogy jogi segítséget kell kérnünk".

A jelentés szerint a kis Sawyer vérében literenként 95 mikrogramm alumínium volt, ami felnőttek számára mérgező szint. A toxikológus azt mondta a házaspárnak, hogy a vér alumínium- és antigénszintje az oltásoknak köszönhető. Azt is mondta, hogy a baba betegsége is közrejátszhatott.


Kreck azt mondta Margulisnak: "Ez a további patológiai jelentés megmutatja, hogy az orvosszakértők mennyi mindent nem tudnak, mert nem néznek utána".


A jelentés magas ólomszintet is kimutatott, ami nem az oltások miatt lenne, mondta a toxikológus, és rákérdezett a házukban vagy a vízben lévő ólomszintre. De mivel a baba csak anyatejet fogyasztott, és még nem volt elég idős ahhoz, hogy a padlón mászkáljon, a kérdés továbbra is nyitott.


Miután megkapták az alumíniummal kapcsolatos megerősítést, a házaspár "felmentve" érezte magát a gyanú alól, hogy ők a felelősek Sawyer fulladásos haláláért, "de még mindig úgy érezzük, hogy cserbenhagytuk a babánkat" – mondta Melissa a The Defender című lapnak. "Mivel én ápolónő vagyok", mondta, "úgy éreztem, hogy ápolónőként és anyaként is cserbenhagytam őt". Nick hozzátette: "Az apa szemszögéből nézve az a dolgod, hogy megvédd a családodat, és én ebben kudarcot vallottam. Ez a nap minden másodpercében nyomaszt".


Melissa és Nick azt tervezik, hogy igényt nyújtanak be a Nemzeti Oltási Sérülés Kártalanítási Programhoz (VICP). Azt mondta, még mindig szkeptikus, "mert tudom, milyen a kormány és az egészségügyi rendszer".


Kreck segít a házaspárnak felkészülni a VICP találkozóra.


"Minden vizsgálatot elvégezünk, amit csak lehet, és megpróbálunk minden t-nek keresztbe tenni és minden i-re pontot tenni, mielőtt elmegyünk a VICP-hez" – mondta Kreck – "ami történelmileg nehéz és kemény az általuk SIDS-nek tekintett esetekkel szemben."


Egy házaspár elmondta a The Defender című lapnak, hogy segítséget kaptak abban, hogy tavaly novemberben jelenthessék az esetet a VAERS-nek, de soha nem kaptak semmilyen nyomon követést. Azt azonban megerősítették, hogy Sawyer esete benne volt az adatbázisban.


A Health Choice Maine szintén vizsgálja a lehetőségeket egy peres eljárásra, amely megtámadja az állami orvosszakértő halotti bizonyítványában szereplő megállapítást.A gyász feldolgozása


Alig három hónappal a megpróbáltatás után egy terapeuta azt mondta Melissának, aki még mindig gyászolta a gyermekét és válaszokat keresett, hogy "alkalmazkodási zavara" van.


"Nagyjából azt mondta, hogy nem alkalmazkodtam elég gyorsan a fiam elvesztéséhez, és trauma-terápiát javasolt" – mondta Melissa.


Sírva hagyta el az irodát, és azon tűnődött, vajon valami baj van-e vele, vagy nem tudja elengedni a gyászát. "Nem volt szerencsém a terapeutákkal" – mondta a The Defender című lapnak.


"Egyedül jártam végig az egészet, próbáltam átnézni a jelentéseket és minden információt a gyermekem életéről és az orvosi kartonjairól. Mindezt úgy teszem, hogy közben próbálom meggyászolni az elvesztését, és ez borzasztóan fájdalmas" – mondta. "Ez olyasmi, amin egyetlen szülőnek sem kellene keresztülmennie."


Az egyik terapeuta azt mondta Melissának, hogy szedjen hangulatstabilizátorokat és antidepresszánsokat.

"A mentális egészségügyi ellátórendszer egyáltalán nem volt túl segítőkész ebben" – tette hozzá Nicked.


Nick úgy találta, hogy számára a munkába való visszatérés és az elfoglaltság volt a legterápiásabb megközelítés. "Csak az, hogy más dolgokra koncentráljak, tudod, miközben mindezt magammal cipelem" – mondta.


Nick többször is csatlakozott Melissa terápiás foglalkozásaihoz, amit nagyon hasznosnak talált. A házaspár talált egy gyász támogató csoportot, az Empty Arms nevű, gyermeküket elvesztett szülőknek szóló csoportot, ami "csodálatos" volt, mondta Melissa.

A csoport az emléknapon pillangót ereszt az elhunytak emlékére, és évente emlékező sétát tart.

A családtagoktól is találtak támogatást, bár Melissa szerint nehéz volt beszélni a családjával az oltóanyaggal való kapcsolatról.


A házaspár szerint a veszteség közelebb hozta őket egymáshoz.


"Nélküle nem tudnám folytatni a harcot, amit most is vívunk" – mondta Nick. "És nem is tudod, mennyire szeretsz valakit, és mennyire értékes az élet és az, ami előtted áll". "Becsüld meg és szeresd, ne engedd el" – mondta.


"Mindkettőnk legnagyobb és legjobb részét veszítettük el, és ha nem maradnánk együtt, úgy érezném, mintha egy újabb darabot veszítenék el" – mondta Melissa.A pár küldetése, hogy figyelmeztessen másokat


"Csak szeretném felhívni mások figyelmét, és véget akarok vetni ennek" – mondta Melissa.


Melissa elmondta, hogy figyelmezteti a beteg gyerekek anyukáit, hogy legalább addig mondják le az oltási időpontokat, amíg a gyermek fel nem épül. Hozzátette:


"A gyerekeknek nincs szükségük vakcinákra. És ha mégis megkapnák, akkor sincs rájuk szükségük legalább kétéves korukig.

A probléma az, hogy a vér-agy gátjuk nem zárult le kétéves korukig vagy később. És ha kétéves koruk előtt beoltják őket, az alumínium átjuthat ezen a vér-agy gáton. Ezért olyan magas a szint, és ez leállítja a légzést és szívmegállást okoz".

Nick azt mondta:

"Én nem mondanám senkinek, hogy 'Ne oltassátok be a gyerekeiteket'. De azt mindenképpen mondanám, hogy 'Kutassanak utána. Tanulmányozzátok a világhálót, győződjetek meg arról, hogy amit tesztek, az helyes, hogy ismeritek az összes lehetséges kimenetelét'."

"Legyenek tájékozottabbak, és legyenek erős szószólói a gyermeküknek" – tette hozzá. "Mert a te babádról van szó, nem az orvoséról."

Arra a kérdésre, hogy miért nem szólal meg több egészségügyi szakember, Melissa egyszerűen csak annyit mondott: "Karrier-öngyilkosság".

"Nem is akarok többé ápolónő lenni. Miért akarnék az lenni? De ki kell fizetnem a számláimat." "Az orvosoknak semmivel sincs jobb oktatásuk a vakcinákról, mint a legtöbb tizedikesnek" – mondta. "Még ápolóként sem kapunk megfelelő oktatást. Csak az ütemtervet kaptuk meg."


Azt is mondta, hogy az orvosszakértőknek jogukban állna a boncolás során megvizsgálni az oltás okozta sérüléseket, és azokat a halotti bizonyítványon okként feltüntetni.

"A vakcinák embereket és csecsemőket ölnek, és ezt megpróbálják eltussolni" – mondta.

Bár a házaspár elmondta, hogy hasznosnak találták, hogy megosztották a történetüket, azt is bevallották, hogy nem akarnak feltűnést kelteni. "Ez egyfajta csendes téma számunkra, mert most meg kell védenünk magunkat" – mondta Melissa.


A pár egy jó támogató rendszert keres. "Olyan embereket keresünk, akik mögöttünk állnak és támogatnak minket, miközben végigjárjuk ezt az utat, a következő megkérdőjelezhető számú évben, hogy igazságot szolgáltassunk a gyermekünknek. Lehet, hogy egy darabig még elhúzódik" – mondta Melissa.


Amikor arról kérdezték, hogy mi ad nekik erőt ahhoz, hogy kiálljanak és megosszák a történetüket, annak ellenére, hogy az ilyen aktivizmus visszatetszést válthat ki, Melissa azt mondta:


"Ez az egyetlen módja annak, hogy úgy érezzem, képes vagyok tovább anyáskodni a gyermekem felett. És a kisbabám megérdemli az igazságot. És megérdemli, hogy megtudjuk az igazságot. Ő az életünk értelme. És ő a motivációnk."Kérdések az állami orvosszakértővel kapcsolatban


Kreck elmondta a The Defender-nek, hogy

Flomenbaum állami orvosszakértő Massachusettsből érkezett, ahol kirúgták mint állami orvosszakértőt.

"Úgy néz ki, hogy megpróbálta beperelni őket jogtalan elbocsátásért, és vesztett" – mondta Kreck.

A Portland Press Herald cikke szerint Flomenbaum a 2001. szeptember 11-i 9/11-es támadás után New Yorkban végzett holttest-azonosítási munkájával szerzett országos hírnevet, mint a legjobb orvosszakértő. Massachusettsi állásából azért bocsátották el, mert elvesztett egy holttestet, és a vizsgálatra váró holttestek elmaradása miatt.

2019-ben a maine-i főügyészi hivatal vizsgálatot folytatott, majd később tisztázta Flomenbaumot, mivel az a kritika érte, hogy államon kívüli halálesetekben tanácsadóként melléktevékenységet folytatott.


A Press Herald cikke részletesen ismerteti Flomenbaum ellentmondásos múltját, amely magában foglalja egy connecticuti ügyész levelét Jane Mills akkori főügyésznek, amelyben közölte vele, hogy

egy bíró megállapította, hogy a vallomása egy gyermekgyilkossági ügyben "nem hiteles".

Flomenbaumot 2021-ben Maine állam kormányzója, Mills megrovásban részesítette a munkahelyén tanúsított helytelen és szakszerűtlen viselkedés miatt, ami után bejelentette, hogy nem kéri a pozícióba való visszahelyezését.

"Már csak körülbelül egy hónapja lett volna hátra az akkori hivatali idejéből, és most is hivatalban van. Ez az egész nagyon furcsán és gyanúsan hangzik" – mondta Kreck.

Melissa elmondta a The Defender című lapnak, hogy Flomenbaum nemrég távozott az orvosszakértői hivatalból, ami kérdésessé tette Sawyer maradványainak kezelését.


A házaspár a Health Choice Maine nevű szervezet segítségével igyekszik elérni, hogy Sawyer vér- és szövetmintáit kivegyék az orvosszakértői hivatalból.


Bárki, akinek információja van arról, hogy hol lehetne Sawyer maradványainak új helyet találni, küldjön e-mailt Tiffany Krecknek a tiffany@healthchoicemaine.org címre. 

Ez a cikk eredetileg a The Defender – Children's Health Defense's News & Views honlapján jelent meg a Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 licenc alatt. Kérjük, fontolja meg a The Defender előfizetését vagy adományozását a Children's Health Defense számára.
596 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page