top of page

Budaházy György négy és fél órás beszédével folytatódott a Hunnia-per másodfokú tárgyalása

MVSZ Sajtószolgálat

Eredeti cím:

Február 17-én délelőtt Budaházy Györgynek az utolsó szó jogán elmondott négy és fél órás beszédével folytatódott a Hunnia-per másodfokú tárgyalása


A megismételt elsőfokon, vélelmezett terrorcselekmények miatt tizenhét év fegyházbüntetésre ítélt vádlott három órán keresztül sorolta a több mint egy évtizede elhúzódó büntetőeljárás koncepciós voltát igazoló érveit. Ezt követően kitért a személye ellen felhozott vádpontok mindegyikére, vitatva azokat.


A hallottak alapján nem kizárható, hogy az Ítélőtábla újból elrendeli az elsőfokú eljárás megismétlését, az eljárási hibák kiküszöböléséért.


A per a többi vádlottnak az utolsó szó jogán elmondandó beszédével folytatódik. A másodfokú ítélet kihirdetése március első napjaira várható.


A tárgyaláson a Budaházy Györggyel nyíltan vállalt szolidaritás jegyében mindvégig jelen volt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.


A Magyarok Világszövetsége tavaly október 23-án egész napos megmozdulást tartott a Szent György téren, a Köztársasági Elnök hivatala előtt. Ennek keretében petíciót adtak át, amelyben részletesen érvelve kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy részesítse eljárási kegyelemben a Hunnia-per vádlottait.


Rabláncon – A Hunnia-per harmadfokú vádlottja, a székelyföldi Szász Endre


Patrubány Miklós és Budaházy György az Ítélőtáblán zajló tárgyalás szünetében


-------------------------------------------------------------------------- Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét, amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik! Adószámunk: 19672081-1-41

MVSZ Sajtószolgálat 11172/230219

239 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page