top of page

Háború Ukrajnában és Izraelben ‒ Kijev hat F-16-os nyugati vadászgépet kapStier Gábor, a Moszkva tér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő voltak a vendégeink. Adásunkban szó volt arról, hogy amennyiben Ukrajnát felveszik a NATO-ba, az Egyesült Államoknak azonnal ki kell lépnie a szövetségből, ellenkező esetben a világháború kockázata állna fenn ‒ állítja egy amerikai szenátor.
Kijev 6 darab F-16-os nyugati vadászgépet kaphat meg júliusban, írja a New York Times. Az Ukrán Fegyveres Erők légierő-parancsnokságának szóvivője, Jurij Ihnat nemrég azt mondta, hogy az ukrán pilóták már gyakorolják az F-16-os vadászgépeken a légi és földi célpontokra mért csapást, és taktikai kiképzést kapnak.


A New York Times szerint 12 ukrán pilóta lesz harckész az F-16-osokra, miután 10 hónapos kiképzést kaptak Dániában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. Ám mire a pilóták visszatérnek Ukrajnába, az európai szövetségesek által ígért 45 vadászgépből már csak hat F-16-ost szállítanak Kijevnek.

220 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page