top of page

Hogyan hazudik a média – A bennfentesek mondják el (Vajda Miklós filmismertetője)


Az újságírókat azért fizetik, hogy népszerűsítsék a háborúkat, felkeltsék a világjárványoktól való félelmet, hazugságokat terjesszenek a klímaváltozásról, és az emberiség elárulását okozzák.

David Sorenson dokumentumfilmje megjelent az amerikai „Stop World Control” internetes platformon. Többek között a médiában elterjedt hazugságok által okozott globális bűncselekmények is feltárulnak benne. Sorenson példákon keresztül szemléletesen írja le, hogy a vezető média hogyan játssza ki hatalmát, és szándékosan tartja félelemben és tudatlanságban az embereket.

Az újságírók mind ugyanazt a forgatókönyvet követik, hazugságra nevelték őket, és azért fizették őket, hogy háborúkat népszerűsítsenek.

A következő filmben a bejelentők élményeiket, kalandjaikat adják át a nyilvánosságnak. Őszinte, hiteles beszámolóikkal valódi szemeket nyitnak a hatalom valaha volt legnagyobb, leghamisabb és legglobálisabb eszköze előtt.


Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztője elismerte, hogy az újságírókat szerte a világon arra képzik és fizetik, hogy állandóan hazudjanak az embereknek.


Udo Ulfkotte, újságíró és szerkesztő


Nos, körülbelül 25 éve vagyok újságíró, és arra tanítottak, hogy hazudjak, csaljak, és ne mondjak igazat a nyilvánosságnak. De most látom, hogy az elmúlt néhány hónapban a német és az amerikai média hogyan próbál háborút hozni Európa népeinek és Oroszországnak, akkor ez egy olyan pont, ahonnan nincs visszatérés. Én kiállok, és azt mondom, nem helyes, amit a múltban tettem, hogy embereket manipuláltam, Oroszország elleni propagandát csináltam, és nem helyes, amit a kollégáim tesznek és tettek a múltban, mert megvesztegetik őket azért, hogy hazudjanak az embereknek, nemcsak Németországban, hanem egész Európában.

Azért írtam ezt a könyvet (Megvásárolt újságírók, 2014-ben jelent meg), mert nagyon félek egy új európai háborútól és nem akarom, hogy ez a helyzet megismétlődjön, mert a háború soha nem magától keletkezik. Mindig vannak olyanok, akik a háború mögött állnak, és elősegítik azt. És ezek nem csak politikusok, hanem újságírók is.

A múltban megcsaltuk olvasóinkat, csak azért, hogy elősegítsük a háborút, de már nem akarom, mert elegem van ebből a propagandából.


Banánköztársaságban élünk, és nem egy demokratikus országban, ahol megvan a sajtószabadság, ahol megvannak az emberi jogaink. A német médiában, a kollégáim, nap mint nap az oroszok ellen írnak, a transzatlanti szervezetekben vannak, és az Egyesült Államok támogatja őket ebben.

Az Egyesült Államokban, Oklahoma állam díszpolgára lettem. De miért? Csak mert az amerikai politika mellett írok. Ezért támogatott a Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA. Elegem van belőle, nem bírom tovább. Ezért írtam egy könyvet, nem azért, hogy pénzt keressek, nem.

Ez sok bajba fog sodorni, mert az emberek Németországban, Európában és szerte a világon bepillantást kapnak abba, ami a zárt ajtók mögött történik. a CIA támogatásával. Elegem van belőle, nem bírom tovább.


(Heves bírálója volt országa migránspolitikájának és a német sajtónak. Több könyve jelent meg ezekben a témákban, amelyeket számos nyelvre lefordítottak. Többször felkerült a Spiegel bestseller-listájára. Hivatalosan szívinfarktusban halt meg 2017. január 13-án)


Julian Assange, újságíró, a Wikileaks alapítója


Az egyik reményteli dolog, amit felfedeztem, hogy az elmúlt 50 évben szinte minden háború, amely kitört, a média hazugságainak az eredménye. A média megakadályozhatta volna. Ha elég mélyen kutattak volna, ha nem nyomták volna a kormánypropagandát, meg tudták volna akadályozni.


De mit jelent ez? Nos, ez alapvetően azt jelenti, hogy a lakosság nem szereti a háborúkat, és ezért a lakosságot háborúkba kell csábítani. A lakosság nem önként és nyitott szemmel indul háborúba. Tehát ha jó a médiakörnyezetünk, akkor békés környezetünk is van. De az első számú ellenségünk a tudatlanság. És úgy gondolom, hogy ez mindannyiunk legnagyobb ellensége. Nem értjük, mi történik valójában a világunkban. Csak akkor tudunk hatékony döntéseket hozni, ha megértjük, ami körülöttünk történik. A kérdés most az: ki támogatja a tudatlanságot? Nos, azok a szervezetek, amelyek megpróbálják titokban tartani a tényeket, és amelyek a valódi információkat hamisan állítják be. Ez utóbbi kategóriába tartozik a hazug média.

Tényleg azt gondolom, hogy a média általában annyira aljas, hogy el kell gondolkodni azon, vajon nem lenne-e a világ összességében jobb nélküle. Vannak nagyon-nagyon jó újságírók, és sok jó médiaszervezettel dolgozunk együtt. De a túlnyomó többség szörnyű, és elfedi a világ valós helyzetét.

Ki ösztönzi a tudatlanságot? Nos, azok a szervezetek, amelyek megpróbálják titokban tartani a dolgokat, és azok a szervezetek, amelyek a valódi információkat hamissá teszik és hamisan állítják be.


Assange 2006-ban alapította a WikiLeakset, ahol közzétett anyagot a kenyai ítélet nélküli kivégzésekről, amiért 2009-ben Amnesty International Media Awarddal tüntették ki. A 2006-os elefántcsontparti egészségügyi krízisről, melynek során egy svájci cég hajója szennyező anyagot öntött a tengerbe Abidjan kikötőjében. Közölt le anyagot a szcientológiai egyház kézikönyveiről, a Guantánamói-öbölbeli fogolykínzásokról és bankokkal kapcsolatos botrányokról (Kaupthing, Julius Baer). 2010-ben az amerikai hadsereg afganisztáni és Irak elleni háborújáról tett közzé titkosított dokumentumokat.

2010. november 28-án a WikiLeaks öt médiabeli partnerével együtt titkos amerikai diplomáciai üzeneteket tett közzé. A Fehér Ház Assange tevékenységét meggondolatlannak és veszélyesnek nevezte.

A WikiLeaksszel kapcsolatos munkásságáért Assange 2008-ban megkapta a The Economist Freedom of Expression díját, 2010-ben pedig a Sam Adams Awardot.

Az Utne Reader a világot megváltoztató 25 személy közé sorolta, a New Statesman pedig a 23. helyre tette a világ 50 legbefolyásosabb embere listáján.

2010. november 30-án svéd kérésre az Interpol felvette a körözött személyek listájára, nemi erőszakkal kapcsolatos vádak miatt akarták kihallgatni. Assange december 7-én önként jelentkezett a londoni rendőrségen. Az ellene felhozott vádakat tagadta. 2019 végén a svéd bíróságok ejtették a vádakat.


2012 és 2019 között az ecuadori nagykövetségen élt Londonban, politikai menekültként. Miután a WikiLeaks kiadott információkat az ecuadori elnök, Lenín Moreno korrupciós ügyéről, az ecuadori elnök bejelentette, hogy Assange-nak távoznia kell a nagykövetségről, amelyet követően a brit rendőrség letartóztatta. 50 hét börtönre ítélték. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága kémkedés vádja alatt eljárást indított Assange ellen, amelyet többek között a Washington Post és a New York Times is kritizált. 2021 elején a kiadatása ellen döntöttek Nagy-Britanniában öngyilkosság esélye miatt, ezért a londoni Belmarsh börtönben maradt. 2019 áprilisa óta itt él.

2021. december 10-én egy brit bíróság úgy döntött, hogy Assange kiadható az Egyesült Államoknak, hogy bíróság elé álljon. Assange fellebbezni fog a döntés ellen.

Marc van Ranst, európai virológus


A belga kormány által felkért virológus megmutatja a nemzetközi politikusoknak, hogyan lehet manipulálni a médiát, hogy elhitesse az országokkal, hogy világjárvány van, és hogyan lehet rávenni az embereket, hogy oltást akarjanak.


Beszámolok a belgiumi válságmenedzserként és influenza-tisztként szerzett tapasztalataimról, kiemelve a kommunikációs szempontokat. És akkor csak egy esélyed van a helyes megoldásra. Úgy értem, az első nap nagyon fontos. Az első napon elkezdek kommunikálni a sajtóval, a lakossággal. És ezt jól kell csinálni. Úgy értem, ki kell választani az "egy hang, egy üzenet" lehetőséget. Belgiumban úgy döntöttek, hogy ezt egy nem politikusra bízzák, és én nem állok kapcsolatban egyetlen párttal sem. És ez egy kicsit megkönnyíti a dolgokat, legalábbis egyelőre. Mert nem támadnak politikailag, mert kisebbségben vagy, ez nem jön be. És ez nagy előny volt.


A második előny az, hogy Brüsszelben teljesen naivak az emberek, és ezért sokkal többet lehet elérni, mint egyébként. Az első néhány napban mindenütt jelen kell lenni ahhoz, hogy felkeltsd a média figyelmét, meg kell állapodnod velük, hogy mindent elmondasz nekik, és amikor hívnak, felveszed a telefont, és amikor ezt megteszed, akkor teljes körű együttműködési lefedettséget kapnak a területről, és nem fognak alternatív hangokat keresni.


Ez sokkal könnyebbé teszi a dolgokat. És akkor azt kell mondanod, oké, nos, H1N1-halálunk lesz. Persze ez elkerülhetetlen lenne. Sir Donaldson idézetét használtam, aki azt mondta: hogy Nagy-Britanniában a nyár végi járvány csúcspontján naponta 40 ember hal meg. Tehát abban az időben 62 millió ember élt az Egyesült Királyságban, naponta 40 haláleset. Kiszámoltam, hogy Belgium esetében ez napi hét haláleset lenne a járvány csúcspontján, és ezt használtam a médiában. Sir Donaldson idézetét használtam a médiában. Napi hét belga influenza halálozás lenne reális a járvány csúcsán, ez minden évben így van, még járvány nélkül is. Fontos azonban beszélni a halálesetekről. Mert amikor ezt mondod, az emberek azt mondják: „Hú, hogy érted, hogy emberek halnak meg az influenzától?” És ez egy szükséges lépés volt, amit meg kellett tenni. Aztán persze néhány nappal később bekövetkezett az első H1N1-halál az országban. A talaj tehát elő volt készítve, és már folyt a tárgyalás. Utána pedig el kell dönteni, hogy kit oltasz először. A nőket és a gyerekeket. A kockázati csoportok, fontosak voltak. Aztán visszaéltem azzal, hogy Belgium élvonalbeli futballklubjait oltottam be, és ez kiváltságos emberekké tette a focistáikat. Mert a lakosság valóban azt hiszi, hogy ez az oltás annyira fontos, hogy még a futballisták is be lettek oltva, akkor tudok vele manipulálni. "A média nem fog alternatív hangokat keresni" "Fontos, hogy a halálesetekről beszéljünk"


Charlie Chester, CNN-igazgató


Charlie Chester, a CNN technikai igazgatója bevallotta a Project Veritas egyik titkos újságírójának, hogy a CNN hogyan kelt félelmet a halálozási arányokkal, és hogyan képezik ki a riportereket a propaganda terjesztésére hírek helyett.


Nagy problémám van azzal, ahogyan kiszámítjuk, hány ember hal meg a járványban naponta. Mert megnéztem, és azt mondtam: „Növelnünk kellene a számot!” „Miért nem elég magas ez a szám? Nincs olyan, hogy hamisítatlan hír. A CNN minden riportere megmondja az embereknek, mit gondoljon. Olyan, mintha egy bizonyos irányba terelnénk a gondolataikat, mielőtt még kinyitnák a szájukat. És csak olyan embereket engedünk adásba, akiknek bizonyított tapasztalatuk van a hazudozásban.


Részletek egy a sajtóban lefolyt beszélgetésből


Az afrikai kormányok tisztviselőinek kiszivárgott találkozója azt mutatja, hogy a COVID számok növeléséről tárgyalnak a lezárások folytatása érdekében.


„Módot akarunk találni a COVID számok növelésére a zárlat lejárta után is, de nem tudom, mikor ér véget a zárlat. Egyesek szerint április 16. De amikor bejelentettük, nem mondtam, hogy melyik évben lesz vége."


Hans Nijenhuis, az AD holland újság főszerkesztője:

Felhívtak, és azt mondtam: „Figyelj, Wilderst is miniszterelnökké tehetjük, ha ezt akarod. Tehát ezentúl, rajtunk keresztül!” Lehet, hogy nem kéne ezt publikálni, de ez így működik.


A CNN technikai igazgatója azt mondta, hogy arra koncentráltak, hogy Trumpot eltávolítsák hivatalából. Következő projektje az éghajlatváltozás kiaknázása, mert "a félelem eladja".


Charlie Chester, CNN-igazgató:

Ha a nyilvánosság megnyílik előtte, akkor elsősorban az éghajlatra és a globális felmelegedésre fogunk összpontosítani. Ez lesz a fókuszunk. Ugyanúgy, ahogy a hangsúlyunk Trump kiszorításán volt. Anélkül, hogy kimondtuk volna, az volt, így a következő lépésben az éghajlatváltozással fogunk foglalkozni.


– Hogyan fog ez lefolyni?

– Nem vagyok benne biztos. Az az érzésem, hogy úgy fog kinézni, hogy folyamatosan videókat vetítünk a jég visszahúzódásáról, az időjárás felmelegedéséről és a gazdaságunkra gyakorolt ​​hatásáról.

– Ki dönti el ezt?

– A csatorna főnöke.

– És ki az? Az a cukor? (Megjegyzés: utalva Jeff Zuckerre) Elképzelném, hogy felhívja a stábját, és megbeszélik, mit gondolnak, hol tartanak.

– Szóval ez a következő... éghajlatváltozás bőségesen.

– Készülj fel, eljön.

– Ön szerint sok lesz a félelem?

– Igen, a félelem jól fogy.


Az újságírókat arra nevelték, hogy hazudjanak, csaljanak, és soha ne mondják ki az igazat. Az újságírókat azért fizetik, hogy népszerűsítsék a háborút. A háborúk a média hazugságainak következményei. A politikusok megtanulják, hogyan manipulálják az embereket a médián keresztül. A halálozási arányokat a félelem keltésére és az emberek viselkedésének szabályozására használják. A kormányok növelik a koronavírusos esetek számát a lezárások meghosszabbítása érdekében. A média arra törekszik, hogy az általuk választott politikai vezetőket pozícióba helyezzék. Következő nagy probléma a klímaváltozás. A riporterek mind ugyanazt a forgatókönyvet fogják követni.

Szóval még mindig mindent elhisz, amit a hírekben lát?

Amerikai kormánypénzből képezhet újságírókat a telex


A régi indexesek új blogjának főszerkesztője, a Gyurcsánynéval rendszeresen telefonálgató Dull Szabolcs arról számolt be, hogy a most induló „oktatási" projektjüket az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja – írja az Origo.


A Telex nevű baloldali propagandaorgánum vezetője azt „elfelejtette” megemlíteni, hogy a DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik. Emlékeztetőül: a 2022-es országgyűlési választási kampányban a magyarországi baloldal részére több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett az Egyesült Államokból, a támogatás forrása ugyanakkor még mindig nem tisztázott. Pontosabban: hazugság, hogy mikro-adományok voltak.


 

Források:714 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page