top of page

Egy másik Amerika – Az uralkodó elit elpusztította az Egyesült Államokat
Vukics Ferenc jegyzete


...már régóta világos, hogy a Trump elleni hamis vádak listája, amelyet a média támogat, propaganda... hogy minden jövőbeli potenciális elnökjelöltet megtanítson arra, hogy tönkreteszik őket, ha megpróbálják a népet képviselni a nem megválasztott uralkodó oligarchia” helyett...

Az Egyesült Államokban a Donald Trump elleni vizsgálat politikai indíttatásúnak elismerése, a strukturális és ideológiai ellentmondások, valamint az amerikai gazdaság recesszióba kerülésével kapcsolatos aggodalmak tükrében a GEOFOR szerkesztősége felkérte Paul Craig Robertset, az Institute for Political Economy (USA) elnökét és a Reagan-kormányzat amerikai pénzügyminiszter-helyettesét, hogy ossza meg velünk nézeteit Amerika jövőjéről.

GEOFOR: John Durham különleges ügyész "felmentette" Donald Trumpot az úgynevezett "Russiagate" ügyében és jelentésében azt írta, hogy az FBI vizsgálata politikai indíttatású volt. Hogyan befolyásolja ez a hír a demokraták Trump elleni harcát?

Dr. Paul Craig Roberts: A különleges ügyész Donald Trumpot igazoló és az FBI-t minden bizonyítékot nélkülöző, politikailag motivált vizsgálat lefolytatásáért elítélő döntése össze kell, hogy döntse a Biden-rezsim ugyancsak csalárd módon, hamisított dokumentumok vádjával Trump ellen folytatott vizsgálatát, valamint a New York államban Trump ellen állítólagos költségtévesztés vádjával indított büntetőeljárást. Már régóta világos, hogy a Trump elleni hamis vádak listája, amelyet a média támogat, propaganda annak érdekében, hogy megakadályozzák Trump újbóli indulását az elnökválasztáson, és hogy minden jövőbeli potenciális elnökjelöltet megtanítsanak arra, hogy tönkreteszik őket, ha a megválasztatlan uralkodó oligarchia helyett a népet próbálják képviselni.

A Demokrata Párt és az őket kiszolgáló erők azonban egyáltalán nem tisztelik az igazságot. A tények egyszerűen nem számítanak nekik. Ez igaz az amerikai egyetemekre, a jogi és orvosi egyesületekre, a CIA-ra, az FBI-ra, az NSA-ra, a Külügyminisztériumra, a szabályozó ügynökségekre, mint az NIH, a CDC, az FDA, a nagyvállalatokra, valamint a képviselőház és a szenátus számos republikánus képviselőjére, akik az őket fizető cégek gazdasági érdekeit szolgálják, nem pedig az igazságot.

Ugyanez a helyzet a demokrata szavazók nagy százalékával is, akiket a propaganda arra kondicionált, hogy gyűlöljék Trumpot. A demokraták számára nem a tények számítanak, hanem az, hogy ellehetetlenítsék Trumpot. Az igazság náluk nem akadályozhatja meg Trump megsemmisítését.

Következésképpen az USA egy végzetes társadalmi szakadás felé halad, amelyből a kilábalás lehetetlen.

Trump képviseli az egyszerű amerikaiakat, akik a neokonzervatívok háborúi helyett a békét részesítik előnyben, akik vissza akarják kapni a munkahelyeiket, amelyeket a kapzsiság vezérelte kapitalista világcégek Kínába és Ázsiába küldtek, akik azt akarják, hogy a gyermekeiket megfelelően oktassák, ahelyett, hogy szexuális perverzióval, sátánizmussal indoktrinálják őket, és azt mondják nekik, hogy rasszisták. Ezzel szemben a demokraták egyre inkább Woke-emberek, akik hisznek abban, hogy az igazság a fehér felsőbbrendűség elnyomó eszköze, hogy a keresztény erkölcs zsarnoki és diszkriminatív a pedofilokkal és más szexuális perverzekkel szemben, és hogy – ahogy maga "elnök" Biden mondta – a fehér emberek jelentik a legnagyobb veszélyt Amerikára.

Most, hogy a képviselőházi republikánusok hivatalos vizsgálatai napvilágra hozták Biden és fia teljes korrupcióját, a demokraták, a veszélyes és korrupt katonai/biztonsági komplexum és a cinkos, prostituálttá vált amerikai média kétségbeesett. Mindannyian úgy viselkednek, mint akiket lelepleztek. Így ahelyett, hogy bocsánatot kérnének Trumptól és támogatóitól – akik közül a demokraták 1000-et már törvénytelenül bebörtönöztek – a rossz bánásmódért, valószínűleg lecsapnak, amíg még mindig ők irányítják a végrehajtó hatalmat, az amerikai szenátust, a CIA-t, az FBI-t, az NSA-t és az olyan szövetségi ügynökségeket, mint az IRS, amelyeket felfegyvereztek és militarizáltak.

Alternatív megoldásként a korrupt és fenyegetett demokraták háborút idézhetnek elő az USA és Oroszország, vagy Irán, vagy Kína között, abban a reményben, hogy egy háború még a Trump-támogatókat is, különösen a köztük lévő szuperhazafiakat, az "elnök" köré fogja egyesíteni a "külföldi ellenséggel" szemben.

GEOFOR: Nemrégiben olyan hírek láttak napvilágot, hogy Mike Pence volt alelnök komolyan veszi a versenyt Donald Trumppal a 2024-es elnökválasztási versenyben. Hogyan értékeli az esélyeit, és miért döntött ilyen lépés mellett?

Dr. Paul Craig Roberts: Mike Pence-nek egyáltalán nincs esélye arra, hogy győzedelmeskedjen Donald Trump felett. Pence az uralkodó establishment kiszolgálására törekszik.

Spence egy színlelt keresztény evangélikus.

Az evangélikusok nem ellenzik az Armageddont, mert hisznek abban, hogy őket felviszik a mennybe, míg a még a földön lévőket tűz emészti el.

Az uralkodó amerikai oligarchia azt reméli, hogy Spence elvonja a keresztény evangélikusokat a Trump-szavazatoktól, és így csökkenti Trump győzelmi esélyeit, hogy a demokraták ismét ellophassák az elnökválasztást.

Mivel az evangélikusok nem túl éles eszűek, a demokratáknak sikerülhet kisiklatniuk Trumpot és az amerikai népet. Pence természetesen nem lenne elnök.

GEOFOR: Nem tehetjük meg, hogy nem kérdezünk rá a migrációs problémára. A 42-es paragrafus eltörlése után az elemzők új menekültáradatot jósolnak Mexikóból és Latin-Amerikából. Mihez vezetnek ezek a problémák, és befolyásolják-e a Fehér Ház vezetőjének jövő évi megválasztását?

Dr. Paul Craig Roberts: A Biden-rezsim dollármilliárdokat költ "Ukrajna határainak védelmére", de egy fillért sem fog költeni Amerika határainak védelmére.

A demokraták a spanyolajkú és fekete bevándorlóknak akarnak szavazati jogot adni, mert a bevándorló-betolakodók felhígítják a fehér többségi lakosságot, és lerombolják az USA etnikai alapjait. Az egységes nemzet helyett Bábel tornya van.

Mivel a demokraták ellenőrzik a legtöbb állam nagyvárosait és ezáltal a választási szabályokat és a szavazatszámlálást, nem számít, hogy az emberek hogyan szavaznak.

Ahogy Sztálin mondta, csak az számít, hogy ki számolja a szavazatokat.

Csak egy teljesen bolond várná el a demokratáktól, hogy olyan szavazatokat számoljanak össze, amelyek a republikánusok győzelmét hozták.

GEOFOR: Az amerikai államadósság, az infláció, a munkahelyek és az amerikai bankok esetleges újabb összeomlása körüli szenvedélyek csak fokozódnak. Árulja el, kérem, mi vár az amerikai gazdaságra a belátható jövőben? Hiszen az Egyesült Államok recessziója így vagy úgy, de kihat az egész világra...

Dr. Paul Craig Roberts: Az Egyesült Államokat – az én és mások évtizedek óta tartó erőfeszítései ellenére –

az uralkodó elit tönkretette a rövid távú profit és az emberek feletti hatalom rövid távú növekedése érdekében.

A globális vállalatok a gyártási munkahelyek áthelyezésével tönkretették az amerikai középosztályt és a felfelé vezető létrát, amely Amerikát a "lehetőségek társadalmává" tette. Ma sok egykori amerikai gyártó- és iparváros úgy néz ki, mint a lebombázott városok maradványai.

Miközben az amerikai vállalatok külföldön állítják elő azokat az árukat, amelyeket az amerikaiaknak értékesítenek, az áruk importként érkeznek az USA-ba. Így a hazai piacra történő termelés kiszervezése rontja a kereskedelmi deficitet.

A kereskedelmi deficitet finanszírozni kell. Ez nem jelent problémát az USA számára mindaddig, amíg a dollárra mint tartalékvalutára minden országnak szüksége van, hogy nemzetközi tranzakcióikért fizetni tudjon, és a kereskedelmi többlettel rendelkező országok a monetáris többletüket amerikai államkötvényekben tartják, így finanszírozva az USA kereskedelmi és költségvetési hiányát is.

Washington egy hihetetlen ostobaságot követve tőrrel döfte át az amerikai dollár, mint a világ tartalékvalutájának szívét, és ezzel véget vetett Washington azon képességének, hogy pénznyomtatással fizesse számláit. A tőr a Biden-rezsim oroszok és más országok elleni szankciói és az orosz központi banki betétek lefoglalása volt. Ez végül meggyőzte a világ többi részét arról, hogy a dollárban tartott egyenlegek tartása egy országot a washingtoni kisajátítás vagy ellenőrzés kockázatának tesz ki.

Ennek az lett a következménye, hogy a világ eltávolodott a dollár használatától, és helyette saját vagy más valutában egyenlíti ki kereskedelmi egyenlegét. Ezért a dollár iránti kereslet csökken, a kínálat viszont nő az USA kereskedelmi és költségvetési hiánya miatt.

Előbb-utóbb a dollár árfolyama csökkenni fog, ami magas inflációt indít el az Egyesült Államokban, ami kívül esik a központi bank ellenőrzésén.

Az amerikai életszínvonal csökkenni fog, és az USA úgy fog kinézni, mint India 1900-ban, és a fehérek iránti gyűlölet, amelyet a demokraták tanítottak a feketéknek és a bevándorló betolakodóknak, belső háborúhoz fog vezetni.

A kérdés csak az, hogy a fehér amerikaiakat annyira átnevelik-e majd a bűntudatukkal, hogy képtelenek lesznek megvédeni magukat.

896 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page