top of page

Lengyelország vétózni tervezi az Európai Bizottság legújabb veszélyes javaslatát...


...amely kerülő úton igyekszik családként elfogadtatni a különböző LMBTQ-formációkat az Unió tagállamaiban


A határokon átívelő szülőség EU-n belüli kölcsönös elfogadásáról szóló javaslat szerint ugyanis akkor is el kellene ismernie Magyarországnak és Lengyelországnak egy személy vagy pár szülőségét, ha a gyermekhez a magyar törvények alapján nem elismert vagy illegális módon jutottak, például béranyaság útján!

Fontos, hogy ne hagyjuk egyedül lengyel barátainkat ebben a küzdelemben!

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter már 2021-ben, a különböző LMBTQ-formációk szülőségként való kölcsönös elfogadásáról szóló brüsszeli tervek első megjelenése után tiltakozott.

A rendeletjavaslat 2022. decemberi nyilvánossá tétele után pedig az igazságügyi miniszterhelyettes, Sebastian Kaleta erősítette meg, hogy „amíg az Egyesült Jobboldal kormánya áll Lengyelország élén, ez a dokumentum soha nem lép hatályba”.

A lengyel politikus hangsúlyozta, hogy ha ez a törvény hatályba lépne, az megkövetelné a homoszexuális párok gyermekvállalásának elismerését más országokban. Így kötelezőnek kellene tekinteni Lengyelország területén az úgynevezett „nyugat-európai jogokat”. Ezzel pedig az Unió „megnyitná az utat a családjog további szabályozásai előtt”, mint például az azonos neműek „házasságának” elismerése vagy az az elképzelés, hogy „több tucat” nem létezik.

Az Európai Bizottság javaslata különböző jogi vitákat követ. Egyet közülük egy homoszexuális pár indított Lengyelországban, miután a lengyel Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy nem anyakönyveznek két azonos nemű szülővel egy Egyesült Királyságban született gyermeket, mivel ez a precedens „veszélyt jelentene a lengyel jogrendre”.

A másik lengyel igazságügyi miniszterhelyettes, Marcin Romanowski szerint

Az Unió egy mérgező napirend durva követése felé orientálódott, annak ellenére, hogy az egyértelműen ütközik a tagországok alkotmányaival. A javasolt rendelet motivációja nem a gyermekek jólétével való törődés, hanem az, hogy a tagállamokat a genderizmus elismerésére kényszerítik, vagy közvetlenül, vagy pedig a hátsó ajtón keresztül rájuk kényszerítve azt.

Támadások folynak a család intézménye ellen, amely egy adott országban meghatározza a társadalom szerkezetét, formálja az egyént és megteremti a fiatal ember erkölcsi iránytűjét.”

Romanowski arra is rámutatott, hogy a tagállamok a saját törvényeiknek megfelelő eljárások lefolytatásával eddig is intézkedtek a szabad mozgással kapcsolatos ügyekben felmerülő különböző családi státuszokkal kapcsolatban, viszont azokat semmiképpen sem teszik saját jogrendszerük részévé.

Így, ha valóban csak a határon átnyúló helyzetek kezeléséről van szó, az egész javaslatnak semmi értelme nincs Brüsszel részéről, hacsak nem ilyen trükkös módon igyekeznek befolyásolni a nemzeti családpolitikákat.

Folytatjuk a magyarországi kampányt, bízva benne, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter asszony is szembe fog szállni az Európai Tanácsban a Bizottság szuverenitásunkat és családokat veszélyeztető javaslatával.

Számítunk az Ön támogatására is!
Nagyon köszönjük!


Schittl Eszter és a CitizenGO csapataForrások, interjúk:


 

Korábbi levelünk:


Az Európai Bizottság szintet lép az LMBTQ-ideológia tagállamokra kényszerítésében


A Bizottság december 7-én tette közzé a különböző családi kapcsolatok, köztük a LMBTQ-párok „szülősége” és a béranyaság, határokon átnyúló elismerésére vonatkozó javaslatát.


A javaslatot azzal indokolják hogy az az érintett gyermekek jólétén és jogain alapul. A valóság azonban az, hogy a gyerekeket csupán felhasználják az LMBTQ-ideológia és a béranyaság tagállamokra kényszerítéséhez, hogy megnyissák az ajtót a különböző LMBTQ gyerekhez jutási gyakorlatok, köztük a béranyaság előtt.


Rendeletjavaslatról van szó, amely elfogadása esetén minden uniós tagállamra kötelező érvényű lenne.


Egyhangúlag kell megszavazniuk a tagállamoknak a javaslatot, így akár Magyarország egyedül is meg tudja vétózni azt.


Írja alá a petíciónkat, és kérje velünk Varga Judit igazságügyi minisztert és a magyar EP-képviselőket a Bizottság javaslatának elutasítására!Az Európai Bizottság december 7-én terjesztette elő javaslatát a határokon átívelő szülőség Európa-szerte történő elismerésére.

Ez azt jelenti, hogy az egyik EU-tagállamban elismert szülőséget minden más tagállamban kötelező lenne elismerni külön eljárás nélkül.

Bár határokon átívelő családi kapcsolatokról és szülőségről beszélnek, a valóságban ez magában foglal olyan kapcsolatokat és gyermekhez jutási gyakorlatokat, mint a homoszexuális párok általi örökbefogadás és „házasság”, a sperma- vagy petesejtdonorral történő lombikeljárások és a béranyaság.

Azt akarják ugyanis megvalósítani, hogy az EU valamely tagállamában megállapított „szülőséget” minden más tagállamban el kelljen ismerni a határokon átnyúló helyzetekben. Ez akkor is kötelező lenne, ha nem legális, vagy egyenesen büntetendő az adott tagállamban a gyermekhez jutás módja, ahogy ez a helyzet több ország esetében fennáll a homoszexuális örökbefogadás, a donor bevonásával zajló lombikeljárások és a béranyaság esetében.

Ez a javaslat az LMBTQ-lobbit kiszolgáló bürokraták és politikusok legújabb radikális kísérlete arra, hogy felülírják a nemzeti kormányokat a családpolitikáik meghatározásában, így kényszerítve rá országainkra ideológiai programjaikat.

Rendeletjavaslatról van szó, amely elfogadása esetén minden uniós tagállamra kötelező érvényű lenne.

Céljuk, hogy a magyar jog által el nem ismert vagy egyenesen tiltott gyermekhez jutási gyakorlatokat fogadtassanak el hazánkkal.

A rendelet megszavazásával sérülne a gyermekek apához és anyához való joga, illetve az a joguk, hogy ne kezeljék őket termékként, amit csak legyártatnak, majd mással kihordatnak egyesek. Emellett tovább rombolnák a házasság és a család egységét és a nők védelmét az őket egyértelműen kizsákmányoló béranyaságtól.

Az EU-tagállamok arra kényszerülhetnek, hogy elismerjék az azonos nemű párok gyermekvállalását és annak különböző módszereit (örökbefogadás, lombik vagy béranyaság), még akkor is, ha saját jogszabályaik ezeket nem ismerik el, vagy egyenesen megtiltják.

Jó hír, hogy mi magyarok meg tudjuk állítani a javaslatot, mivel azt egyhangúlag kell a tagállamok igazságügyi minisztereinek megszavazniuk a Tanácsban.

Fontos ezért most hallatnunk a hangunkat! Tapasztalatból tudjuk, hogy több esélyünk van, ha időben riadóztatjuk a döntéshozókat, és biztosítjuk őket a támogatásunkról, amennyiben vállalják a konfliktust, és blokkolják a káros jogszabályt.Összefoglalva tehát:

  • A javaslat nem tartja tiszteletben a nemzeti jogszabályokat.

  • Egyes országok jogszabályaiban nem elismert, vagy egyenesen tiltott gyermekhez jutási módokat akar ráerőltetni a tagállamokra, például a homoszexuális párok örökbefogadását, donor bevonásával zajló lombikeljárásokat és az egyre nagyobb arányban homoszexuális férfiak által igénybe vett nőket és gyermekeket kizsákmányoló béranyaságot.

  • Családellenes koncepciókat próbál letolni a tagállamok torkán.

  • Szembemegy a gyermekek anyához és apához való jogával.

Az Európai Bizottság mindeközben azt próbálja elhitetni a közvéleménnyel és a tagállamok képviselőivel, hogy a javaslat a gyermekek érdekében készült, és az ő érdekeikre és jogaikra összpontosít.

Valójában viszont gyerekeket használnak fel az LMBTQ+ és a transzgender ideológia tagállamokra kényszerítésére, a gyermek legfőbb érdekének figyelmen kívül hagyására és a biológiai alapvetések eltörlésére.

A javaslat támogatóinak néhány reakciója és megjegyzése enyhén szólva is zavarba ejtő…

Gaby Bischoff német EP-képviselő, a szocialisták pártcsoportjának alelnöke például a következőt mondta:


„Az LMBTIQ+ jogok lengyel és magyar kormány általi visszaszorításának hulláma alatt a szocialisták és a demokraták keményen fognak dolgozni ezen javaslatok megerősítéséért, hogy biztosítsák, hogy Európa minden sarkában élen járjunk a szivárványjogok védelmében.”

Hasonló megjegyzések érkeztek a zöldek elnökétől, Terry Reintke német európai parlamenti képviselőtől is, aki a következőre hívta fel a figyelmet: „A javaslat nagyon fontos lépés a queer közösség számára”. (A queer-ekhez azok tartoznak az LMBTQ-ideológia szerint, akik egyik nembe sem sorolják magukat.)

Beszédes még a Bizottság által közzétett videó a javaslatról. (A rövid angol nyelvű videó linkjét levelünk utóiratában találja).

Queer, LMBTI+, szivárványjogok... De ki törődik a gyerekek jogaival?


A valóság az, hogy minden gyereknek joga van anyához és apához, és erről nem dönthet másként az EU sem. Fontos emellett megakadályoznunk, hogy Európa egész területén elfogadják a béranyaság emberi méltósággal szembemenő bizarr gyakorlatát, amely a nők testét áruba bocsátja, ártatlan gyermekek életét pedig kereskedelmi forgalomba hozza.A bizottsági javaslat egyértelműen konfliktusban áll Magyarország Alaptörvényével, amely egyértelműen fogalmaz:


„Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

Az Európai Bizottság meg akarja kerülni a nemzeti kormányokat a családpolitikák meghatározásában, hogy az LMBTQ-ideológiát rákényszerítse azokra az országokra, amelyek még mindig kiállnak a természetes család, az anya, apa és gyerekek mellett.

Sajnos a totalitarizmusnak ez a formája nem újdonság az EU számára. Ez a javaslat egy szélesebb stratégia része, amely célja az LMBTQ-gyarmatosítás európai és világszinten. Az Európai Bizottság már két éve bemutatta a „2020-2025-ös LMBTQ stratégiáját”, amivel nyíltan kitűzte az LMBTQ- és genderdogmák megvalósítását Európa-szerte. Most ennek pontjait kezdik megvalósítani, komolyan gondolva a társadalmi és intézményi struktúrák teljes átalakítását.

A CitizenGO 2020-ban is tiltakozott, mivel a stratégia a következő pontok európai és nemzeti szintű elismerését tűzte ki:

  • A homofóbia mint „uniós bűncselekmény” bevezetése.

  • A homoszexuális kapcsolatok jogi elismerése minden európai országban. Ezt egy „a szülői státusz kölcsönös elismeréséről szóló” jogszabállyal tervezik elérni.

  • Genderoktatás az iskolákban.

  • Tagállami szintű LMBTQI-stratégiák létrehozása és megvalósítása.

  • Uniós források juttatása az LMBTQ-szervezeteknek.

  • A helyreállítási alap felhasználása az LMBTQ-célok támogatására.

És mindezek érvényesítésére a radikális családellenes terveket ellenző Magyarország és Lengyelország „vétójogának” eltörlésével fenyegetőztek.

Kétségbeesetten azt akarják, hogy minden tagállam meghajoljon a szivárványos diktátum előtt... Mi azonban számítunk az emberek ellenállására és összefogására.

Helena Dalli egyenlőségi biztos, 2020-ban az LMBTQI 2020-2025 stratégia előadója arról beszélt, hogy az új stratégiát nem tisztelő európai országokat pénzbírsággal sújtják:

„Ez egy módja annak, hogy hogyan tudunk reményeink szerint egy tagállamot beállítani a sorba, azzal, hogy azt mondjuk, rendben, nem kaptok részesedést, amit egyébként kapnátok, ha nem tartjátok tiszteletben a jogállamiságot.”

Úgy néz ki, hogy az Európai Bizottság számára az LMBTQ+ ideológia elfogadása lett a „jogállamiság” egyik fő ismérve, ami mellett még a gyerekek jogaival szembemenve is kitartanak.

Ki kell tartanunk ezért nekünk is. A CitizenGO Európa-szerte mozgósítja tagjait, hogy riadóztassák a döntéshozóikat, és gyakoroljanak nyomást rájuk a javaslat elutasítása érdekében.

A gyerekek nem megvásárolható áruk, akiknek joguk van anyával és apával felnőni! Írja alá a petíciónkat, és segítsen megakadályozni ennek az őrült javaslatnak a jóváhagyását.Köszönettel:


Schittl Eszter és a CitizenGO csapata 

További hírek és információk az ügyben:

Korábbi petíciónk a Bizottság LMBTQ-nyomásgyakorlásával szemben:515 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page