top of page

Harc az utolsó ukránig (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk:

Fighting to the Last Ukrainian, By Paul Craig Roberts, April 23, 2024

Schiller Mária küldeményeUkrajna megközelítőleg félmillió katonát vesztett.És úgy tűnik, hogy az amerikai/angol/európai „segélycsomagok” további félmillió katonába kerülnek Ukrajnának.

A brit miniszterelnök ezzel az esztelen indoklással igazolja Ukrajna elpusztítását:


„Ukrajna védelme Oroszország brutális törekvéseivel szemben létfontosságú a mi biztonságunk és egész Európa számára. Ha Putyin sikerrel járhat ebben az agressziós háborúban, nem fog megállni a lengyel határnál”.


Miért hazudik a brit miniszterelnök? Vagy lehet, hogy tényleg teljesen hülye? Egyetlen hírszerző ügynökség sem szolgáltatott egyetlen bizonyítékot sem arra, hogy Oroszország terjeszkedő politikát folytatna Európa felé.

Ráadásul, ahogy az orosz kormány többször is szavakkal és tettekkel világossá tette, nincs szó orosz invázióról Ukrajnában. Egy korlátozott katonai műveletről van szó, amelynek célja, hogy az ukrán erőket kitakarítsák az oroszok lakta területekről, amelyek az ukrán kormányt megbuktató amerikai puccs után váltak el Ukrajnától, és egy oroszellenes kormányt állítottak fel, amely üldözte Ukrajna orosz lakosságát. Ezt mindenki tudja, de a Nyugat úgy tesz, mintha ez egy invázió lenne.


Az USA, az Egyesült Királyság és az EU az, amely egy korlátozott hadműveletet általános háborúvá változtat. Putyin nem tudta, hogy ez lesz a következménye a korlátozott hadműveletének. Putyin rosszul ítélte meg a Nyugatot és hibázott. Azonnal ki kellett volna ütnie Ukrajnát, és túl kellett volna lennie rajta, mielőtt a Nyugatnak ideje lett volna beavatkozni.


Ki teszi tönkre tehát Ukrajnát? Oroszország vagy a Nyugat?
295 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page