top of page

Cser Ferenc: Adatok a Covid-19 „tombolásáról” – s arról, mi a legjobb védelem elleneKözel két éve „tombol” a COVID-19 járvány. Érdemes ezért a reá vonatkozó statisztikai adatokat megszemlélni. A táblázat első oszlopában az ország neve, a másodikban annak összes lakossága, a harmadikban a pozitív COVID-tesztet produkálók (fertőződöttek) száma látható, az ezt követő oszlopba az időszak alatt bekövetkezett, COVID-19 betegségben elhunytak számát helyeztük, majd két vonatkoztatott adattal szembesülünk.

Az első oszlopban a lakosság megfertőződöttsége látható százalékban.

Az utolsó oszlopban pedig az 1000 lakosra jutó COVID-halálozások száma, az azt megelőző oszlopban pedig egy-egy ország lakosságának megfertőződöttsége százalékarányosan.
Előrebocsátom, hogy a COVID-halálozások száma eléggé mesterkélt. A megfogalmazása szerint minden halált COVID-halálnak tekintettek, ami egy pozitív tesztet követően – helytől függően – 28, 30, ill. 60 napon belül történt. Teljesen elvonatkoztattak a halottak esetleges más egészségügyi gondjaitól, bajaitól, lett légyen az szív-halál, trombotikus halál, esetleg rák.

A népességi adatok a világhálóról valók.

A halálozási és fertőzöttségi adatokat az MTI jelentéséből vettem (nem találom a forrást), de ezen linken vannak európai adatok.

A magyar adatokat szintén az MTI november 9-i jelentéséből vettem.

A kínai adatok forrása itt látható.

Az ezer lakosra jutó COVID-halálozást érdemes összehasonlítani a várható átlag életkorból eredő átlag halálozással, szintén 1000 lakosra vonatkoztatva, a COVID-járvány hivatalos időtartamára (2020. január 2. – 2021. november 9. – azaz 659 nap): 75 éves várható életkor esetén: 24,06; 80 év esetén:22,55; és 85 év esetén: 21,23.

Ami az adatokból látszik: a világ lakosságának még a közel 2 éves „járvány időszak” alatt is csak töredéke fertőződött meg (2,5-14 % – a kínait itt nem számítva).

A feltupírozott COVID-halálozások a várható életkorra vonatkoztatottaknak általában kevesebb, mint tizedét jelentik és meglehetősen szórnak (0,24 - 3,24/1000 lakos – a kínait nem számítva).

A magyar halálozások aránya a legnagyobb a vonatkoztatott országokat tekintve – Romániát és Bulgáriát kivéve. Hogy mi ennek az oka? Magam a magyar népesség rossz egészségi állapotában látom a magyarázatot.

A következő legmagasabb szám 2,85/1000 lakosra a brazil halálozás.

Kiugróan kicsi mind a fertőzöttséget, mind a halálozást tekintve a kínai adat (nem nulla, csak kevesebb, mint 0,01). Ennek statisztikai okai és az eredményesebb kínai egészségvédelmi okai egyaránt lehetnek.

A kínai oltóanyag a hagyományos, szaporodásra képtelenített vírussal történik. Elképzelhető, hogy az valóban ad védelmet, de a nyugati oltóanyagoké bizony siralmasan gyenge.

De ugyancsak alacsonyak az indiai járvány adatai. Ők zömmel kínai oltóanyaggal védekeztek – és bár a halálozás abszolút számai rémisztőek voltak, a viszonylagosak nem azok. Sőt, nagyon is kedvezőek a többiekével összevetve.

Feltűnő az amerikai adatok nagysága is – elsősorban a fertőződöttségi %, jóllehet, a halálázás aránya is átlag feletti: 2.24/1000 fő.

Az adatok mindenesetre nem támogatják sem a vészhelyzeti propaganda jogosságát, sem az általános gazdasági leállás igényét.

Svédország adatait a fenti forrásról közvetlenül vettem le. Azért érdekesek, mert más stratégia szerint „védekeztek”, mint a többi ország. Az átfertőződöttségük 10% körüli, a halálozási arányszámuk is átlagos.

Azaz a ronda nagy bezárkózás semmit sem javított ezeken a számokon, a svédek a normális európai átlagot produkálták.

Végezetül egy személyes tapasztalat arra vonatkozóan, hogy mi segíthet a betegség legyűrésében – és mi nem.

Miként az erősen valószínűsíthető, az általánosan leromlott egészségi állapot nem nyújt kellő védelmet.

A kínai kivételével ugyancsak kockázatosnak tűnnek az „oltószernek” nevezett – valójában génterápiás – készítmények. Ezek ugyanis éppen azt rombolják le bennünk, ami engem történetesen megóvott attól, hogy a koronavírus ledöntsön a lábamról.

Testem természetes véderejéről, azaz saját immunrendszeremről beszélek.

Nem engedtem magam beoltatni, hiába bombáznak itt a szervek, a kormányhivatal, akárkik...

Szeptember elején éreztem, hogy a bal szememmel valami zűr van. Belenéztem a tükörbe, és elszörnyedtem. Úgy döntöttem, hogy ennek a fele sem tréfa, elmentem az orvosi ügyeletre (szombat volt). Akkor készült az alábbi szelfi.
Az ügyeletes orvos megnézte, megmérte a vérnyomásomat, és aztán megbeszéltük: ez magától meg fog gyógyulni.

S csakugyan.

A következő kép szeptember 28-án készült, az utolsó október közepén.

Tényleg eltűnt a vérvörösség.

Aztán – talán két hete – olvastam egy cikket. Ebben a delta variánssal kapcsolatban jegyezték meg, hogy gyakran a szemben kötőhártya gyulladást okoz (ott hatol be), és az íráshoz mellékelt képen mintha a saját szememet láttam volna!

Tény, hogy akkoriban fizikailag sem voltam hű de jó formában, hamar elfáradtam.

Következtetés: átestem egy COVID-19-es fertőzésen – de úgy, hogy az eleddig tönkre nem tett immunrendszerem tette a dolgát. 83 évvel a hátam mögött!

Ahogy az influenza-járványok idején is tette. Ha a pszichém rendben volt, akkor vagy lábon elhordtam minimális tünetekkel, vagy egy egynapos közepes lázzal megúsztam.

Amikor kifektetett, előtte pszichésen a padlóra kerültem – akkoriban nem volt járvány, mégis elkapott az influenza.

Mindez még inkább eltökéltté tett abban, hogy semmi szín alatt ne engedjek semmiféle oltási önkénynek.

Az immunrendszeremnél jobbat úgysem tudnak kitalálni!548 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK