top of page

Három Vukics egy csapásra! Tessék választani!1.

A legyőzött elnökjelöltekkel együtt tartott győzelmi beszédet Vlagyimir Putyin. A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor moszkvater.com főszerkesztője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.
A tartalomból: 

 • Ünnepi beszédet mondott az orosz elnök a Krím elcsatolásának 10. évfordulóján. A beszédben több érdekesség is elhangzott.

 • Putyin egy érdekes gesztust is tett megválasztása után, szintén a Krím elcsatolásának 10. évfordulóján.

 • Korábban győzelmi beszédet is mondott moszkvai kampányközpontjában Putyin, miután az orosz Központi Választási Bizottság előzetes eredményei szerint a szavazatok közel 90 százalékával nyerte meg ötödik hivatali ciklusát.

 • Moszkva visszautasítja az Egyesült Államok értékelését az orosz elnökválasztásról, és nem áll szándékában azt figyelembe venni azt – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtófőnöke. Korábban az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács egyik tisztségviselője újságíróknak azt mondta, hogy Washington az orosz elnökválasztást “sem szabadnak, sem tisztességesnek” minősítette.

 • Kína valószínűleg bojkottálni fogja az orosz-ukrán konfliktusról szóló nemzetközi béketárgyalásokat, ha Moszkva nem kap helyet a tárgyalóasztalnál – jelentette hétfőn a Politico az ügyet ismerő tisztviselőkre hivatkozva.

 • Németország és Lengyelország együttműködést tervez az ukrajnai lőszergyártás növelése érdekében. Erről Boris Pistorius német védelmi miniszter és lengyel kollégája, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz állapodott meg a Varsó melletti Helenówban folytatott tárgyalások után – számolt be a TASS orosz hírügynökség.


 

2.
Az emberiségnek véget kell vetnie a háborúnak, különben a háború vet véget az emberiségnek - mondta az egykori amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy. Ennek ellenérte a nyugati politikusok és a hangadók szerint fel kell fegyvereznünk magunkat egy Kína, Oroszország, Irán, vagy Észak-Koreával megvívandó háború miatt. Azt azonban nem mondja el senki, hogyan nézne ki ez a konfliktus. Annyi biztos, hogy a NATO tartalékterve a nyugati világ totális globális háborúra és esetleges nukleáris megsemmisítésre való felkészítése. Vukics Ferenc alezredes azt járja körbe, hogy miként nézne ki egy hagyományos, egy korlátozott nukleáris, és egy globális nukleáris konfliktus a NATO és Oroszország között.3.

Franciaország kétezer fős katonai kontingenst készül Ukrajnába küldeni. A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor moszkvater.com főszerkesztője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.A tartalomból:

 • Franciaország kétezer fős katonai kontingenst készül Ukrajnába küldeni – közölte Szergej Nariskin, az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója. A TASS beszámolója szerint Nariskin úgy fogalmazott Franciaország jelenlegi vezetése nem törődik sem a hétköznapi franciák halálával, sem a tábornokok aggodalmaival.

 • Németország 500 millió euró értékben szállít fegyvereket és lőszert Ukrajnának – jelentette be kedden Boris Pistorius védelmi miniszter. A munkaerő- és lőszerhiány ellenére Berlin ígéretet tett arra, hogy idén 7 milliárd eurót fordít Ukrajna katonai támogatásra.

 • Az EU-nak újra kell gondolnia katonai stratégiáját, és drasztikusan fel kell gyorsítania védelmi termelését annak érdekében, hogy segítse Ukrajnát az Oroszországgal fennálló konfliktusban – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn. Felhívását akkor tette, amikor Kijev egyre gyakrabban figyelmeztet a lőszerhiányra.

 • Hakan Fidan török külügyminiszter úgy véli, hogy 2024-ben nem számíthatunk az ukrajnai válság rendezésére – számol be a TASS. Bokszmérkőzés folyik, ami nagyon drága. Fennáll a veszélye, hogy a konfliktus átterjed más régiókra, Kelet-Európára, Közép-Európára, szó esik az atomfegyverekről.

 • Az orosz és a belarusz sportolók nem vehetnek részt a párizsi olimpia nyitóünnepségén – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a France 24 szerint. A július 26-i megnyitón a szokásos stadionon belüli csapatfelvonulás helyett több ezer sportoló fog csónakokon haladni a Szajnán az Eiffel-torony felé.

 • A NATO legnagyobb bázisa épül Romániában, de nem ez az egyetlen bázis az országban. Hasonló bázisok létesültek már a Baltikumban és Lengyelországban is. Emellett különleges fejlemény, hogy csapatostul menekülnek a katonák az európai hadseregekből. 

 • Utakat zárnak le a lengyel gazdák országszerte. 500 településen 70 ezer tiltakozó mozdul meg. Erről az RMF24 számolt be. A gazdák tiltakozást terveznek az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon, valamint a városközpontokban.

436 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page