top of page

BÖRTÖNHATÁS – Megszüntették a büntetőeljárást a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője ellen


2021. szeptember 23-án, egy külföldről finanszírozott, jogvédő szervezet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), közérdekű bejelentéssel fordult az országos rendőrfőkapitányhoz. A Soros alapítvány és több külföldi csoport által, mintegy évi negyed milliárd forintnyi támogatásban részesülő nemzetközi ügynökszervezet, egy évre visszamenőleg gyűjtötte össze a MÖM vezetője által megjelentetett oknyomozó beszámolókat, amely alapján a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjait jogsértő és szabálysértő magatartással vádolta meg. Továbbá bejelentésében több iránymutatást fogalmazott meg az Országos Rendőr-Főkapitányság részére, amelyekben javasolja minél több eljárás megindítását és kérte a tényfeltáró akcióink megakadályozását.


Ezt követően a Budapesti Rendőr-Főkapitányság két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bűncselekmény (közbiztonság javító tevékenység jogellenes végzésének a szervezése) elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást a MÖM vezetője ellen.

Ezt az eljárást szüntették meg László Attilával szemben azt követően, hogy önkéntesen vonult be Baracskára a börtönbe, ezzel tiltakozva az ellene indított tucatnyi koncepciós eljárás miatt. Az akció gyors eredményt hozott, mivel a nagy nyilvánosság hatására a hatalom kényszerpályára került és lépnie kellett.

László Attilával szemben

a börtönbe vonulását követően néhány nappal, bizonyítékok hiányában, rendőrségi szakaszban megszüntették az eljárást. Ebből is világosan látható, hogy mind a büntető eljárás megindítása, mind pedig annak megszüntetése politikai utasításra történt.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom egy jogi személlyel nem rendelkező civil lakossági összefogás, amely önkéntes szerveződésben a hazájuk sorsáért felelősséget érző, és a magyar társadalom iránt felelősen gondolkodó magyar állampolgárok, szabadidejük terhére végeznek elsősorban karitatív jellegű vállalásokat. Azokban az oknyomozó-tényfeltáró akciókban, amelyek során a lakosság előzetes megkeresését követően, egyes bűnözéssel sújtott területekre látogatnak el a MÖM aktivistái, minden esetben jogkövető magatartást tanúsítanak.


Nem hátrálunk! Minden erővel, az életterünk védelmében!


217 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page