top of page

Hol tartanak a dolgok? (James Howard Kunstler jegyzete)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


"A világ azonban a davosi unitárius világkormányzási receptből a decentralizáció és a multipolaritás felé halad - az autonómia, a történelmi értékek és a szuverenitás reneszánszát követve." – Alastair CrookeElfelejtette már a kínai léggömb-incidenst? Ne aggódjon, majd elfogja. Ez csak egy pillanatnyi figyelemelterelés volt az országunk lassú lefolyású összeomlásáról. És ez együtt járt egy boffo munkahelyi jelentéssel, amelyet a "szabadidős és vendéglátóiparban" történő felvételek vezettek. Furcsa módon ugyanebben a hónapban rekordot döntött az autók visszavételének száma, ami még magasabb volt, mint a 2009-es nagy pénzügyi fiaskó mélypontján – felvetődik a kérdés: hogyan jut el ez a sok autó nélküli ember Disney Worldbe? És ha mégis, miből fognak ott pénzt keresni?


Amerika a múlt héten összebújva, hősugárzók és fatüzelésű kályhák mellé húzódva küzdött meg a sarkvidéki szuperviharral, amely szintén elterelte a figyelmünket a globális felmelegedéssel kapcsolatos rémhírekről, amelyeket az agit-prop ipar a Covid-19-történet felbomlásának helyettesítésére a közvélemény figyelmének középpontjába állított. Tanulság: Minél impotensebb és alkalmatlanabb lesz a kormányunk, annál inkább törekszik a látszatát kelteni annak, hogy mindent... a foglalkoztatást... az időjárást is tökéletesen uralja. A klímaváltozás elleni keresztes hadjárat legfontosabb tévhite az, hogy a kormányunk nem tehet ellene semmit, csak pózolhat és színlelhet – és még több idióta szabályozást adhat ki, amelyek megakadályozzák az embereket abban, hogy üzletet kössenek és éljék az életüket.


Az állampolgárokat, azaz a nyilvánosságot sikeresen megosztották és két politikai frakcióba szervezték. A baloldalon: azok, akik mindent elhisznek, amit a kormánytisztviselők mondanak nekik, függetlenül attól, hogy mennyire abszurd. Ennek a frakciónak a legtöbb vezető tagja korábban olyan ember volt, aki semmit sem hitt el abból, amit a kormány mondott neki, de aztán "felébredtek". Most azt hiszik, hogy az mRNS vakcinák tényleg jót tesznek... hogy ha minden társadalmi viselkedést a bőrszínre alapozunk, az kiűzi a rasszizmust a társadalomból... és hogy a szexuális zűrzavar a legmagasabb és legjobb pszichológiai állapot.

Ha megpróbálsz vitatkozni velük ezek közül bármelyikről, blokkolnak vagy törölnek. Ha ez nem sikerül, akkor a politikai káosz egy újabb epizódját rendezik meg ürügyként, hogy lökdösődjenek.

A jobboldalon: azok, akik szkeptikusak és aggódnak a kormányzati túlkapások miatt, akik ellenzik a beavatkozó hivatalos cenzúrát, akik ellenállnak a nyelv arra irányuló manipulációjának, hogy megfordítsanak és felforgassanak egy korábban koherens értékrendet, akik felismerik az átverést, ha látják, és a kényszerítést, ha érzik, akik tisztelik az emberiség hosszú küzdelmét, hogy kialakítson egy érthető valóságképet és mechanizmusokat annak tesztelésére. Azok, akik ragaszkodnak a személyes szabadság bizonyos fokához egy igazságos és tisztességes jogállamban.(Szilaj Csikó-fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


 


384 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg