VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Egy új könyv szerzője szerint Trump a szovjet időkből visszamaradt orosz ügynök


Ezzel az állítással egyetért a volt CIA-főnök és a korábbi hírszerzési igazgató is

Az amerikai sajtó gyakorlatilag oroszlázban él. Amikor Trump váratlanul megnyerte a választást, azonnal megérkeztek a hírek, miszerint kampánystábja kapcsolatban állt az orosz hatalomhoz közel álló szereplőkkel. Az amerikai titkosszolgálatok szerint személyesen Putyin adott parancsot arra a sokrétű dezinformációs beavatkozásra, amivel az oroszok belenyúltak az amerikai választásokba.

Amikor a volt elnök a NATO-csúcstalálkozón azzal fenyegetőzött, hogy az USA ki fog lépni a NATO-ból (ha a tagországok nem emelik lehetetlen mértékben a GDP-arányos katonai kiadásaikat), amikor Nagy-Britanniában nyomást gyakorolt Theresa May miniszterelnökre, hogy minél előbb hagyja el az Európai Uniót, vagy amikor egy interjúban az USA legnagyobb ellenségeként az EU-t nevezte meg a demokraták számára, Trump „orosz-pártivá” vált.

Több, az Obama-kormányzat idején vezető beosztásban lévő titkosszolgálati vezető (többek között John Brennan volt CIA-főnök és James Clapper korábbi hírszerzési igazgató) nyilatkozott úgy, hogy szerintük Trump, ha tudtán kívül is, az orosz titkosszolgálatok óhajainak megfelelően cselekszik.

A Trump-ellenesek között van egy sokkal szélsőségesebb elmélet is, amely szerint Donald Trump maga gyakorlatilag egy szovjet időkből visszamaradt orosz ügynök.

Nemrégiben jelent meg Craig Unger American Kompromat, How the KGB Cultivated Donald Trump, and Related Tales of Sex, Greed, Power and Treachery c. könyve, amely a demokraták minden, Donald Trumppal kapcsolatos negatív állítását egy elméletbe foglalja.

A kiadó által „robbanásveszélyesnek” minősített új könyv szerzője szerint a KGB már a szovjet időkben figyelte és beszervezte Donald Trumpot. A könyv szerint Trump megfigyelése és befolyásolása már 1977-ben kezdődött, amikor feleségül vette a cseh Ivana Zelnickovát. Állítása szerint a feleségét megfigyelő csehszlovák titkosrendőrség szoros kapcsolatban állt a KGB-vel, és Trump akkor keltette fel a szovjetek érdeklődését, amikor arról kezdett beszélni a nyilvánosság előtt, hogy egyszer elnök akar lenni.

Állítólag Trumpot az 1980-as és 1990-es években többször megmentették a csődtől. Minden alkalommal, amikor Trump nehéz helyzetbe került, az orosz titkosszolgálat jóval a piaci ár felett vásárolt tőle ingatlanokat. A szerző szerint amikor Trump lett az elnök, eljött az ideje, hogy fizessen az oroszoknak a múltban tett szolgálataikért. Trump ezért minden kedvezményt megadott Putyinnak, amit csak akart – írja az Unger. A szerző azt állítja, hogy Trump Jeffrey Epstein-en keresztül tartotta a kapcsolatot az az oroszokkal. Ő az, aki kiskorú lányokkal látta el az oroszokat és a Szilícium-völgyet. Unger szerint Trump azért fordult a KGB-hez, mert „hiú volt, nárcisztikus, rendkívül hajlamos a hízelgésre és mert mérhetetlenül kapzsi”. A szerző volt szovjet ügynökök, a CIA volt tisztjei és az FBI ügynökeivel készített riportjaira alapozza állításait.(A Szerk. megjegyzése: a könyv megjelenése, létezése tény, az is, hogy súlyos témát érint, ezért illendő szólnunk róla. A tartalmának, hitelességének megítélését azonban a tisztelt Olvasóra bízzuk...)

Forrás:


https://www.dailymail.co.uk/news/article-9184687/How-Russia-began-grooming-Donald-Trump-40-years-ago-saving-financial-ruin-book-claims.html

42 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek