top of page

Kemény hangú tüntetés volt az ukrán nagykövetség előttSimó Endre, a Magyar Békekör elnöke, a mai tüntetés szervezője és főszónoka kemény szavakkal bírálta Zelenszkij rendszerét

„Eljöttünk ide, Zelenszkij Ukrajnájának magyarországi képviselete elé, hogy jól hallják, amit mondunk.


Az önök rendszerének pusztulnia kell, mert nemcsak Oroszországgal képtelen békében élni, hanem saját népeivel is. Az önök kezéhez vér tapad! 13 ezer donbászi orosz élete. Legalább százezer ukrán katona, köztük sok száz magyar élete. Húsdarálóba küldték őket, hogy velük védessék meg magukat, és gyalázatos rezsimjüket. Önökből árad a gyűlölet mindenki iránt, aki nem hajlandó alávetni magát önöknek, és a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő ukránoknak" – ezekkel a szavakkal indította beszédét Simó Endre, majd így folytatta:

„Követeljük, hogy Magyarország függessze fel diplomáciai viszonyát Kijevvel! A magyar kormány azonnal szüntesse be a kijevi rezsim finanszírozását! Ne adjunk pénzt a magyarellenes ukrán vezetésnek! Magyarország ne nyújtson se anyagi, se fegyveres támogatást Ukrajnának, amíg Kijev fel nem hagy a kárpátaljai magyarokkal szemben tanúsított agresszivitásával! ... Mi azért jöttünk ma ide, mert nekünk előbbre való a magyarok élete a kijevi nácik jogánál! "

„Éljen Kárpátalja és szenvedő népe! Éljenek, akik azért küzdenek, hogy Kárpátalja megszabaduljon a neonáci igától, és szabadon dönthessen, kivel akar együtt élni a jövőben! Éljen a magyar nép, mely békében és jó viszonyban akar lenni Kelettel és Nyugattal egyaránt, valóra váltva történelmi álmát: a tömbön kívüli, független, idegen beavatkozástól mentes Magyarországot" – volt zárszava.

A Magyarok Világszövetsége arra biztatta híveit, hogy vegyenek részt a mai tüntetésen.

Emlékeztetünk arra, hogy 2022. december 5-én, az MVSZ Egerben ülésező Elnöksége arra hívta fel Magyarország kormányát, hogy vétózza meg Ukrajna EU-s és NATO tagságát mindaddig, amíg Ukrajna életbe nem lépteti az 1991. december 1-jei népszavazás Kárpátaljára vonatkozó határozatait.


Az MVSZ Elnökségének határozata így fogalmazott:

„Az MVSZ december 5-én, a Magyarok Világszövetsége napján Egerben ülésező Elnöksége tárgysorozatába vette a kárpátaljai magyarság helyzetének elemzését és a beszámolók alapján egyhangú szavazattal felhívja Magyarország Kormányát és az Országgyűlést, hogy vétózza meg Ukrajna európai uniós és NATO tagságát, mindaddig, amíg Ukrajna alkotmányába nem emeli, és megfelelő törvények elfogadásával valóra nem váltja az 1991. december 1-jén megtartott, az új ukrán államot megalapozó népszavazás Kárpátalja egészének különleges státusára, valamint Beregszász és környéke magyar autonómiájára vonatkozó ügydöntő erejű határozatát.”

AZ MVSZ Elnökségének Kárpátalja és Ukrajna ügyében Egerben elfogadott nyilatkozatának teljes szövege itt olvasható.

Birtokunkba jutott a teljes mai tüntetés amatőr-felvétele. Itt tekinthető meg:


FIGYELEM!


1991. december 1-jén ügydöntő erejű népszavazás határozott arról, hogy a Szovjetunió felbomlását követően Ukrajna új, független állam legyen, Kárpátalja egésze különleges státust kapjon, valamint hogy Beregszász és környéke magyar autonóm terület legyen!

Az ukrán állam létrejött ugyan, de a mai napig nem hajtotta végre a népszavazás többi határozatát.


A Magyar Kormány saját alaptörvényében vállalt (kutya-)kötelessége MEGMENTENI a kárpátaljai magyarokat a végpusztulástól: követelje a kényszersorozások AZONNALI leállítását, és a magyar autonómia azonnali megvalósítását!


Ha az a népszavazás NEM ügydöntő erejű lett volna, akkor a mai ukrán kormánynak és Zelenszkij pozíciójának SEM lenne semmilyen jogalapja!!! (KSM)


--------------------------------------------------------------------------------------

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook-oldalán.

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

Adószámunk: 19672081-1-41


MVSZ Sajtószolgálat

11167/220128
607 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page