VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hamarosan még egy összeesküvés-elmélet bizonyul igaznak: adathordozót oltanak belénk

Tavaly vita folyt arról a Szilaj Csikó berkeiben, hogy lehetséges-e bejuttatni az emberi szervezetbe oltásokkal adattárolásra alkalmas eszközt. Egyikünk – mint elektronikai szakértő – úgy vélte, hogy nem lehetséges, legalábbis távolról kiolvasható adattárolókat nem. Most itt van egy arról szóló ismertetés a Massachusetts Institute of Technology oldalán, hogyan lehet bejuttatni adattárolásra alkalmas anyagot az emberi szervezetbe.


Ez az anyag egy speciális festék, a bőr alatt marad, és infravörös fénnyel megvilágítva egy okostelefonnal kiolvashatók belőle az adatok.

Tehát hamarosan még egy összeesküvés-elmélet bizonyul igaznak, ugyanis aligha képzelhető el, hogy a folyamatos, ismételt oltások programjába – hiszen nyilván erre készülnek – előbb-utóbb ne iktassák be majd a bejuttatását ennek a fajta nyomjelölőnek és adathordozónak.

Ha Microsoft Edge nevű böngészővel nyitjuk meg ezt az oldalt: Storing medical information below the skin’s surface | MIT News | Massachusetts Institute of Technology – akkor le is tudjuk vele (vagy akár Google-fordítóval) fordíttatni magyarra. Igaz ugyan, hogy csak vacakul, de a lényeget ki lehet belőle venni.

Őszintén szólva, én sem nagyon hittem el eddig, hogy ilyesmire készülnek, de lám, a technikai része máris készen van. A kutatás legfőbb finanszírozója pedig ki volna más, mint a Bill & Melinda Gates Foundation.

Ugye, most meglepődött ezen a tisztelt Olvasó?