top of page

Hogyan foglalták el a magánérdekek Amerika irányítását (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk:

How Private Interests Seized Control of America, y Paul Craig Roberts, April 1, 2024

Schiller Mária küldeménye


Egy dolgot biztosan tudunk korunkról: egyetlen nyugati kormány sem képviseli az általa irányított népet.


A nyugati kormányok azoknak az érdekeit képviselik, akiknek a kampánytámogatásai választják a kormányt. A kormányt egyszerűen megvásárolják a kampánytámogatók. Ez nem kormány a Thomas Jefferson és Albert Jay Nock által használt szó értelmében. Az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság legalizálta a kormány megvásárlását a különleges érdekek által, amelyek a kormányt saját céljaikra használják fel.

A Legfelsőbb Bíróság tulajdonképpen úgy döntött, hogy a kormány megvásárlásához való jog az első alkotmánymódosítás első kiegészítése.

Máshol a nyugati világban még rosszabb a helyzet, mert a kormányoknak először Washington érdekeit kell képviselniük.

Mivel Washington képviselete ritkán felel meg az ő érdekeiknek, egyetlen nyugati kormány sem rendelkezik az emberek támogatásával.

Nemrég tettem közzé a német kancellár, a brit miniszterelnök és a francia elnök népszerűségi mutatóit, és ezek még Bidenénél is alacsonyabbak voltak. A német kancellár népszerűségi mutatója 17%-os Más szóval a németek 83%-a rosszallja. Mégis ő uralkodik rajtuk.


Európában mindenhol a jóváhagyási arányok rosszallási arányok, az európai vezetőket a lakosság 65-70%-a helyteleníti.

Hogy lehet ezt demokráciának nevezni? Nem lehet.

Albert Jay Nock 1935-ben az amerikai politikai rendszert leíró legfontosabb könyvében, amelyet valaha írtak, elmondta helyzetünk igazságát. Ha elolvassa és megérti Nock könyvét, és elolvassa Charles Beard néhány, az Egyesült Államokról szóló politikai történelmét, akkor nagyon világosan megérti, hogy miért szűnik meg a szabadság Amerikában.


Albert Jay Nock különbséget tesz a társadalmi hatalom és az államhatalom között. A társadalmi hatalom az, amikor az emberek hatalommal rendelkeznek. Akkor van kormány. Az állami hatalom az, amikor az államnak van hatalma. Akkor van zsarnokság. Ez az a helyzet, amikor a kormányzatot a hatalmas érdekek – beleértve a kormányzati ügynökségeket is – privatizálják, hogy a saját céljaikat szolgálják, és elszámoltathatatlan állammá alakul át.


Thomas Jefferson szándéka szerint az új nemzetet a társadalmi hatalom, azaz a nép irányította volna. Az alapító atyák közül mások azonban olyan állami hatalmat akartak, amelyet saját érdekeik érvényesítésére felhasználhatnak. Nock példákat hoz erre az eredeti alapítók részéről. Véleményem szerint erre talán a legjobb példa 60-70 évvel később Abe Lincolnnak a vasutaknak nyújtott szolgálata és az északi gyárosok támogatása egy olyan vámtarifa érdekében, amely az ő érdekeiket szolgálta volna a lakosság magasabb árainak rovására. Lincolnnak a vámtarifa támogatása volt az, ami a déli államok elszakadását és a Konföderáció Lincoln általi lerohanását okozta.

Hogy elfedjék azt a tényt, hogy Lincoln nem volt más, mint a gazdasági érdekek kiszolgálója, a történészek hamis beszámolót találtak ki Lincoln Konföderáció elleni háborújáról.
A nyugati világban a demokrácia csupán egy gyakorlat, amelyet arra használnak, hogy meggyőzzék az embereket arról, hogy ők irányítanak.

Nem fogom kifejteni Nock magyarázatát arról, hogy kezdettől fogva halálra voltunk ítélve. Azzal kezdődött, hogy a népszuverenitást felváltotta az állam.

Ma a gondolkodás nélküli hazafiak az államot támogatják az ország és a népszuverenitás rovására.

Eredetileg az államhatalom úgy nőtt, hogy különleges kedvezményekkel támogatta azoknak az érdekeit, akik az állam feletti irányítást megszerezték. Ma a helyzet nagymértékben romlott. Az államot arra használják, hogy elnyomják azokat, akik tiltakoznak a különleges érdekek programjai ellen.


Vegyük például a népszuverenitás tömeges elnyomását. 
Az olyan honlapokat, mint a vDare.com, amelyek rámutatnak annak káros következményeire, hogy az állam Bábel tornyává változtatja a nemzetet, az állam elnyomja.


A vDare.com elmagyarázza, hogy az asszimilálhatatlan emberek tömeges bevándorlása egy országba a "sokszínűség" és a "multikulturalizmus" nevében valójában a nemzet pusztulását jelenti. A végső hatás a sokszínűség felszámolása.

Egy ország etnikai alap, közös nyelv, közös vallás és erkölcs nélkül Bábel tornya, nem pedig nemzet. A baloldali-liberálisok és a Demokrata Párt évek óta Bábel tornyává változtatják Amerikát.

Úgy tűnik, a vDare.com elég nagy hatást gyakorolt ahhoz, hogy kiváltsa a vDare állami elnyomását.

Ugyanaz a korrupt New York-i "igazságszolgáltatás", amely Trump elnök ellen felsorakozott, a vDare ellen is bevetésre került. Az állam most a bankokra támaszkodott, hogy megtagadják a vDare weboldalra érkező hitelkártyás adományok feldolgozását.

A cél az, hogy megfosszák a vDare-t a bevételektől, és a honlapot a bezárására kényszerítsék.

Amit az alternatív médiában a véleménynyilvánítás szabadságában bízó libertáriusok nem értenek meg, az az, hogy ilyen alapon minden alternatív weboldal ugyanúgy bezárható.

Hol van az elszámoltathatóság, amikor az amerikai alkotmány által garantált szólásszabadságot az állam nyomására a bankok leállíthatják?

A népszuverenitás – a nép általi kormányzás – keretében a kormány feladata a tulajdon védelme, a szabad véleménynyilvánítás és az igazságszolgáltatás.

Az állami kormányzás alatt az állam feladata az, hogy különleges előnyöket biztosítson azoknak az érdekeit szolgálva, akik az állam felett ellenőrzést szereznek.

Az a rendszer, amelyben az amerikaiak Thomas Jefferson szándékának más alapító atyák általi korai megdöntése óta élnek, olyan különleges érdekek rendszere, amilyenben ma élünk.


A népszuverenitás teljes és totális legyőzése miatt az amerikaiak egyre növekvő zsarnokságban élnek, amelyben kénytelenek csökkentett szabadsággal, jövedelemmel és életszínvonallal fizetni a kivételezett kevesek gazdagságáért.


Amerika legfelső 1%-a 2 billió dollárral lett gazdagabb:

Hatalmas különbség van 11 millió és 1000 millió dollár között, de mindkettő a legfelső egy százalékhoz tartozik. A multimilliárdosok sok ezer millióval rendelkeznek. Az igazi gazdagok az egy százalék felső egytizede.380 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page