top of page

Budaházy György és társai kiszabadultak, de négy hazafit még börtön fenyeget + rendkívüli szemle!
A Hunnia-ügy szóban forgó négy vádlottja a másodfokú ítélet ellen fellebbezéssel élt, ennek folytán nem kellett börtönbe vonulniuk, ám ugyanezért a köztársasági elnöknek a tegnap kihirdetett végrehajtási kegyelme rájuk nem vonatkozik. Gaudi-Nagy Tamástól, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvivőjétől nyert értesülésünk szerint a négy vádlott vagy visszavonja a fellebbezési indítványát, vagy megvárja, hogy rájuk vonatkozóan is megszülessen a jogerős bírósági ítélet, hogy Novák Katalin rájuk nézve is gyakorolhassa végrehajtási kegyelmi jogkörét.


A tegnapi nap főbb fejleményei címekben és képekben


A szabadulás percei


Ezekben a pillanatokban hagyta el a börtönt Budaházy György.


„Egy köszönőimát is elmondok a tömegben kisemberként.”


Most olyan változó világban élünk, hogy hatalmas súlya van a nemzeti összefogásnak – mondta az elnöki kegyelemben részesült Budaházy, aki úgy érzi, ügyével egyfajta integráló személy lett a nemzeti oldalon.


A vádlottaknak jogi segítséget nyújtó Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője köszönetet mondott Novák Katalinnak és Varga Juditnak is.


Kádár János 1956 után hét évvel általános közkegyelmet gyakorolt a forradalomban részt vevőknek, Budaházy György és társai viszont csak mintegy 15 évnyi ilyen-olyan szabadságkorlátozás után szabadulhattak a fegyházból, miközben az 1956 utáni megtorlások vezéralakja, Biszku Béla egyetlen napot sem kellett előzetes letartóztatásban sem töltsön, élvezhette kommunista luxusnyugdíját 2016-os haláláig, ahogy a 2006-os állam- és rendőrterror felelősei sem lettek felelősségre vonva a mai napig sem. Budaházyék ráadásul épp a 2006-os terrorral szemben kezdtek el cselekedni; ők nem terroristák, hanem antiterroristák! Köszönet illeti a Budaházy Bizottság civil tagjait, akik segítettek nyomást gyakorolni a kormányzatra a kegyelem érdekében. A Fidesz által 2016-ban és 2017-ben is leszavazott közkegyelmi javaslatot így nem kell újra benyújtsa a Mi Hazánk Mozgalom.


Az MSZP egykori alelnöke „fasizálódó” Magyarországról beszélt.


A köztársasági elnök a terrorizmus miatt elítélt bűnözőt enged ki idő előtt a börtönből. (nu, igen, itt kezdődnek a gondok: a szemkilövető főterrorista – s nyomában az igazságszolgáltatási gépezet – terroristának bélyegzi és bélyegezheti a terror ellen fellépő hazafiakat, ennél fogva már 13 év óta tehetetlenkedett a nemzeti kormány, s hagyta meghurcolni, politikai fogoly-létbe kényszerülni a balliberális önkénnyel szembeszálló, kiváló hazafiainkat)


Polt Péter bemutatta az ügyészségnek a magyar jogrendszerben betöltött szerepét, hatásköreit, alkotmányos helyzetét. (nu, ez a hír és ez a kép is szorosan idetartozik; nemcsak a bíróság igyekezett börtönben elrohasztani Budaházyékat...)


399 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page