top of page

Budaházy Edda közös imára hív a Magyarok Országos Gyűlésén Budaházy és társai kiszabadításáértIdén is megrendezésre kerül Ópusztaszeren a Baranta-mozgalom elindítója, Vukics Ferenc nevéhez köthető Magyarok Országos Gyűlése (MOGY).


A kétnapos esemény első napján, 2022. augusztus 6-án (szombaton), délután 5 órakor Budaházy Edda közös imára hívja fel a jelenlévőket és mindazokat, akiknek szívügyük az ügyészi és bírói önkényeskedés áldozatául esett magyar hazafiak, Budaházy György és társai kiszabadítása, ill. a rájuk kirótt, összesen 117 évnyi fegyházbüntetés alóli mentesítésük a köztársasági elnök általi kegyelemben részesítésük révén.


A szóban forgó imát Budaházy György testvére, Edda abból az alkalomból írta, hogy a vérlázítóan megalapozatlan, bizonyítatlan és igazságtalan bírói ítélethozatalt követően, 2022. március 20-án szolidaritási istentiszteletre került sor Budapesten, a Hazatérés Templomában, az elítéltek családtagjainak részvételével.

A Hegedűs Loránt lelkipásztor prédikációja után először ott elhangzott Ima Budaházyékért mélyen megérintett minden jelenlévőt. Budaházy Edda azt szeretné, ha Ópusztaszeren a közönség együtt mondaná vele az ima minden egyes sorát, és azok is, akik nem lehetnek jelen, azokban a percekben együttéreznének a Budapesten, a Gyorskocsi utcában raboskodó Budaházy Györggyel, valamint a többi elítélt hazafival és családtagjaikkal.

Az ima-program helyszínén, du. 16:35–17:25 között Szakács Árpád (író, Lovas István-díjas újságíró), Varga Domokos György (a Szilaj Csikó főszerkesztője), valamint a Pesti Srácoktól előreláthatólag Huth Gergely (főszerkesztő) tart eszmecserét arról, hogy „Milyen új nemzeti szemlélet szükséges egy sikeresebb magyar jövő megteremtéséhez?”. Pontban 5 órakor mindenképp átadják a mikrofont Budaházy Eddának, a beszélgetés pedig csak az ima-program befejezése után folytatódik.

Kérjük lapunk olvasóit, hogy minél többen igyekezzenek személyesen részt venni az ima-alkalmon, és családtagjaikat, ismerőseiket is tájékoztassák az augusztus 6-án, du. 5 órakor kezdődő, a hazafiaink kiszabadítását, ill. a kegyelemben részesítésüket szorgalmazó eseményről.


Szabadságot Budaházyéknak!Budaházy Edda: IMA BUDAHÁZYÉKÉRT

Magyarok Istene, aki a szívünkben vagy.

Aki ott voltál minden csatában.

Születésben, harcban és halálban.

Atilla kardjában és Árpád seregében,

minden győzelemben és minden vereségben.

Királyi trónnál és néma sírok között,

Koppány hitében és Hunyadi mögött.

Mohácson, Budán és Egerben,

hegyeink csúcsán és éjsötét veremben.

Aki a bujdosók kezét fogtad,

aki az árvákat betakartad.

Aki Zrínyinek erőt adtál,

Aki Rákóczi mellett álltál.

Aki a sötét börtönökben,

a halálra várók szívében

utolsó remény voltál.

Aki ott voltál a megkínzottakkal,

Batthyányi Lajossal és Tóth Ilonával.

Azokkal, kik a hideg Szibériában

bűntelenül bűnhődve megfagytak a hóban.


Könyörögve kérünk: ne hagyd, hogy testvérünk

és a többi hazafi

börtönben sínylődjön

s felettük tort üljön

az árulók serege.

Mert nem nyugszunk bele!

Amen.
 

Kapcsolódó írásunk:


200 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page