top of page

Joseph P. Farrell: Furcsa erdőtűz-események költöznek Mauira

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


Mostanra már mindannyian hallottunk a Mauin pusztító tűzvészekről, amelyek emberek százainak otthonát és megélhetését semmisítették meg, és tragikus módon sokak életének vetettek véget.


Ha csodálkoznak, hogy miért nem kommentáltam eddig, az azért van, mert sokukhoz hasonlóan engem is megdöbbentett és elszomorított, hogy ezek a tüzek ekkora károkat okoztak, és látszólag különösebb figyelmeztetés nélkül csaptak le. A propagandamédiával ellentétben én nem akartam a szokásos módon kommentálni a gyanúmat ezekkel a tüzekkel kapcsolatban, mert egyszerűen nem ez volt a megfelelő idő erre.


Mondanom sem kell, hogy a tapintatosságra való törekvés teljesen hiányzott a propagandamédiából, amely nem vesztegette az időt arra, hogy a bolondos klímaváltozási narratívájára hivatkozzon, és még a Bai Den Dzhao "rossz adminisztrációját" is megelőzte. Sőt, az "elnök" az érzékenység és tapintat ritka megnyilvánulásaként, és ritka dicséretére legyen mondva, tartózkodott attól, hogy bármilyen utalást tegyen erre a narratívára.


De a kommentár és a spekuláció szükséges, különösen azok számára, akik figyelnek arra, hogy a Mauin történtek furcsa hasonlóságot mutatnak azzal, ami évekkel korábban Kaliforniában történt, ahol ugyanilyen furcsa tüzek pusztítottak, különösen a kaliforniai Paradise-ban.


Mindannyian emlékszünk a furcsa képekre azokról a tüzekről: házak és üzletek teljesen porig égtek, miközben mellettük bokrok, fák és cserjék maradtak életben és nem égtek el.


Talán ezek a furcsa eredmények azok a sajátosságok, amelyeket az ember a plazmáktól elvár, vagyis talán ezek a "Leidenfrost rétegek tűzviharos megfelelői".


Hogy ennek a vad spekulációnak van-e értelme vagy sem, az igazából lényegtelen, mert a lényeg az, hogy szinte bármilyen "naturalista" magyarázatot ki lehet találni arra, hogy magyarázatot adjunk a látottak furcsaságára. Ez még nehezebbé válik, ha eszünkbe jutnak a hidakon lévő megolvadt útpadkák, meghajlott és megolvadt védőkorlátok képei, közvetlenül a bőséges - és érintetlen - aljnövényzet mellett.


Ismét lehetségesek a naturalista magyarázatok: az úttest vagy a védőkorlátok fémjei hővezetőként működtek, és valójában elvezették a hőt az aljnövényzetből. Lehetséges (de vajon elvezették-e a tüzet a fáktól és az aljnövényzettől? ha igen, hogyan?).


Aztán a kaliforniai Paradise-ból jöttek a képek a kiégett elektromos áramszekrényekkel rendelkező házakról, ahol a jelek szerint a tüzek egy része keletkezett. A korábbi tűzesetekről készült képek egyértelmű bizonyítékokat mutattak a hőáramlatok örvényszerű viselkedésére, ami emlékeztetett a németek és japánok által jelentett "tűzörvényekre", amelyek túlélték Hamburg, Drezda és Tokió tűzbombázását a második világháború alatt.


A lényeg az, hogy a naturalista magyarázatok lehetségesek, bár erősen spekulatívak és kissé túlzóak.


Így a tüzeket más, ugyancsak spekulatív, de sokkal baljósabb módon is meg lehet magyarázni. Kezdetben például azt az elképzelést terjesztettem elő, hogy az egyik lehetséges magyarázat arra, hogy a fák és bokrok miért élték túl a közvetlenül mellettük lévő, házakat és üzleteket felgyújtó tüzek környezeti hőjét, az, hogy a tüzeket talán nagyon erős mikrohullámú interferometria váltotta ki és indította el a vezető anyagokban.


Mások állítólagos képeket készítettek a lézerek által kiváltott tüzekről, mint "bizonyítékot" arra, hogy valamilyen irányított energia indította el a tüzeket.


A képeket természetesen lehet hamisítani és fotózni, de előállításuk azt jelzi, hogy sokan mások is legalábbis hasonlóan gondolkodtak.


A másik "baljós spekulációm" az volt, hogy a tüzeket maga az elektromos hálózat okozta. Minden elektromos áramkör egyben egy kis műsorszóró áramkör is, és a vezetékekben lévő elektromosságot az ember otthonában szó szerint modulálhatják és pulzálhatják a tranziensek oly módon, hogy esetleg tüzek keletkezhetnek belőlük. Természetesen csak találgatok, és a spekulációim csak kísérletet tesznek arra, hogy racionalizálják azt, aminek semmi értelme.


Ezt szem előtt tartva azonban már van egy kis jelentős tanúvallomás Dr. Kathy Forti-tól, aki ott volt, amikor a tüzek keletkeztek. Hálás vagyok Catherine Austin Fitts barátunknak, amiért ezt észrevette és továbbította. Érdemes megfontolni:Mi történt valójában Mauin – Ott voltam


Figyeljük meg a következőket Dr. Forti történetéből:


Augusztus 8-án, kedden kora reggel felhívott egy barátom, és elmondta, hogy aznap erős késztetést érzett arra, hogy Lahainába látogasson. A Cool Catsben, az egyik kedvenc éttermemben, az Old Lahainában található Cool Catsben ebéddel csábított, és azt mondtam: "Oké. Menjünk!"


A 30 perces út incidensek, szél és figyelmeztető előrejelzések nélkül zajlott. Amint elértük Lahainát, minden áramszolgáltatás megszűnt. A mobiltelefon, az internet, a közlekedési lámpák, a GPS, a 911-es segélyhívó rendszer (amelynek soha nem szabadna leállnia) és az áramkimaradás miatt minden üzlet és bevásárlóközpont azonnal bezárt. Semmi sem volt nyitva.


Aztán megérkezett a szél, amely egy ritka, eső nélküli hurrikánt hozott magával, 60-80 mérföld/órás széllökésekkel. A fák kitépődtek, és mindenhonnan ágak dőltek le, villanyoszlopokkal együtt. Hallottam egy csattanást a hátam mögött, és ahol alig 30 másodperccel korábban voltam, ott egy kidőlt és kidöntött fa állt. Itt volt az ideje, hogy eltűnjek onnan.


Most először is, át tudom érezni, amit Dr. Forti itt lejegyzett, mivel gyanúsan hasonlít arra a több mint 100 mérföld/órás szélre, amit tavaly júniusban tapasztaltam ott, ahol lakom, és ami miatt Shiloh és én másfél órára a menedékünkben voltunk: a szél állandó morajlása és a hihetetlen villámlás olyan volt, amilyet még soha nem láttam vagy tapasztaltam. Az egyetlen előnyöm, hogy a figyelmeztető rendszerünk nem volt gyanúsan "működésképtelen" az esemény előtt.


Úgy tűnik, Hawaii rendszere "leállt", és sokakhoz hasonlóan engem is emlékeztet az a furcsa eset a Trump-kormányzat idején, amikor a figyelmeztetések megszólaltak, majd visszavonták őket. Most a rendszer teljesen leállt egy nagy időjárási vészhelyzet alatt.


Egyenesen kimondom: számomra ezek az incidensek hatalmas biztonsági problémákra és a rendszerekbe való esetleges szándékos beavatkozásra utalnak. És igen, tudom, hogy ez azt jelenti, hogy azt állítom, hogy az egész szomorú Maui epizód lehet, hogy egy szándékosan megtervezett esemény volt.


De várjunk csak, mert ezt nem én mondom: Dr. Forti az, és ő ott volt:


Egyetlen evakuálási sziréna sem szólalt meg aznap, amikor a tüzek elkezdődtek. Azok is elmaradtak. A barátomnak és nekem a szigetet végigkerülő mellékúton kellett menekülnünk, mivel a másik irányban minden forgalmat lezártak. Sokan talán nem tudtak erről a hátsó útvonalról, mivel a GPS nem működött.


Ezek a tüzek valóban furcsák voltak. Az előző éjszaka a barátom és sokan mások is azt állították, hogy nagyon nyugtalanul aludtak. Én személy szerint egy furcsa, áradó energiahullámot tapasztaltam a fejemben, majdnem olyan volt, mint egy roham, amit a beáramló sötét energiaként azonosítottam. Ez az áradó energia másnap reggel is folytatódott, még inkább, amikor Lahainában voltam. Ez azt mondta nekem, hogy a történtekhez irányított energia kapcsolódik.


Ez nem csak az anyatermészet véletlenszerű cselekedete volt. Ez emlékeztetett engem a néhány évvel ezelőtti furcsa kaliforniai Paradise-i tüzekre, amelyek végigsöpörtek és letörölték a térképről. Az egyetlen bűnük az volt, hogy útjában álltak egy nagysebességű vasúti projektnek, amely a városon keresztül akart haladni.


Egy kis történelem, hogy levonhassátok a saját következtetéseiteket: A történelmi Lahaina a sziget legfontosabb kikötője. A Lanai komp oda-vissza jár onnan, az összes kereskedelmi sznorkelező és búvár cég onnan száll hajóra, és a turisták naponta tömegesen áramlanak oda.


A probléma a történelmi Lahainával az volt, hogy egy nagyszámú régi hawaii közösség állt a fejlesztők útjában. Most olyan, mint a nullpont, katasztrófa sújtotta területté nyilvánították, és a szövetségi és állami szabályokat valószínűleg félredobják. Ez egy mérgező zűrzavar. Kétségtelenül az egészet az éghajlatváltozásra fogják fogni, és üdvözlik a fejlesztőket, hogy teljesen lebuldózerolják és a földdel egyenlővé tegyék.


Az egész szigeten földterületeket vásárolnak fel a vállalatok, és senki sem tudja, ki áll mögöttük. Külföldi érdekek? A szigeten élő emberek kezdik összerakni a kirakós darabjait, és gyanítják, hogy ez egy nagyhatalmi földrablás volt.


2023 januárjában volt egy Smart City konferencia, ahol arról beszéltek, hogy Mauit 15 perces "okos szigetté" alakítják. A következő hónapban lesz egy digitális csúcstalálkozó, ahol a sziget digitális és mesterséges intelligenciává alakításáról lesz szó. Nem viccelek! (Kiemelés hozzáadva)


Ami engem a legjobban érdekel ebben a történetben, azok a megjegyzések, amelyeket dőlt betűvel emeltem ki: a tüzek előtt Dr. Forti "furcsa áradó energiahullámot" tapasztalt a fejében, egy olyan energiát, amelyet úgy ír le, hogy "majdnem olyan, mint a rohamszerű aktivitás".


Ez is nagyon közel állt hozzám, mert pont aznap, amikor a nagy vihar lecsapott itt, ahol én lakom, hallgattam az időjárást a rádióban, és követtem a viharokat, amelyek messze az állam nyugati szélén kezdődtek, és szinte tökéletes egyenes vonalban haladtak végig az államon, míg végül ideértek, és pont éjfél körül lecsaptak. Egész nap egy nagyon furcsa energiaérzetem volt: homályos, "a háttérben" és amorf, de nyugtalanító volt, és egyfajta szorongást és fókuszálatlan mentális állapotot okozott.


Csak annyit mondhatok, hogy tudtam, hogy ez a vihar nem normális, és órákkal a tényleges lecsapása előtt az volt az abszolút határozott benyomásom, hogy amikor lecsap ide, hatalmas károkat és áramkimaradásokat fog okozni, ami meg is történt. Hasonlóképpen, az én kis kutyám, Shiloh is egész nap nyugtalan és ideges volt, és állandóan a figyelmemért könyörgött.


Dr. Forti megjegyzi, hogy a vállalatok felvásárolják az összes földet Mauin, és hogy "nekik" az a tervük, hogy a szigetet mesterséges intelligenciává/tizenöt perces szigeti börtönné alakítják. Ez lehet az egyik motiváció a tűzvihar mögött. Mások rámutattak bizonyos népességcsoportok jelenlétére, amelyeket el akarnak távolítani. Megint mások írtak nekem, és rámutattak a Maui-tüzek egybeesésére az Oppenheimer című film bemutatásával.

A lényeg az, hogy sokan érzik, hogy valami "nincs rendben" ezekkel a tüzekkel kapcsolatban, és engem is közéjük sorolhatsz.

Ha ez így van, és ha valaki szándékosan okozta ezeket a tüzeket valamilyen beteges terv részeként, vagy személyes, vállalati vagy politikai haszonszerzés céljából, akkor a mauiakért mondott imáink között imádkozhatnánk azért is, hogy az elkövetők lelepleződjenek, és hogy igazságszolgáltatás elé álljanak.


Néhányan talán panaszkodnak, hogy nem igazán tudjuk, kik "ők". Én éppen ellenkezőleg, azt állítom, hogy igen... a mens rea (bűnös tudat) doktrína nagyon erős dolog, és néhányan közülük már nyíltan kinyilvánították "valódi elméjüket"...


Találkozunk a másik oldalon...957 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page