top of page

Háború Ukrajnában és Izraelben – Kim Dzsongun: A Koreai-félszigeten bármikor kitörhet a háború + videóVukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a moszkvatér.com főszerkesztője voltak a vendégeink, akikkel arról is beszélgettünk, hogy Kim Dzsongun szerint a háború a koreai félszigeten bármikor elkezdődhet.Hivatalosan kijelentjük, hogy ha az Egyesült Államok és Dél-Korea megpróbál katonailag konfrontálódni velünk, nukleáris elrettentő erőink választ fognak adni" – közölte Kim Dzsongun.


Az észak-koreai vezető úgy fogalmazott, a minket lerohanni próbáló ellenség vakmerő lépései miatt kész tény, hogy a Koreai-félszigeten bármikor kitörhet a háború. Ezért utasította hadseregét, hogy készüljön fel "Dél-Korea egész területének pacifikálására" - beleértve az atombombák bevetését "válaszul bármilyen támadásra".Szavai szerint, az Észak és Dél közötti kapcsolat már nem rokoni vagy homogén kapcsolat, hanem teljesen két ellenséges ország, két hadviselő fél kapcsolatává változott".


A Reuters hírügynökség szerint 2024-ben Dél-Korea és az Egyesült Államok "döntő választások" előtt áll, amelynek része lehet a Koreai-félszigeten való eszkaláció.

355 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page