top of page

DeSantis floridai kormányzó Emma Weyant nyilvánította az NCAA-bajnokságon 500 gyorson győztesnek......William (Lia) Thomas előtt


Florida kormányzója, Ron DeSantis kedden hivatalos nyilatkozatában a floridai születésű, virginiai úszó, Emma Weyantot ismerte el az NCAA-bajnokság múlt heti 500 méteres gyorsúszásának győztesének, a Pennsylvania Egyetem transznemű úszója, William (Lia) Thomas helyett.


Thomas múlt héten történelmet írt, amikor megnyerte az 500 gyorsot, és ezzel ő lett az első nyíltan transznemű úszó országos bajnok. Weyant, a Cavaliers elsőéves úszója, aki Sarasotában született, egy teljes másodperccel Thomas mögött végzett a versenyben. Thomas 4:33.24-es idővel, Weyant pedig 4:34.99-es idővel ért célba.

DeSantis kritizálta az NCAA transzneműek részvételére vonatkozó szabályzatát, amely lehetővé tette Thomas számára a versenyzést.


"Azzal, hogy az NCAA lehetővé teszi, hogy férfiak versenyezzenek női sportágakban, tönkreteszi a nők lehetőségeit, megcsúfolja a bajnokságait, és egy csalást tart fenn" - tweetelte a republikánus kormányzó.

Floridában elutasítjuk ezeket a hazugságokat, és elismerjük a sarasotai Emma Weyant, mint a legjobb női úszót az 500 méteres gyorsúszásban."


A tweethez csatolta a nyilatkozatát.
(...)

 

269 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page