top of page

„Fuck Jo Biden!” Egész USA ezt üvölti a stadionok lelátóin, a „Let's go Brandon” buzdítás dallamára
Tisztelt Olvasó!


A Let's go Brandon („Gyerünk, Brandon!”) biztatás egy nagyon népszerű amerikai autóversenyzőnek szól. Valamelyik énekes egy színpadon elkezdte ezt a dallamot a Fuck Joe Biden! szöveggel skandálni, azóta szerte az egész államszövetségben futótűzszerűen elterjedt. Még a szövetségi állami parlamentekben is elhangzik „Let's go Brandon”-ként – ez ugyebár az illedelmesebb változat –, de mindenki tudja, hogy ez voltaképp a másik felszólítást jelenti.

Az ügy hátterében Biden oltási kényszert bevezetni akaró szövetségi törvénytervezete áll, ez ellen folyik a lázadás.

Egy floridai republikánus képviselő a floridai parlamentben a globális oligarchia által szorgalmazott terv, a „Build Back Better” elutasítására szólítja fel a képviselőházat. (A Szilaj Csikó is foglalkozott e témával a minap: A Globális Oligarchia nagyon köszöni nektek! Engedelmességed megmelengeti gonosz szívünket!) Beszédét a képviselő ugyancsak a Bidennek szóló felszólítással, ennek „szalonképes” változatával zárja (3.20-nál): „Let's go Brandon!” És itt hallgatható és csodálható meg a kissé durvább, „népies" változat – egy stadionnyi szurkoló harsogja torka szakadtából.


Egyébként a világháló tele van a szóban forgó felszólítás „mémjeivel”. Ha rákeres, Tisztelt Olvasó, akár 1000 találata is lehet. Szórakoztatónál szórakoztatóbbak.

Szilaj Csikó141 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page